Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wist je dat speciaalbier goed past bij Kerst?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wist je dat speciaalbier goed past bij Kerst?

Wijn wordt al sinds jaar en dag gezien als iets wat je drinkt bij het kerstdiner, maar bier wordt steeds meer geaccepteerd om te drinken tijdens het diner. In dit weetje proberen we je inspiratie te geven om eens speciaalbier te schenken!

Bier tijdens de feestdagen

Bier wordt steeds meer geaccepteerd als drank bij het kerstdiner. Hier vind je allemaal interessante combinaties van bier en eten. Zit er voor jou iets tussen wat geschikt is voor jouw kerstdiner? Combineer je speciaalbier eens met lekker eten! 

Vijf gangen menu

 Wij hebben een heerlijk vijf gangen menu bedacht met uiteenlopende gerechten met zeer goed bijpassende bieren. Zoals een Risotto met de St. Bernardus Christmas Ale. Ook hebben we een blog opgesteld om je wat inspiratie te geven voor een ander kerstdiner gevuld met lekker eten en bier!

Speciaalbier bij kerstdiner

Winterbier

Zoals elk seizoen haar eigen biersoort heeft, heeft ook de winter haar eigen biersoort. Het winter bier of kerstbier. Dit is een speciaalbier dat vaak wat zwaarder is dan het gemiddelde biertje met tonen van zoete kruiden zoals kaneel en nootmuskaat.

Lees ook

Biersoorten pairen met gerechten 

Je kan ook van alles vinden over het combineren van biersoorten met voedsel. Waar kun je een Pale Ale het beste naast zetten en wat is er lekker bij een Stout of een Porter? Je gasten zullen denken dat je een ware biersommelier bent!

Bier en Food is een goede combinatie

Tips van Appie

In 2017 lanceerde Albert Heijn een leaflet met allemaal tips om bier te combineren met gerechten in het kerstdiner. Neem bijvoorbeeld een Saison Dupont bij een garnalencocktail of een Zundert Trappist bij een gebraden kalkoen. Lees meer over de bier- spijs tips van AH in het blog uit 2017.

Kerstballen en boomversiering

Kerst drankspel

Tot slot hebben we nog een leuk Kerstmuts drankspel om de avond mee af te sluiten. Dit is een leuk spelletje met vrienden na het kerstdiner. Het spel is heel simpel, je doet een kerstmuts om een van de hoeken van de tv en drinkt als iemand op het scherm de muts lijkt te dragen!