Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gouverneur | Speciaalbier van de Lindeboom Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gouverneur

Gouverneur is speciaalbier dat wordt gebrouwen door Lindeboom brouwerij in Limburg. Gouverneur heeft bieren zoals Blonde, Dubbel en Dubbelbock.

Alle Gouverneur bieren anno 2023
Gouverneur Blond alcoholvrij bier
Gouverneur Superieur Pilsener bier

Achtergrond Informatie

Gouverneur bieren worden gebrouwen door Lindeboom Brouwerij in Neer. Er zijn op dit moment 9 biermerken van Gouverneur bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Gouverneur bieren worden gebrouwen door de Lindeboom Bierbrouwerij uit Neer. Het complete assortiment Gouverneur bestaat uit verschillende speciaalbieren, waaronder de bieren Blond,Oaked Stout (Stout op Hout), Pale Ale 140 (Speciale 140) en I.P.A.

Alle Gouverneur merken

 • Gouverneur Blond - Blond - 6,5%

  Gouverneur Blonde is een bovengistend blond met een heel eigen, krachtige smaak en een unieke fruitige afdronk.

 • Gouverneur Blond 0.0 - Alcoholvrij - 0%

  Gouverneur Blond 0.0 heeft een volle smaak en een aromatische hopkarakter, wat zorgt voor een fijne drinkervaring zonder alcohol.

 • Gouverneur Dubbel - Dubbel - 6,5%

  Gouverneur Dubbel is gebrouwen met donkere moutsoorten. Het bier ontleent zijn volstrekt eigen smaak aan twee soorten donkere karamelmout, terwijl de hoppen voor een pittige bitterheid zorgen.

 • Gouverneur IPA - India Pale Ale - 6,5%

  Bij het inschenken van Gouverneur IPA komen de hoparoma's je tegemoet. Het bier is gedryhopt met Solero en Hallertau Blanc hop wat zorgt voor een fruitig karakter, met tonen van tropisch fruit, mango en passievrucht.

 • Gouverneur Speciale 140 - Pale Ale - 5,5%

  Gouverneur speciale 140 is de eerste in de lijn van Limburgse speciaalbieren met de naam Gouverneur. Andere Gouverneurbieren zijn Gouverneur Blonde, Gouverneur Brune, Gouverneur Triple en Gouverneur Dubbelbock.

 • Gouverneur Stout op Hout - Stout - 7,5%

  Gouverneur Stout op Hout dankt zijn naam aan een unieke lagering van het bier op eikenhout. Hierdoor heeft dit bier een subtiel houtaroma wat het extra diepgang geeft. 

 • Gouverneur Superieur Pilsener - Pils - 4,8%

  Gouverneur Superieur Pilsener is een hoogwaardig craft pilsener. De aromahoppen Aurora, Lubelski en Saphir zorgen voor een zachte bitterheid en het karakteristieke hoparoma van dit moderne Pilsener. De combinatie van vier moutsoorten, waaronder traditionele Boheemse vloermout, zorgen voor de goudgele kleur en de frisse, milde moutsmaak van dit volmout bier. Samen met het kristalzuivere water uit de Lindeboom bron en het gebruik van een karakteristieke ondergist, zorgen deze natuurlijk ingrediënten voor een harmonieus smaakprofiel.

 • Gouverneur Tripel - Tripel - 8,2%

  Gouverneur Tripel is een stevig bier, vol van smaak, hopbloemig en licht zoet. Een uitgebalanceerde combinatie van piment en kaneel zorgt voor de kruidige smaakaroma’s. 

 • Gouverneur Weizen - Weizen - 5,4%

  Gouverneur Weizen geeft bierdrinkers een authentieke Weizen-ervaring volgens Duitse receptuur. Het gebruik van tarwemout in combinatie met Polaris hop zorgt voor een gebalanceerde doordrinkbaarheid.

