Bierfestival Oudenbosch

Bierfestival Oudenbosch

DatumZaterdag 23 september 2017
14:00 - 20:00 uur
Entree20
Soort bierfestival
Op 23 september 2017 wordt in het centrum van Oudenbosch het eerste Oudenbosch Bierfestival gehouden, van 14.00 uur tot 20.00 uur.


Lekker proeven op het Bierfestival Oudenbosch

Op 23 september 2017 wordt in het centrum van Oudenbosch het eerste Oudenbosch Bierfestival gehouden. Van 14.00 uur tot 20.00 uur staat het Jezuïetenplein vol met kraampjes van diverse lokale bierbrouwers. De organisatie ligt in handen van Brasserie Tivoli en het Biergilde Oudenbosch.

Het Biergilde Oudenbosch is een vereniging uit Oudenbosch met een voorliefde van speciaalbieren en interesse in de wereld van het bier brouwen. Er zijn ook leden met ervaring met het (hobby) brouwen van bier. Het biergilde is in de zomer van 2014 opgericht door een vijftal enthousiaste vrienden. Het brouwen van speciaalbieren kent sinds een paar jaar een enorme toename. De leden van het biergilde vinden het leuk om geïnteresseerden kennis te laten maken met bijzondere bieren. Daarom organiseert men nu voor het eerst in Oudenbosch een bierfestival met speciaalbieren. 

Op een sfeervolle locatie in het historisch hart van Oudenbosch komen liefhebbers van speciaalbier goed aan hun trekken. In totaal zullen negen brouwers circa 37 bieren schenken. Hierbij men moet denken aan type bieren als blond, Weizen, Dubbel, en Triples. Ook de IPA’s, Stouts en Porters ontbreken niet op het bierfestival.

Bezoekers festival
Deelnemers kunnen een proefpakket kopen voor € 20,-. In dat pakket zitten 8 munten, een speciaal proefglas en een festivalboekje over de brouwers en hun bieren.

Deelnemende brouwerijen
Bourgogne Kruis, De Blauwe ijsbeer, Arnulfus, Laveloos, Have Tamme, HillDevils Beers, Lastige Broertjes,  ‘t Meuleneind, Cambrinus Biergilde Zundert 

Een speciale vermelding is voor brouwerij ‘Bourgogne Kruis.’ Oudenbosch heeft een historische band met deze brouwerij. Oorspronkelijk komt deze familiebrouwerij uit Oudenbosch. Nu zijn ze weer even terug op het oude nest.

Meer informatie over dit evenement?
Biergilde Oudenbosch; www.facebook.com/oudenboschbierfestival

biergildeoudenbosch@gmail.com

Let op: in Oudenbosch wordt hard gewerkt aan de herinrichting van straten in het centrum. Het kan zijn dat het centrum van het dorp voor het doorgaand verkeer niet goed bereikbaar is. Het bierfestival kunt u wel prima met het openbaar vervoer bereiken. De bus stopt vlakbij het centrum en vanaf het treinstation Oudenbosch loopt u in 10 minuten naar het Jezuïetenplein. 
Informatie over de werkzaamheden: www.doorgaanderouteoudenbosch.nl/

Te drinken bieren & aanwezige brouwerijen

't Meuleneind uit HoevenArnulfus Bier uit RoosendaalBierbrouwerij De Blauwe IJsbeer uit NieuwpoortBrouwerij Bourgogne Kruis uit OosterhoutBrouwerij Halve Tamme uit ZevenbergenBrouwerij HillDevils uit Wouwse PlantageBrouwerij Lastige broertjes uit OosterhoutBrouwerij Laveloos uit Roosendaal

Locatie

Naam: Oudenbosch, Jezuietenplein
Adres:Jezuietenplein 33
Postcode:4731 HX
Plaats: Oudenbosch
Website:www.facebook.com/oudenboschbierfestival
Email:biergildeoudenbosch@gmail.com

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.