Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gouverneur | Speciaalbier van de Lindeboom Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gouverneur

Gouverneur is speciaalbier dat wordt gebrouwen door Lindeboom brouwerij in Limburg. Gouverneur heeft bieren zoals Blonde, Dubbel en Dubbelbock.

Gouverneur
Gouverneur Tripel flesje en glas op een plankje in een muur
Gouverneur Dubbel

Achtergrond Informatie

Gouverneur bieren worden gebrouwen door Lindeboom Brouwerij in Neer. Er zijn op dit moment 6 biermerken van Gouverneur bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Alle Gouverneur merken

 • Gouverneur Blond - Blond - 6,5%

  Gouverneur Blonde is een bovengistend blond met een heel eigen, krachtige smaak en een unieke fruitige afdronk.

 • Gouverneur Brune - Dubbel - 6,5%

  Gouverneur Brune is een bier om rustig van te genieten. Het ontleent zijn volstrekt eigen smaak aan hop en twee soorten donker karamelmout.

 • Gouverneur Dubbel - Dubbel - 6,5%

  Gouverneur Dubbel heeft donkere moutsoorten. Door deze moutsoorten heeft dit Dubbel Bier een zachtzoet karakter, terwijl de hoppen voor een pittige bitterheid zorgen.

 • Gouverneur Dubbelbock - Bock - 7%

  Lichte en donkere moutsoorten, smaken met drie geselecteerde soorten hop geven dit bier een volle, zoete karamelsmaak en een fruitige geur. Door de nagisting op de fles is het bier licht troebel en wordt het smaakaroma verhoogd.

 • Gouverneur Speciale 140 - Pale Ale - 5,5%

  Gouverneur speciale 140 is de eerste in de lijn van Limburgse speciaalbieren met de naam Gouverneur. Andere Gouverneurbieren zijn Gouverneur Blonde, Gouverneur Brune, Gouverneur Triple en Gouverneur Dubbelbock.

 • Gouverneur Tripel - Tripel - 8,2%

  Gouverneur Tripel is een stevig bier, vol van smaak, hopbloemig en licht zoet. Een uitgebalanceerde combinatie van piment en kaneel zorgt voor de kruidige smaakaroma’s. 

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Gouverneur

 • Lindeboom Bierbrouwerij scoort op prestigieuze bierwedstijd

  Lindeboom Bierbrouwerij heeft tijdens de World Beer Awards 2022. Drie van hun bieren werden verkozen tot 'beste van Nederland' en deze doen later deze maand mee aan de finale.

  10 aug 2022 bij Nieuws

 • Lindeboom eerste Slow Brewer van Nederland

  Lindeboom Bierbrouwerij is sinds deze week de eerste en enige bierbrouwerij van Nederland met de titel Slow Brewer. Het keurmerk werd afgelopen woensdag uitgereikt.

  18 mrt 2022 bij Nieuws

 • World Beer Awards 2021: Nederlands bier beste ter wereld

  Tijdens de World Beer Awards 2021 zijn verschillende Nederlandse bieren uitgeroepen tot 'Beste bier ter wereld binnen een bierstijl. Bieren van 100 Watt, Alfa, Grolsch, Hertog Jan en Lindeboom wisten deze titel te bemachtigen. 

  1 okt 2021 bij Nieuws

 • Gouverneur Blond is het beste blond bier ter wereld

  De Neerse Lindeboom Bierbrouwerij brouwt het beste blond bier van de wereld. De uitslag van de World Beer Awards is eind vorige week bekendgemaakt.

  17 sep 2021 bij Nieuws

 • Lindeboom wint zeven medailles op World Beer Awards 2021

  Lindeboom Brouwerij uit Neer is flink in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Awards 2021. De brouwerij wist met zeven bieren een medaille in de wacht te slepen.

  9 sep 2021 bij Nieuws

 • Gouverneur bieren winnen Meiniger Awards

  Lindeboom Brouwerij heeft succes geboekt tijdens de Meiniger's International Craft Beer Awards. Drie Gouverneur bieren wisten een award in de wacht te slepen.

  2 apr 2021 bij Nieuws

 • Gouverneur Tripel met vernieuwde receptuur

  Lindeboom Bierbrouwerij presenteert Gouverneur Tripel met een vernieuwde receptuur. Het brouwersteam is aan de slag gegaan om het bier te perfectioneren.

  6 okt 2020 bij Nieuws

 • Nederlands succes op World Beer Cup 2018

  Er is succes geboekt door Nederlandse brouwers tijdens de World Beer Cup 2018. Er was een gouden award voor Hertog Jan en zilver voor Lindeboom en Oedipus.

  4 mei 2018 bij Nieuws

 • European Beer Star 2017

  Tijdens de European Beer Star in München hebben verschillende Nederlandse brouwerijen hoge ogen gegooid. De brouwerijen Lindeboom, Jopen, Hertog Jan, Grolsch, De Koningshoeven en Heineken hielden de Nederlandse eer hoog. 

  27 sep 2017 bij Nieuws

 • IJsselbock lekkerste bockbier van Nederland

  Op zaterdag 19 oktober 2013 is voor de 13e keer het "Lekkerste Bockbier van Nederland" gekozen. Van de 49 Nederlandse bockbieren kwam Bronckhorster IJsselbock van brouwerij Rodenburg als lekkerste bockbier uit de test.

  23 okt 2013 bij Nieuws

 • Zie alle Gouverneur nieuwsberichten.