Bekijk alle Gouverneur merken

Nieuws over Gouverneur

 • Lindeboom lanceert twee nieuwe Gouverneur bieren

  Lindeboom Bierbrouwerij lanceert deze 'Week van het Nederlandse Bier' twee gloednieuwe bieren in hun Gouverneur serie, namelijk een alcoholvrij en een weizen.

  23 mei 2024 bij Nieuws

 • Winnaars Dutch Beer Challenge 2024 bekendgemaakt!

  'Het beste Bier van Nederland 2024' is gisteren bekendgemaakt! Tijdens de tiende editie van de Dutch Beer Challenge vielen 91 bieren in de prijzen en werd voor het eerst een pils verkozen tot 'Het Beste Bier van Nederland'.

  16 mei 2024 bij Nieuws

 • Lindeboom lanceert een nieuwe Pilsener

  Lindeboom Bierbrouwerij uit Neer heeft een nieuw pils op de markt gebracht. Hun Gouverneur lijn wordt uitgebreid met 'Gouverneur Superieur Pilsener'.

  25 apr 2024 bij Nieuws

 • Rebranding Gouverneur bieren en lancering nieuw bier

  Lindeboom Brouwerij uit Neer heeft een zesde Gouverneur bier op de markt gebracht: Gouverneur IPA. Daarnaast zijn al deze speciaalbieren in een nieuw jasje gestoken.

  28 jun 2023 bij Nieuws

 • Lindeboom Bierbrouwerij scoort op prestigieuze bierwedstijd

  Lindeboom Bierbrouwerij heeft tijdens de World Beer Awards 2022. Drie van hun bieren werden verkozen tot 'beste van Nederland' en deze doen later deze maand mee aan de finale.

  10 aug 2022 bij Nieuws

 • Lindeboom eerste Slow Brewer van Nederland

  Lindeboom Bierbrouwerij is sinds deze week de eerste en enige bierbrouwerij van Nederland met de titel Slow Brewer. Het keurmerk werd afgelopen woensdag uitgereikt.

  18 mrt 2022 bij Nieuws

 • World Beer Awards 2021: Nederlands bier beste ter wereld

  Tijdens de World Beer Awards 2021 zijn verschillende Nederlandse bieren uitgeroepen tot 'Beste bier ter wereld binnen een bierstijl. Bieren van 100 Watt, Alfa, Grolsch, Hertog Jan en Lindeboom wisten deze titel te bemachtigen. 

  1 okt 2021 bij Nieuws

 • Gouverneur Blond is het beste blond bier ter wereld

  De Neerse Lindeboom Bierbrouwerij brouwt het beste blond bier van de wereld. De uitslag van de World Beer Awards is eind vorige week bekendgemaakt.

  17 sep 2021 bij Nieuws

 • Lindeboom wint zeven medailles op World Beer Awards 2021

  Lindeboom Brouwerij uit Neer is flink in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Awards 2021. De brouwerij wist met zeven bieren een medaille in de wacht te slepen.

  9 sep 2021 bij Nieuws

 • Gouverneur bieren winnen Meiniger Awards

  Lindeboom Brouwerij heeft succes geboekt tijdens de Meiniger's International Craft Beer Awards. Drie Gouverneur bieren wisten een award in de wacht te slepen.

  2 apr 2021 bij Nieuws

 • Gouverneur Tripel met vernieuwde receptuur

  Lindeboom Bierbrouwerij presenteert Gouverneur Tripel met een vernieuwde receptuur. Het brouwersteam is aan de slag gegaan om het bier te perfectioneren.

  6 okt 2020 bij Nieuws

 • Nederlands succes op World Beer Cup 2018

  Er is succes geboekt door Nederlandse brouwers tijdens de World Beer Cup 2018. Er was een gouden award voor Hertog Jan en zilver voor Lindeboom en Oedipus.

  4 mei 2018 bij Nieuws

 • Zie alle Gouverneur nieuwsberichten.

  Cookie instellingen