Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Inschrijven Dutch Beer Challenge kan nog net!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Inschrijven Dutch Beer Challenge kan nog net!

05 maart 2019 om 09:17

Nederlandse brouwerijen kunnen nog t/m 8 maart hun (speciaal)bieren inschrijven voor de Dutch Beer Challenge 2019. Op 20 maart worden de bieren beoordeeld.

Dutch Beer Challenge 2019

Dutch Beer Challenge 2019

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vijfde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) georganiseerd.

Alle ruim 600 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben al één of meer van hun bieren ingeschreven, van grote bekende tot kleine onbekende brouwerijen. De inschrijving is nog een laatste week open tot en met 8 maart 2019.

Brouwerijen die nog kans willen maken op een bronzen, zilveren of gouden medaille in een bepaalde biercategorie moeten zich dus haasten. Registreren kan via https://www.dutchbeerchallenge.nl/registratie.

Vakkundige jury

Dutch Beer Challenge 2019 logo Het aantal brouwerijen in Nederland is afgelopen jaren explosief gegroeid tot ruim 600. De Dutch Beer Challenge is een unieke kans voor alle Nederlandse brouwers om zich te meten met hun collega’s.

Lees ook

Tijdens de vorige vierde editie van de Dutch Beer Challenge in 2018 waren er bijna 400 bieren in competitie die blind werden geproefd en gekeurd door ruim 40 zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als internationale ‘beerjudges’ en specialisten.

De jury proeft blind in verschillende biercategorieën, zoals pils, saison, licht en zwaar blond, pale ale, IPA, licht en zwaar donker, bock en dubbelbock, stout/porter, gerstewijn, witbier en weizen, fruitbieren en houtgelagerde bieren.

Beste bier van Nederland 2019

Op 18 april 2019 om 16.00 uur maakt de wedstrijdleiding de winnaars per categorie bekend in Theater Kantine Walhalla in Rotterdam, met aansluitend een gezellige afterbierborrel in samenwerking met Kaapse Brouwers. De Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2019’ wordt op 16 mei 2019 in de Grote Kerk in Den Haag uitgereikt tijdens het openingsevenement van de achtste Week van het Nederlandse Bier.

Cookie instellingen