Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

't IJ Mosaic Pale Ale

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

't IJ Mosaic Pale Ale

't IJ Mosaic Pale Ale is een Pale Ale met 5,2% alcohol. 't IJ Mosaic Pale Ale wordt gebrouwen door Brouwerij 't IJ in Amsterdam.

Glas Mosaic Pale Ale met bierfles
Mosaic Pale Ale logo

Eigenschappen

De Mosaic Pale Ale van brouwerij 't IJ is in beperkte oplage gebrouwen. Het is een hele smaakvolle, frisse doordrinker geschikt voor de zomer.

Smaak & Omschrijving

De naam verklapt al dat de Mosaic hop een belangrijk aandeel heeft in de hoppigheid maar er ging ook wat Amarillo in de hopmix. Dat zorgt voor een frisbitterig, licht tropisch aroma van gedroogde citrus.

Daarnaast heeft de Mosaic Pale Ale een bijna saison-achtige, kruidige droogheid. Lekker om mee in de (na)zomerzon te zitten.

Mosaic Pale Ale werd voor de tweede helft van de zomer gebrouwen door Brouwerij 't IJ. Het is een lichte maar smaakvolle pale ale. Dit speciaalbier werd gebrouwen op het soort moutbasis dat het in de zomer altijd goed doet. Met een deel tarwemout, voor een milde frisheid.

De Mosaic Pale Ale is in beperkte oplage gebrouwen in augustus 2016. Hij is zo lang de voorraad strekt verkrijgbaar van tap in ons proeflokaal en we vulden er een heleboel flessen mee.

Reviews

Nog geen reviews voor 't IJ Mosaic Pale Ale. Schrijf als eerst een review.

Meer merken van 't IJ

 • Columbus - Ale - 9%

  Columbus is een zwaar bier met een volle smaak. Door de grote hoeveelheden mout en bittere hop wordt deze complexe volle smaak gecreëerd. Met een alcoholpercentage van 9% een zeer zwaar bier.

 • Flink - Blond - 4,7%

  Flink heeft een fijne hoppige en een verfrissend bittere smaak. De smaak van dit blonde bier wordt aangevuld door subtiele fruitige aroma’s van frisse kruiden en rijpe sinaasappel.

 • IJ IPA - India Pale Ale - 6,5%

  Heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen. De smaak van de IPA van 't IJ is heerlijk hoppig. Een speciaalbier met een fruitige bittere afdronk die je lang zult blijven proeven.

 • IJbok - Herfstbok - 6,5%

  IJbok is donker en stevig van smaak, niet te zoet. De mooie lichtbruine schuimkraag blijft lang staan, terwijl het donkere zwartbruine bier zijn aroma’s van de geroosterde mout loslaat: basterdsuiker, karamel, gist en mooi donker fruit. De afdronk van IJbok is prettig droog.

 • IJndejaars - Winter - 9%

  IJndejaars bier van Brouweij 't IJ heeft een kruidige balans tussen caramel, citrus en lichtbittere hop die je tijdens de donkere dagen weer een warm gevoel geeft. IJndejaars wordt elk jaar aan het einde van het jaar gebrouwen. Ieder jaar brouwen ze bij Brouwerij 'IJ het bier ietsjes anders, zodat het elk jaar weer spannend is hoe IJndejaars zal smaken. De smaak van het IJndejaars bier blijft jaren goed. Als je het bier koel en donker (bijvoorbeeld in de kelder) bewaard, is deze na jaren nog goed te drinken. Misschien zelfs nog wel lekkerder en voller van smaak.

 • IJwit - Wit - 7%

  Dit bier is weinig bitter, een beetje fruitig, weinig moutig, beetje zoet, gemiddeld kruidig, weinig zuur.

 • Zomerblond - Blond - 4,8%

  Zomerblond van brouwerij 't IJ heeft een stevige bitterheid en fruitige smaken van de Waimea, Cascade en Chinook hop. Zomerblond is een verfrissend bier dat met 4,8% alcohol ook lekker drinkt in de zon.

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties