Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gouden Carolus Classic

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gouden Carolus Classic

Gouden Carolus Classic is een Dubbel met 8,5% alcohol. Gouden Carolus Classic wordt gebrouwen door Brouwerij het Anker in Mechelen (België).

Gouden Carolus Classic flesje
gouden carolus classic fles 0,33 liter
Gouden Carolus Classic logo

Eigenschappen

Gouden Carolus Classic vindt zijn oorsprong in de rijke Mechelse traditie. Elke Belgische stad had haar brouwerijen en eigen stadsbier.

Gouden Carolus Classic online bestellen

   • Fles á 0,33 liter
    Vanaf €2.35

    €2,35 per fles
    €7,12 per liter

  Aanbiedingen en prijzen van Gouden Carolus Classic

  Actueel zijn er geen Gouden Carolus Classic aanbiedingen . De prijs van een liter Gouden Carolus Classic is ongeveer €6,79.

  Smaak & Omschrijving

  De aromatische mouten en de hoge gisting verenigen de warmte van wijn en frisheid van bier.

  Gouden Carolus Classic vindt zijn oorsprong in de rijke Mechelse traditie. Elke Belgische
  stad had haar brouwerijen en eigen stadsbier. Zo dronken de Mechelaars “den Mechelschen
  Bruynen”. Mechelen, in die periode hoofdstad van de Nederlanden, had haar brouwersgilde en de leden stonden op hun eer van brouwer om voor de Keizer het beste bier te brouwen. Een oude Mechelse kroniek meldt dat dit Groot Keizersbier, “Gouden Carolus” genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel, vooral bij de vossenjacht werd gedronken “daar dit zowel de ruiters als de paarden in volle vuur bracht en ze deed galopperen zodat de jacht steeds in beste stemming verliep”.

  Dit “Groot Keizersbier” wordt nog steeds in de Mechelse brouwerij Het Anker gebrouwen.
  Donkere, zeer evenwichtig gedoseerde karamel- en aromatische mouten zorgen, in combinatie met een traditionele hoge gisting, voor een uniek bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt. Hierdoor is het uiterst geschikt in combinatie met culinaire specialiteiten zoals stoverijen, wild, patés en zelfs sabayon. Na eerdere prestigieuze onderscheidingen te hebben behaald werd dit bier in 2010 uitgeroepen tot “World’s Best Dark Ale”.

  Producten van Gouden Carolus Classic

  Reviews

  Nog geen reviews voor Gouden Carolus Classic.
  Wat vind jij van dit bier?

  Meer merken van Gouden Carolus

  • Gouden Carolus Ambrio - Amber - 8%

   Het recept stamt uit de 14e eeuw. Nu is het iets zwaarder en wat meer gehopt. Het evenwicht tussen de verschillende moutsoorten, de fijne hoppen en typische kruidige aroma’s combineert de volmondigheid van bruine bieren met de frisheid van blonde bieren. Deze frisse doordrinker mag lekker koel geschonken worden. En met veel brio geledigd worden.

  • Gouden Carolus Christmas - Winter - 10,5%

   Het toevoegen van 6 uitzonderlijke kruiden en het gebruik van 3 soorten hop maken van dit kerstbier een klasse apart, een bier van wereldniveau.

  • Gouden Carolus Hopsinjoor - Blond - 8%

   Het is een overwegend zacht bier met bittere afdronk

  • Gouden Carolus Imperial Blond - Blond - 10%

   Zijn goudblonde kleur, het hoge alcoholgehalte en de volle fruitige smaak zal iedere bierproever bekoren. Het bevat meerdere soorten mout en tijdens het brouwen worden 3 kruiden toegevoegd. Dit aangenaam goudblonde bier wordt gekozen voor wie houdt van een zwaarder, ietwat kruidig en verfrissend bier.

  • Gouden Carolus Imperial Dark - Dubbel - 11%

   Dit uitzonderlijke bier is een speciale versie van de Gouden Carolus Classic met een verrijkt smakenpallet en aangevuld met mysterieuze aroma’s. Met haar 11% alc.vol. en gecarameliseerde mouten verenigt “Gouden Carolus Imperial Dark” de ronde warmte van wijn met de frivole frisheid van bier. 

  Zie minder merken

  Bekijk alle biermerken

  Reactie plaatsen

  Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

  Zie meer reacties

  Zie minder reacties

  Bier, bier en nog eens bier!