Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Troost Westergas

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Troost Westergas

Brouwerij Troost Westergas is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 17 bieren in het assortiment.

Troost Westergas

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Troost Westergas

Brouwerij Troost Westergas heeft 17 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Troost Westergas!
 • Pieper bier - Pale Ale - 4,7%

  Pieper Bier heeft een hele unieke smaak. Naast de gebruikelijke ingredienten van het bier wordt een deel van het mout vervangen door aardappels.  Door de neutrale smaak van de aardappels komt de hopsmaak sterker naar voren. Hierdoor proef je een bloemige bitter die door kenners wordt vergeleken met een Pale Ale. Het bier is lichter van kleur dan een traditionele Pale Ale.

 • Bammetjes Bier - Weizen - 4,5%

  Bammetjes Bier smaakt als een echte Weizen. Dit Weizen biertje heeft een zomers karakter dat door haar bijzondere receptuur een lichte gisttroebel en een hint van banaan heeft.

 • Troost Honingblond - Blond - 7%

  Hartverwarmend honingblond bier, gemaakt met Honing van de Koning uit Amsterdam. Net iets steviger qua alcohol, met een fijne zoete kick van de honing. Het bier heeft een fris-droge afdronk.

 • Troost Club Tropicana - Berliner Weisse - 4,5%

  Club Tropicana heeft een lichtzurige smaak met toetsen van verschillende soorten fruit. Dit zijn lychee, passievrucht, kiwi, mango en mandarijn.

 • Troost IPA - India Pale Ale - 6,5%

  Amerikaanse hoppen Ammarillo en Cascade zijn typisch voor een Amerikaanse I.P.A., net als de gist. Dit bier is donkerblond, heeft een bloemige geur en een ronde bitterheid.

 • Panorama Schotwond - Winter - 7%

  Het winterbier ruikt naar karamel met fruitige zijtonen. De smaak is rond, zacht en lekker zoetig dit komt door de mout die er is gebruikt voor het bier, de geuren die je ruikt komen ook terug in de smaak. De afdronk van dit Proost bier is warm, vol en lichtelijk bitter.

 • Troost Cerveza Extraordinaria - Mexicaans bier - 4,5%

  Cerveza Extraordinaria is een buitengewoon Mexicaans bier, gebrouwen onder de Hollandse zon. Door Citrahop en veel liefde proef je meer dan wat je van de Mexicanen gewend bent. Vergeet het citroentje niet!

 • Friethoes Schillenbier - Weizen - 4,7%

  Friethoes Schillenbier is een Weizenachtig bier gemaakt van onder andere aardappelschillen. Het bier bevat 4,7% alcohol en wordt gebrouwen door Brouwerij Troost uit Amsterdam.

Achtergrond informatie

In 2014 werd de eerste brouwerij gebouwd in een voormalig klooster in de Pijp. De jaarcapaciteit was 100.000 liter en dat werd allemaal ter plekke opgedronken. Sindsdien gaat het hard: ze brouwen en bottelen op het Westergasterrein nog eens 700.000 liter en zijn daarmee de grootste onafhankelijke brouwerij van Amsterdam.

Lees ook

Je kunt nu tien soorten bier en een gin kopen, een rondleiding krijgen of zelfs samen met hun bier brouwen!


 

Brouwerij Troost Westergas in het nieuws