Gallivant Blonde Amber

Gallivant Blonde Amber

Gallivant Blonde Amber
Brouwerij Gallivant Brewery
Land Nederland
Gebrouwen sinds 2019
Soort Blond bier
Alcohol 8%
Gisting Bovengisting
Kleur oranje
Drink temperatuur 6-8 °Celsius
Stamwortgehalte 17.50
Website gallivant.nl

Smaak & beschrijving

De Gallivant Blonde Amber is een frisse blonde, maar zeker geen lichtgewicht. Met een oranje tintje is onze blonde amber een lust voor het oog. in de smaakbeleving onderscheidt zij zich met een fruitig aroma. Deze blonde amber heeft een flinke body, zeer vol en een klein bittertje, met een hintje van witte chocolade. door de toegevoegde stroop krijgt ze een verfijnde textuur.

De naam Blonde Amber is begonnen als een soort grap. De brouwerij vernoemde haar namelijk naar Amber en niet naar de bierstijl. Ondanks dat, zit er misschien wel een klein hintje van amber in.

Bij Gallivant doen de brouwers hun best om hun bieren een tikje eigenwijs te brouwen. Daarom hebben ze bij de Blonde Amber gekozen om stroop toe te voegen. In combinatie met de wat moderne hoppen zorgt het ervoor dat het bier niet meer lijkt op haar traditionele Belgische neefje.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Swinckels

Kies nooit voor standaard
Topchef Ron Blaauw doet alles op intuïtie en hij kiest nooit voor standaard, maar voor de allerhoogste kwaliteit. De beste ingrediënten en smaak: Swinckels.

Meer reclames van Swinckels

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!