Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij De Magistraat

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij De Magistraat

Bierbrouwerij De Magistraat is een bierbrouwerij uit Almkerk (Nederland) die is opgericht in 2020. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

De Magistraat brouwerij binnen
Bierbrouwerij de Magistraat logo
Brouwerij de Magistraat

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij De Magistraat

Bierbrouwerij De Magistraat heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij De Magistraat!
 • Magistraat De Scheepstimmerman - Tripel - 9,5%

  De Scheepstimmerman is een tripel met een vol en licht zoetige smaak met tonen van steenfruit, honing en karamel. Dit bier heeft een licht bittere afdronk.  

 • Magistraat De Vuurboeter - Gerstewijn - 12,5%

  De Vuurboeter is een zware barley wine waar je even goed voor moet gaan zitten. Dit speciaalbier heeft een verwarmende geur met aroma's van steenfruit, peer, gedroogd fruit. De smaak is volzoet, met tonen van gebrande karamel en rozijnen. Het bier heeft  een lange afdronk. 

 • Magistraat De Waarsman - Weizen - 5,4%

  De Waarsman is en Weissbier met een zacht en licht zurige smaak met tonen van banaan en kruidnagel. Dit bier heeft een zachte afdronk.  

 • Magistraat De Diefhenker - Dubbel - 7,3%

  De Diefhenker is een dubbel bier met een gebalanceerde smaak met tonen van walnoot, toast en karamel. Dit bier heeft een zoete afdronk. 

 • Magistraat De Dienstmeid van de Rijksontvanger - Fruit - 6,9%

  De Dienstmeid van de Rijksontvanger is een fruitbier met tonen van ananas en mango. Dit fruitbier heeft een licht bittere afdronk. 

  Achtergrond informatie

  Na 25 jaren in respectievelijk internet/online werk en in de machinebouw, besloten Hans Anton en Clement Verschoor in 2018 om een bierbrouwerij op te richten. Hans Anton had jarenlang ervaring als hobbybrouwer en samen durven ze het aan om iets 'geheel anders' te gaan doen. Een uitdaging met als doel (een) mooi bier(-merk) neer te zetten. Nadat de vergunningen waren verstrekt begin 2019 begon de bouw van de brouwerij. Er wordt sinds 2020 gebrouwen in een oude boerderij uit de 17e eeuw. Anno 2023 brouwt de brouwerij zo'n 1000 hectoliter per jaar.

  Visie

  De brouwerij brouwt graag klassieke stijlen: bieren die eer doen aan de stijl. Oftewel zoals zij zelf zeggen: goed bier, zonder poespas.

  Het Bierlokaal open

  Sinds het voorjaar van 2022 is Het Bierlokaal van De Magistraat te bezoeken. Het bierlokaal en het terras met allebei een capaciteit van 100 personen heeft de volgende openingstijden:

  Lees ook

  - Donderdag: 16.00 - 23:00 uur en op
  - Vrijdag en zaterdag: 12:00 - 23:00 uur

  In het bierlokaal kun je naast het drinken van de bieren ook genieten van lekker eten onder het motto: 'Sfeervol bier drinken en lekker eten midden in de brouwerij!'

  Winkel

  Het winkeltje van De Magistraat biedt natuurlijk de 'core-range' bieren van de brouwerij, specials en ook de Cooper's Dream barrel aged bieren. Openingstijden:

  - Maandag t/m woensdag: 9:00 - 17:00 uur
  - Donderdag: 09:00 - 23:00 uur
  - Vrijdag: 12:00 - 23:00 uur

  Brouwketels te huur

  Het is mogelijk om de brouwinstallatie van De Magistraat te huren. Het is alleen mogelijk als het brouwen aan hen wordt uitbesteed. De capacitiet van de installatie is 15HL.