Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Uitslag biertest Kassa

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Uitslag biertest Kassa

09 september 2013 om 10:36

Elke week test kassa verschillende producten. Afgelopen zaterdag werd pils getest door vier deskundigen op uiterlijk, geur, smaak en afdronk.

Biertest Kassa
Amstel bier
Bavaria

Pilstest

Vier deskundigen hebben in brouwerij Maximus in Utrecht tien verschillende pilsjes blind getest en beoordeeld op uiterlijk, geur, smaak en afdronk. Het testpanel bestond uit bierkeurmeester Paul Kitzen, biersommelier en brouwer Fabian Baartman, Nederlands kampioen biertappen Ton Opgenhaffen en Hans Stalenhoef, bedrijfsleider van speciaal biercafé 't Arendsnest in Amsterdam.

Heineken als winnaar uit de test

Heineken is als winnaar uit de test gekomen van de vier deskundigen. Met een 7,6 eindigt Heineken nipt voor Jupiler. Volgens de deskundigen is dit een mooie pils met een goede bittere smaak die lang blijft hangen en uitnodigt tot de volgende slok.  Hertog Jan is volgens de mensen thuis het lekkerste biertje.

Top tien

  1. Heineken
  2. Jupiler
  3. Oettinger
  4. Dommelsch
  5. Amstel
  6. Grolsch
  7. Hertog Jan
  8. Schultenbrau
  9. Bavaria
  10. Brand

Bekijk het fragment

86 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Henkpietjan (gast) op 30-07-2019 om 18:38:22

Grols is Coen Heineken is poep?

Brian Vusscher (gast) op 29-05-2019 om 15:31:32

Hertog Jan blijft persoonlijk mijn favoriete, omdat ze met Heftstbok en Karakter al het hele Heineken-verhaal om ver blazen. Brand is zelfs nog krachteriger van smaak als je het moet vergelijken. Grolsch is geen keuze bij de lieveling, maar zeker nog beter dan Heineken, dus samenvattend begrijp ik niet veel van deze uitslag.

nhoekstra (gast) op 13-04-2019 om 22:51:59

Ik ben benieuwd of we bij de voorkeuren van onze smaak ook eerder smaak vinden aan drinken / eten wat we vaker hebben geproefd en herkennen. Herkenning dan ook onbewust koppelen aan de omgeving en omstandigheden waarin we het geproefd hebben. Heineken wordt toch erg veel dronken tijdens festivals, feestjes, kroegen etc. Fijne momenten voornamelijk. Misschien ook wel het bier wat je op een random locatie het meest hebt gedronken. Nogmaals: benieuwd of dit je smaakkeuze beïnvloed en misschien een verklaring geeft van Heineken op nr1??

Ruud (gast) op 27-11-2018 om 22:53:51

"Heineken vind ik echt geen nummer 1 vinden, ik drink het wel, maar niet met plezier, bijvoorbeeld op verjaardagen. Voor mij Alfa, Jupiler, Hertog Jan en Palm bij de toppers, Heineken en Bavaria krijg ik met moeite door me keel, dus verbaast me wel eigenlijk. En ja, Hertog Jan is bier en geen pilsener, ik weet het"

Palm is geen pilsener, Hertog Jan wel (Hertog Jan pilsener dan natuurlijk, niet Grand Prestige, Karakter of iets dergelijks).

Alle pils is bier, alle bier is geen pils.

Overigens mis ik Alfa in deze test.

BierMeneer (gast) op 21-11-2018 om 10:54:08

alle Heineken haters zouden een keer een blinde test moeten doen, vooral met hun geliefde Hertog Jan ernaast. Een aantal van mn vrienden was aan t klagen als ik Heineken in huis had, tot ik ze een keer liet proeven. Allemaal ervan overtuigd dat het Jupiler was en ruim de lekkerste (ik had Jupiler, Heineken en HJ). Heineken heeft verweg de meeste smaak, vegeleken met Jupiler en Heineken is HJ gewoon waterig.

Zie meer reacties

Zie minder reacties