Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Leckere Lentekuit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Leckere Lentekuit

De Leckere Lentekuit is een Bock, Lentebier, Lentebok met 6,5% alcohol. De Leckere Lentekuit werd gebrouwen door Brouwerij De Leckere in Utrecht.

Lentekuit

Eigenschappen

Kuitbier is een vergeten Nederlands bier dat zeer populair was in de Middeleeuwen. Het bier is een lentebock met een alcoholpercentage van 6,5%

Smaak & Omschrijving

De Leckere Lentekuit is inmiddels uit het assortiment van Brouwerij de Leckere gehaald.

Kuitbier is een vergeten Nederlands bier dat zeer populair was in de Middeleeuwen. Een kuitbier is gebrouwen met ongeveer 50% tarwe en haver en heeft een frisse smaak. Het is een licht bier, ideaal voor de lente.

Over de Brouwerij

De Leckere is oorspronkelijk opgericht in 1997 door een vriendencollectief. Met passie voor bier en ideologische wortels in de biologische sector. Thuisbrouwers die professioneel zijn gegaan maar door eigen succes in ruw vaarwater terecht kwamen. Begonnen in 1997 op een industrieterrein bij Utrecht met als voornaamste uitgangspunt het brouwen van biologische speciaalbieren, gebrouwen met uitsluitend gecertificeerde, biologisch geteelde grondstoffen.

Tot op de dag van vandaag wordt dit principe gehandhaafd. In het begin was alles nog erg ‘ambachtelijk’ en had niet veel weg van een professionele brouwerij. 

Reviews

Nog geen reviews voor De Leckere Lentekuit. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Meer merken van De Leckere

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties