Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gebrouwen door Vrouwen Zonnig Zeewit | Speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gebrouwen door Vrouwen Zonnig Zeewit

Gebrouwen door Vrouwen Zonnig Zeewit is een Wit met 3,8% alcohol. Gebrouwen door Vrouwen Zonnig Zeewit wordt gebrouwen door Gebrouwen door Vrouwen in Amsterdam.

Zonnig Zeewit van Gebrouwen door Vrouwen

Eigenschappen

Zonnig Zeewit is een speciaalbier van de Amsterdamse brouwerij Gebrouwen door Vrouwen.

Smaak & Omschrijving

Zon, Zee, Strand en BIER! 

Zonnig Zeewit is een beach biertje in een transparante fles. De fruitige Simcoe hop geeft een bijzonder zoete en frisse smaak aan het bier. Met 50% tarwemout is Zonnig Zeewit een bijzondere white ale, fris en doordrinkbaar. Aan het bier is zeewier in de vorm van kelp toegevoegd, geplukt uit de Nederlandse Noordzee.

Zeewier is de laatste tijd veel in het nieuws en wordt gezien als belangrijke toekomstige grondstof voor voeding en biobrandstof. Een deel van de opbrengst van Zonnig Zeewit wordt gedoneerd aan het project "Zee Boerderij IJmond". Het doel van dit project is om een zeewierboerderij te realiseren om de vervuiling van de Noordzee tegen te gaan en te onderzoeken hoe zeewier als grondstof gebruikt kan worden.

Zeewieren filteren het zeewater wat voorbijkomt, halen hun voedsel eruit en laten de rest gewoon weer verder zweven. Zo zuiveren ze de zee.

Op 22 april 2018 zal Zonnig Zeewit worden gepresenteerd bij Aloha, de hippe strandtent in Wijk aan Zee. Hier zal het bier de eerste maand exclusief verkrijgbaar zijn. De duurzame bedrijfsvoering van Aloha past goed bij dit milieubewuste bier.

Gebrouwen door Vrouwen is ontstaan als hobby van twee Amsterdamse zussen. Ze begonnen in 2013 met bier brouwen, gewoon thuis in een pan van 35 liter. Met vallen en opstaan hebben ze zich het brouwproces eigen gemaakt en nu weten ze precies hoe ze een fris, zoetig en smaakvol bier kunnen maken.

Reviews

Nog geen reviews voor Gebrouwen door Vrouwen Zonnig Zeewit. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Meer merken van Gebrouwen door Vrouwen

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties