Sancti Adalberti Egmondse Blonde

Sancti Adalberti Egmondse Blonde
Brouwerij Brouwerij Egmond / Sancti Adalberti
Land Nederland
Gebrouwen sinds 2013
Soort Blond bier
Alcohol 5,7%
Gisting Bovengisting
Kleur Geel
Drink temperatuur 7-9 ┬░Celsius
Stamwortgehalte 13.00
Website sanctiadalberti.nl

Smaak & beschrijving

De Sancti Adalberti Egmondse Blonde omschrijft zich het best als een blond aromatisch abdijbier met een mooie bitterheid van de Sorachi-Ace hop en een licht alcohol gehalte. Ideaal als digestief bier, daar de bitterheid de eetlust opwekt. De geur is aromatisch, citrusachtig. De hoofdsmaak is licht moutig, bitterig. De nasmaak is zoetig, bitter.

De abdijbieren van Sancti Adalberti worden ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. Toevoeging van lindebloesem zorgt voor een eigen karakter en een heerlijke geur. De bieren zijn ongefilterd en ongepasteuriseerd en kennen een nagisting op fles. Sancti Adalberti is geënt met het water uit de bron op de Adelbertusakker in Egmond-Binnen waarvan wonderverhalen vertellen over de genezende werking. Gebrouwen in licentie met de abdij van Egmond en geworteld in het verleden van de abdij.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria

Bavaria bezoekt Sjefkes Carnaval
Dit jaar zet Bavaria alle Sjefkes Carnaval in het zonnetje. In deze filmpjes bezoekt Sjefke verschillende helden die carnaval mogelijk en bijzonder maken.

Meer reclames van Bavaria

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!