Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grutte Pier | Biermerk uit Leeuwarden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grutte Pier

Grutte Pier is een biermerk uit Leeuwarden. Het merk is opgericht in 2014 en wordt gerund door Frans Filius en Renze Bil uit de Friese hoofdstad. Grutte Pier was een de bijnaam van de grote Friese vrijheidsstrijder Pier Gerlofs, die in 1480 werd geboren.

Grutte Pier Bieren
Grutte Pier Lente Kuit
Grutte Pier Bock

Achtergrond Informatie

Grutte Pier bieren worden gebrouwen door Grutte Pier in Wyns. Er zijn op dit moment 6 biermerken van Grutte Pier bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Alle Grutte Pier merken

 • Friese Boezem - Tripel - 7,5%

  Friese Boezem is een zachte tripel met een niet te erge mout en hop smaak.

 • Grutte Pier Bock - Bock - 8%

  De Grutte Pier Bock is een kruidige bock met een mooie rokerigheid met een lichte houttoets. De zoetigheid met de kruidigheid van steranijs en zoethout maken dat dit een heerlijk bier is voor de herfst.

 • Grutte Pier Elixer - Beerenburger Infused - Stout - 11,5%

  Grutte Pier Elixer is een zware stout die is infused met Boomsma Beerenburger. Een donker bier met smaken van geroosterde mouten, drop, vijgen en rozijnen.

 • Grutte Pier Tripel - Tripel - 7,5%

  Geur: sinaasappel, mout, zoet, iets citrusachtig Smaak: zoet, moutig, lichte hopbitter, licht zurig. Mondgevoel: flinke koolzuur prikkeling, plakkend en licht samentrekkend. Nasmaak: kruidig, zoetig, moutig, sinaasappel, hopbitter 

 • Kracht in de Nacht - Stout - 10%

  Kracht in de Nacht is een bier gebrouwen volgens de receptuur van het Russian Imperial Stout. Van hoge gisting en ongefilterd.   Het bier heeft in de smaak tonen van geroosterde mout, drop, vijgen en rozijnen.

 • Rodulf de Viking Honingtripel - Tripel - 7,5%

  Dit Friese speciaalbier is een zachte honingtripel van 7,5%. Honing is een belangrijk ingrediënt van het door Vikingen veel gedronken mede.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Grutte Pier

 • Mitra Bier van het Jaar 2020 bekendgemaakt

  Het Mitra Bier van het Jaar 2020 is bekendgemaakt! Ook afgelopen jaar kon er maandelijks gestemd worden op het 'Bier van de maand'. Het bier dat de meeste 'ja-stemmen' kreeg is verkozen tot het bier van het jaar. 

  6 jan 2021 bij Nieuws

 • Virtuele proeverij met Grutte Pier brouwerij

  BierTroubadour Jan Nota geeft een virtuele bierproeverij van speciaalbieren van de Grutte Pier Brouwerij. Aanstaande zaterdag kun je via een livestream meeproeven.

  19 mrt 2020 bij Nieuws

 • Mitra bier van de maand: Rodulf de Viking

  Rodulf de Viking van de Grutte Pier Brouwerij is in februari 2020 het Mitra bier van de maand. Dit honing tripel speciaalbier uit Friesland is kandidaat voor het Mitra bier van het jaar.

  5 feb 2020 bij Nieuws

 • Bier van het jaar 2019 bekendgemaakt

  De winnaar van de ‘Bier van het jaar 2019 verkiezing’ door Mitra is bekend! In totaal streden 12 bieren om deze titel en de IPA van Kompaan genaamd Joey Greenhorn ging met de eer strijken.

  9 jan 2020 bij Nieuws

 • Grutte Pier brouwerij maakt speciaal vikingbier voor tentoonstelling Fries Museum

  Grutte Pier Brouwerij heeft een speciaal bier ontwikkeld voor de tentoonstelling 'Wij Vikingen' in het Fries Museum. Rodulf de Viking is een honingtripel met 7,5% alcohol.

  2 okt 2019 bij Nieuws

 • Uitslag BAV Bieretikettenwedstrijd 2019

  Dit voorjaar werden er ruim 100 bieretiketten ingestuurd die allemaal kans maakten om als beste etiket verkozen te worden. Het etiket van welk bier won dit jaar de prijs uitgereikt door de Bier Attributen Verzamelaarsvereniging (BAV)?

  23 sep 2019 bij Nieuws

 • Internationale victorie voor Friese held Grutte Pier

  De Friese brouwerij Grutte Pier heeft tijdens de World Beer Awards vier onderscheidingen voor hun bieren ontvangen. Blond, Dubbel, Tripel en Bock hebben gewonnen!

  12 aug 2019 bij Nieuws

 • Nederlandse winnende bieren tijdens de World Beer Awards 2019

  Verschillende Nederlandse brouwerijen zijn in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Awards 2019. Naast de gouden medailles vind je ook het beste Nederlandse bier per categorie.

  9 aug 2019 bij Nieuws

 • Gelimiteerde uitvoering van Grutte Pier Tripel etiket

  Grutte Pier geeft een beginnend kunstenaar ieder jaar een podium om zichzelf te presenteren. Kasper van Dijk ontwierp voor de Friese brouwers een etiket voor hun Grutte Pier Tripel. 

  6 feb 2019 bij Nieuws

 • Mitra bier van het jaar bekendgemaakt

  De winnaar van de ‘Bier van het jaar 2018 verkiezing’ is bekend! In totaal streden 12 bieren om deze nieuwe titel. Het Mitra bier van het jaar is Elixer van Grutte Pier geworden.

  4 jan 2019 bij Nieuws

 • World Beer Awards 2018 uitslagen

  De winnaars van de World Beer Awards 2018 zijn bekendgemaakt. Verschillende Nederlandse brouwerijen wisten hoge ogen te gooien tijdens de grootste biercompetitie ter wereld.

  22 aug 2018 bij Nieuws

 • Grutte Pier lanceert regenwater bier Friese Boezem

  De Friese brouwerij Grutte Pier lanceerde 12 mei haar eerste bier gemaakt met regenwater. Het bier, Friese Boezem, is een tripel bier met 7,5% alcohol.

  15 mei 2018 bij Nieuws

 • Zie alle Grutte Pier nieuwsberichten.