Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kordaat bier | Huismerk bieren bij Lidl

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kordaat

Kordaat is het huismerk bier van Lidl. Het merk werd in 2018 met veel tromgeroffel gelanceerd en inmiddels zijn er verschillende soorten bier en radler van Kordaat.

Kordaat bier
Kordaat Pils inschenken
Kordaat Radler 0.0

Achtergrond Informatie

Kordaat bieren worden gebrouwen door Kordaat in Huizen. Er zijn op dit moment 3 biermerken van Kordaat bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Lidl kwam in 2018 met een nieuw huismerk bier, namelijk Kordaat. Het Kordaat Pilsener werd in 2018 met veel tromgeroffel gelanceerd en inmiddels zijn er verschillende soorten bier en radler van het huismerk van Lidl.

Alle Kordaat merken

 • Kordaat 0.0 - Pils - 0%

  Kordaat 0.0 heeft de vertrouwde smaak van het Lidl pilsener Kordaat, maar dan zonder alcohol. Het is een makkelijk doordrinkbaar alcoholvrij bier.

 • Kordaat Pilsener - Pils - 4,8%

  Kordaat Premium Pilsener heeft een toegankelijke, frisse smaak met een aangename bittere afdronk. Kordaat bevat 4,8% alcohol en de ideale schenktemperatuur ligt tussen de 6 en 8 graden Celsius. 

 • Kordaat Radler 0.0 - Biermix - 0%

  Kordaat Radler 0.0% Citroen is een verfrissende mix van Kordaat 0.0 pils en citroensap.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Kordaat

 • Bierstrijd tussen Grolsch en Lidl voorbij

  Grolsch en Lidl hebben samen besloten dat het gerechtshof in Den Haag zich niet meer hoeft uit te spreken over de overeenkomsten tussen Kornuit en Kordaat.

  20 okt 2020 bij Nieuws

 • Opnieuw uitstel in uitspraak Kordaat vs. Kornuit

  Grolsch en Lidl hebben de rechter verzocht om nog geen uitspraak te doen in de langlopende zaak over de biermerken Kordaat en Kornuit. De partijen zijn nog in onderhandeling om tot een schikking te komen. 

  9 okt 2020 bij Nieuws

 • Grolsch en Lidl in onderhandeling over Kordaat Bier

  Grolsch en Lidl zijn op het laatste moment toch in onderhandeling om hun geschil over Kordaat bier te schikken. De brouwer en supermarkt gaan om de tafel, terwijl het gerechtshof in Den Haag juist klaar was om uitspraak te doen. 

  9 sep 2020 bij Nieuws

 • Bieroorlog tussen Grolsch en Lidl nog niet over

  Grolsch en Lidl bestrijden elkaar opnieuw in de rechtszaal. Grolsch heeft in hoger beroep nogmaals gepleit dat Lidl zijn biermerk geen 'Kordaat' mag noemen, aangezien het teveel lijkt op Kornuit van Grolsch.

  15 jun 2020 bij Nieuws

 • Brouwerij Kordaat verandert naam naar Casimir

  Brouwerij Kordaat uit Roermond zal voortaan onder de naam Brouwerij Casimir gaan brouwen. Om juridische stappen tegen Lidl te vermijden verandert brouwer Milan Dams de naam.  

  8 apr 2020 bij Nieuws

 • Lidl lanceert alcoholvrij Kordaat pils

  Lidl lanceert op korte termijn hun alcoholvrije huispils: Kordaat 0.0. Het bier moet uiterlijk medio augustus in de Lidl filialen verkrijgbaar zijn.

  31 jul 2019 bij Nieuws

 • Grolsch in beroep tegen Kordaat uitspraak

  Grolsch gaat in hoger beroep tegen het besluit van de rechtbank dat Lidl mag doorgaan met de verkoop van hun eigen pils genaamd Kordaat. Volgens de Twentse brouwer lijkt de naam te veel op het hun Kornuit pils.

  29 mrt 2019 bij Nieuws

 • Kordaat mag blijven van de rechter

  Het bier Kordaat van Lidl mag blijven bestaan van de rechter. Bierbrouwer Grolsch had een kort geding aangespannen tegen Lidl, omdat Kordaat te veel op Kornuit van Grolsch zou lijken. 

  28 feb 2019 bij Nieuws

 • Grolsch wil dat Lidl stopt met Kordaat bier

  Gisteren was er een kort geding bij de voorzieningenrechter in Rotterdam. Grolsch eiste daar dat Lidl stopt met het 'Kornuit-achtige bier' Kordaat.

  15 feb 2019 bij Nieuws

 • Kordaat bier van Lidl gebrouwen door Bavaria

  Kordaat bier van Lidl wordt gebrouwen door Bavaria. Dat is gebleken uit een onderzoek van RTL. Overigens is niet iedereen is blij met de naam van het nieuwe Lidl pils.

  26 okt 2018 bij Nieuws

 • Zie alle Kordaat nieuwsberichten.