Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Westvleteren | Sint-Sixtusabdij Trappist Westvleteren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Westvleteren

De smaak, de kwaliteit, de schaarste en de marketing hebben de Sint-Sixtusabdij gemaakt tot een regelrecht bedevaartsoord voor de ware bierliefhebber

Westvleteren header
Westvleteren XII
Westvleteren logo

Achtergrond Informatie

Westvleteren bieren worden gebrouwen door Bierbrouwerij Sint-Sixtus Trappisten in Westvleteren. Er zijn op dit moment 2 biermerken van Westvleteren bekend. Bekijk de bieren in onderstaande overzicht.

De smaak, de kwaliteit, de schaarste en de marketing hebben de Sint-Sixtusabdij gemaakt tot een regelrecht bedevaartsoord voor de ware bierliefhebber

Alle Westvleteren merken

 • Westvleteren Blond - Blond - 5,8%

  Westvleteren Blond is een Trappistenbier van de trappistenabdij Sint-Sixtusabdij in Westvleteren. Met een hoppig kruidige aroma is de smaak licht en zacht met  een bittere afdronk. 

 • Westvleteren XII - Quadrupel - 10,2%

  De Westvleteren XII is een voortreffelijk trappistenbier, gul en een machtige gemoute en gekarameliseerde smaak. De smaak is overweldigend vol en zacht zoet waarbij koffie, caramel en fruit subtiel aanwezig zijn. De afdronk is moutig en de smaak bijft lang na.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Westvleteren

 • Westvleteren bier glas en flesje

  Westvleteren Trappist binnenkort online te bestellen

  Westvleteren Trappist is binnenkort ook online te bestellen. Na de bestelling zal het wereldberoemde bier nog wel moeten worden opgehaald bij de Sint-Sixtus abdij.

  Opmerkelijk

  14 jun 2019 bij Nieuws

 • Westvleteren trappisten bier

  Westvleteren neemt advocaat voor bescherming bier

  De brouwers van het Westvleteren Trappistenbier hebben een advocaat ingeschakeld om te voorkomen dat Jan Linders het bier van de brouwerij verkoopt. Het trappistenbier van de brouwers lag afgelopen donderdag zonder afspraak in de schappen.

  Brouwerijen

  14 mrt 2018 bij Nieuws

 • Westvleteren Trappist

  Westvleteren monniken boos op Jan Linders

  De monniken van de Sint Sixtus Abdij uit Westvleteren zijn boos op Jan Linders. De supermarkt verkocht hun Westvleteren Trappistenbier deze week zonder toestemming van de abdij. 

  Marketing

  9 mrt 2018 bij Nieuws

 • Westvleteren Trappistenbier

  Westvleteren Trappist exclusief verkrijgbaar

  Het wereldberoemde Trappistenbier is donderdag 8 maart exclusief verkrijgbaar bij Jan Linders. Westvleteren 12 is meerdere keren als beste bier ter wereld verkozen.

  Biermerken

  7 mrt 2018 bij Nieuws

 • westvleteren XII

  Westvleteren XII beste bier ter wereld 2014

  Trappist Westvleteren XII is voor de vierde keer gekozen als beste bier ter wereld.  De lijst van de 100 beste bieren is samengesteld door bierliefhebbers op de website RateBeer.

  Awards

  4 feb 2014 bij Nieuws

 • Mark Struyf Triest IPA

  Westvleteren verslagen door Triest Indian Pale Ale

  Triest IPA, een vrij onbekend bier uit het Belgische Kapelle-op-den-Bos, heeft op het Brugse Bierfestival de Bier Award toegekend gekregen van een duizendtal bierkenners uit veertig verschillende landen. Het bier eindigde boven het alom geroemde Westvleteren XII, dat onlangs nog is uitgeroepen tot het beste bier ter wereld.

  Awards

  19 feb 2013 bij Nieuws

 • Beste bier van de wereld, Westvleteren XII

  Westvleteren XII ook in 2013 beste bier van de wereld

  Het Belgische trappistenbier Westvleteren XII is door de gespecialiseerde Amerikaanse website RateBeer opnieuw gekroond tot het beste bier van de wereld! Dat staat vermeld op de website ratebeer.com.

  Biermerken

  29 jan 2013 bij Nieuws

 • Westvleteren XII te koop in VS

  Westvleteren een verkoopsucces in de VS

  Het was net of de nieuwste iPhone werd verkocht, zo'n gekte heerste er vorige week in en rond enkele selecte bier-speciaalzaken in de VS. Het was echter de beroemde trappist Westvleteren XII die eenmalig over de toonbank ging. In één dag was het bier uitverkocht!

  Brouwerijen

  17 dec 2012 bij Nieuws

 • Like ons op Facebook

  Win het lekkerste bier ter wereld bij Biernet.nl

  Om de officiele opening van Biernet.nl te vieren hebben we nu een wel heel speciale actie: like ons op Facebook en maak kans op een geschenkbox Westvleteren XII, het lekkerste bier ter wereld!

  Acties

  28 nov 2012 bij Nieuws

 • Westvleteren XII binnenkort te koop bij Sligro

  Sligro gaat in Nederland eenmalig exclusief het bier Westvleteren XII verkopen. Westvleteren XII is eerder uitgeroepen tot het beste bier ter wereld.

  Biermerken

  19 mrt 2012 bij Nieuws

 • Westvleteren XII opnieuw beste bier van de wereld

  Westvleteren XII is opnieuw gekroond tot het beste bier van de wereld. Het Belgische trappistenbier keert na een jaar terug op de 1e plek.

  Biermerken

  30 jan 2012 bij Nieuws

 • Colruyt

  Belgen massaal in de rij voor Westvleteren XII

  De eerste verkoop buiten de abdijmuren van het vermaarde trappistenbier Westvleteren XII zorgde donderdag voor een stormloop bij winkelketen Colruyt.

  Biermerken

  4 nov 2011 bij Nieuws

 • Zie alle Westvleteren nieuwsberichten.