Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gouden Carolus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gouden Carolus

Gouden Carolus is speciaalbier dat wordt gebrouwen door Brouwerij het Anker in Mechelen. Gouden Carolus gheeft bieren zoals Classic, Ambrio en Chrismas.

Gouden Carolus
Gouden Carolus Ambrio flesje
Gouden Carolus Christmas flesje

Achtergrond Informatie

Gouden Carolus bieren worden gebrouwen door in . Er zijn op dit moment 5 biermerken van Gouden Carolus bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Alle Gouden Carolus merken

 • Gouden Carolus Ambrio - Amber - 8%

  Het recept stamt uit de 14e eeuw. Nu is het iets zwaarder en wat meer gehopt. Het evenwicht tussen de verschillende moutsoorten, de fijne hoppen en typische kruidige aroma’s combineert de volmondigheid van bruine bieren met de frisheid van blonde bieren. Deze frisse doordrinker mag lekker koel geschonken worden. En met veel brio geledigd worden.

 • Gouden Carolus Christmas - Winter - 10,5%

  Het toevoegen van 6 uitzonderlijke kruiden en het gebruik van 3 soorten hop maken van dit kerstbier een klasse apart, een bier van wereldniveau.

 • Gouden Carolus Classic - Dubbel - 8,5%

  De aromatische mouten en de hoge gisting verenigen de warmte van wijn en frisheid van bier.

 • Gouden Carolus Hopsinjoor - Blond - 8%

  Hopsinjoor is een overwegend zacht bier met bittere afdronk

 • Gouden Carolus Tripel - Tripel - 9%

  Uitsluitend gebrouwen met de beste bleke mout heeft dit bier, samen met de kruiden die tijdens het kookproces worden toegevoegd, een zeer apart karakter en een volmondige smaak die dorstlessend is dankzij het evenwichtig hoppen.  Wie houdt van de zuivere, keurige smaak van dit zwaarder, ietwat kruidig en doch verfrissend goudblonde bier, schenkt het zachtjes in één beweging uit.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Gouden Carolus

 • Gouden Carolus Whisky Infused opnieuw verkozen tot favoriete bier

  Gouden Carolus Whisky Infused is voor het derde jaar op rij verkozen tot beste bier van het afgelopen Zythos Bierfestival. De Zythos Consumententrofee werd aan Brouwerij het Anker overhandigd.

  5 jul 2019 bij Nieuws

 • Nieuwe uitstraling voor Gouden Carolus bieren

  De Gouden Carolus bieren krijgen een nieuwe uitstraling. De inspiratie voor de vernieuwde etiketten werd gezocht bij de originele flesjes uit de jaren '50. 

  15 mei 2019 bij Nieuws

 • Beste Winterbier: Kaapse Klaas

  Klaas van Kaapse Brouwers is met ruime voorsprong winnaar geworden van de Beste Beoordeelde Winterbier-verkiezing van bierwebsite Bierista.nl. Het is een donker bier met 9,8% alcohol. 

  29 nov 2017 bij Nieuws

 • Winterbier-verkiezing is strijd Nederland - België

  De 15 finalisten voor Bierista’s Beste Beoordeelde Winterbier verkiezing zijn bekend. Uit een lange lijst bieren zijn vijftien kanshebbers geselecteerd.

  17 nov 2017 bij Nieuws

 • Zie alle Gouden Carolus nieuwsberichten.