Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Inschrijvingen Dutch Beer Challenge 2019 geopend

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Inschrijvingen Dutch Beer Challenge 2019 geopend

17 januari 2019 om 10:17

De Dutch Beer Challenge 2019 vindt op 20 maart plaats in Rotterdam. Het is de vijfde editie van deze bierwedstrijd en de inschrijving voor alle Nederlandse brouwerijen is geopend.

Dutch Beer Challenge
Bronckhorster Nightporter
Bieren van Bruut

Nederlandse brouwerijen

Alle Nederlandse brouwerijen kunnen zicht inschrijven met één of meerdere bieren voor deze Nederlandse bierwedstrijd. De vraag is: welk bier wordt de opvolger van Jopen Mooie Nel, Gajes van Bruut Bier, Bloedbroeder van Kompaan en Night Porter van Bronckhorser Brewing Company als het 'Beste bier van Nederland'?

Vakkundige jury

Dutch Beer Challenge Er is een gemengde aanwezigheid op 20 maart 2019 van zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als internationale specialisten. Deze juryleden proeven blind in verschillende bier-hoofdcategorieën met 25 subcategorieën, zoals pils, saison, licht en zwaar blond, pale ale, IPA, licht en zwaar donker, bock en dubbelbock, stout/porter, gerstewijn, witbier en weizen, fruitbieren en houtgelagerde bieren. Er zijn gezien de ontwikkelingen in de bierwereld drie stijlen toegevoegd/gesplitst te weten: alcoholvrij/-arm, stout en imperial stout en zwaar blond en tripel.

Lees ook

De bieren die bekroond worden op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. De gelauwerde bieren krijgen promotie van de (inter)nationale en regionale media. Slijterijketen Mitra heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Beer Challenge.

Brouwerijen kunnen zicht tot 8 maart 2019 inschrijven. Bezoek de site van de Dutch Beer Challenge voor meer informatie of om direct bieren in te schrijven voor de bierwedstrijd.

Cookie instellingen