Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Othmar | Biermerk uit Oostmarsum

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Othmar

Othmar is een biermerk afkomstig van brouwerij Ootmarsummer die gevestigd is in Oostmarsum. Sinds 1999 is brouwerij Oostmarsummer volop bier aan het brouwen.

Othmar Bier
Othmar Bio Goud flesje
Othmar Goud

Achtergrond Informatie

Othmar bieren worden gebrouwen door Othmar Bierbrouwerij in Ootmarsum. Er zijn op dit moment 15 biermerken van Othmar bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Othmar is een biermerk afkomstig van brouwerij Ootmarsummer die gevestigd is in Oostmarsum. Sinds 1999 is brouwerij Oostmarsummer volop bier aan het brouwen.

Alle Othmar merken

 • Othmar Bio Goud - Pils - 5,7%

  Othmar Bio Goud is een verfrissend bier met aroma's van gedroogd fruit en een volle en moutige smaak en een verfrissende afdronk. Het is een natuurlijk gebrouwen, biologisch bier dat liefhebbers zal verrassen.

 • Othmar Blond - Blond - 6,5%

  De Othmar Blond krijgt door meerdere hopgiften en verschillende hopsoorten een kruidige en fruitige sensatie. De fijne schuimkraag en het koolzuur zorgen voor een ultieme afronding van de smaak.

 • Othmar Bock - Bock - 6,7%

  De Othmar Bock is een traditioneel ondergistend Bockbier, gebrouwen naar een oud recept. Hij is gematigd zoet, met een hint van karamel, daarnaast iets kruidig en bitter. Over het algemeen een volmondig bier.

 • Othmar Dubbel - Dubbel - 6,2%

  Othmar Dubbel is een donker bier met een volle, rijke smaak van gedroogd fruit en karamel. Het heeft een roodbruine kleur en een crèmige schuimkraag. Ideaal om te genieten bij stoofpotjes, wildgerechten en speculaas.

 • Othmar Dunkel Weizen - Weizen - 5,5%

  Othmar Dunkel Weizen is de zoetere variant van de Othmar Weizen door het gebruik van diverse karamelmouten. Dit zorgt voor een krachtige smaak met een volle afdronk.

 • Othmar Hopfen Weizen - Weizen - 3,9%

  Othmar Hopfen Weizen heeft een fruitige smaak met tonen van rijpe banaan en een lichte hopbitterheid. Ideaal voor zonnige dagen op het terras.

 • Othmar IPA - India Pale Ale - 6,5%

  Othmar IPA is een verfrissend bier gebrouwen met meerdere exotische hopsoorten, die zorgen voor extra bitterheid. Tevens zorgen de gebruikte hoppen voor een heerlijke citrus- en fruitsmaak met subtiele kruidtonen.

 • Othmar Lady Tripel - Tripel - 7,5%

  Othmar Lady Tripel is een vol, maar toegankelijke tripel met 7,5% alcohol. Het is iets zoeter van smaak dan de gewone Othmar Tripel en zeker niet alleen gebrouwen voor alleen dames, maar zeker wel geliefd door de dames.

 • Othmar Pilsner - Pils - 5%

  De Othmar Pilsner is een doordrinkbaar bier, maar toch vol van smaak en heerlijk fris. Vanwege het lange lageren is de pilsner mooi gerijpt en redelijk helder. Door dezelfde type hop op verschillende tijden toe te voegen is het  bier verfijnd en met een geheel eigen karakter.

 • Othmar Quadrupel - Quadrupel - 10,5%

  De Othmar Quadrupel heeft een krachtige en volle smaak met hinten van karamel en donker gedroogd fruit zoals rozijnen. Het unieke aan dit bier is dat het volgens het Duitse 'Reinheitsgebot' wordt gebrouwen, zonder extra suikers toe te voegen.

 • Othmar Rauch - Rook - 6,2%

  Doordat de mout van dit ondergistende Rauchbier gerookt is boven beukenhout, is een speciale smaak ontstaan voor de echte bierliefhebber. Een uniek bier met intens karakter. 

 • Othmar Tripel - Tripel - 8,9%

  De Othmar Tripel is een bovengistend bier met een rijke, volle smaak. Door een hogere moutstorting en hopgift bevat dit bier een hoger alcoholpercentage met een gebalanceerde hopsmaak en een klein zoetje. Uniek is dat ook de Othmar Tripel gebrouwen wordt volgens het Duitse Reinheitsgebot, waardoor het gehele smaakpalet van de mout duidelijk te proeven is. De Othmar Tripel laat zich het liefst drinken bij een hogere temperatuur waardoor de warme krachtige smaak zich goed kan uiten.

 • Othmar Weizen - Weizen - 5,8%

  De Othmar Weizen is een bier van hoge gisting, waarbij de specifiek geselecteerde gist zorgt voor de typische Weizen smaak. Een vol, romig tarwebier waarbij de bitterhoppen zorgen voor de extra frisheid.

 • Othmar Weizen Dubbelbock - Bock - 8,6%

  De Othmar Weizen Dubbelbock heeft een volle en zoete smaak met tonen van karamel, gedroogd fruit en een lichte kruidigheid. Het bier is verwarmend en perfect voor de herfst- en wintermaanden.

 • Othmar Zomerblond - Blond - 4,9%

  Othmar Zomerblond is een zachte en doordrinkbare blond. Door de verschillende hopsoorten is het een lekker frisse en fruitige blond, een echte dorstlesser.

Bekijk alle Othmar merken

Nieuws over Othmar

 • Nederlands bier scoort tijdens Brussels Beer Challenge 2019

  Afgelopen maand zijn in Gent de winnaars bekendgemaakt van de 8e editie van Brussels Beer Challenge. Nederland wist met 21 bieren een medaille of certificaat te bemachtigen. 

  2 dec 2019 bij Nieuws

 • Othmar Bier uit Ootmarsum wint Zilver tijdens Internationale Biercompetitie

  Zilveren medaille voor Othmar Bier tijdens de prestigieuze biercompetitie European Beer Star. Othmar Rauch wist na het goud van vorig jaar het zilver te bemachtigen.

  13 nov 2019 bij Nieuws

 • Nederlandse winnaars: Brussels Beer Challenge 2018

  De Brussels Beer Challenge is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd. Deze Nederlandse brouwerijen wisten de jury te overtuigen met hun speciaalbieren.

  20 nov 2018 bij Nieuws

 • Nederlandse winnaars European Beer Star 2018

  De European Beer Star is een jaarlijks terugkerende competitie waarbij de beste speciaalbieren worden verkozen. Nederland heeft dit jaar buitengewone resultaten weten te behalen.

  15 nov 2018 bij Nieuws

 • Othmar bier uit Ootmarsum bij Europese top!

  De jonge Ootmarsumse bierbrouwerij heeft na vele andere successen nu met hun Rauchbier de Gouden plak gewonnen tijdens de European Beer Star competitie in Neurenberg, Duitsland.

  15 nov 2018 bij Nieuws

 • World Beer Awards 2018 uitslagen

  De winnaars van de World Beer Awards 2018 zijn bekendgemaakt. Verschillende Nederlandse brouwerijen wisten hoge ogen te gooien tijdens de grootste biercompetitie ter wereld.

  22 aug 2018 bij Nieuws

 • Brussels Beer Challenge 2017

  Dit jaar was de zesde editie van de Brussels Beer Challenge. Ook nu werd er gedurende drie dagen, door een vakkundige jury van 80 internationale bierkenners, zorgvuldig gecontroleerd en geproefd. 

  22 nov 2017 bij Nieuws

 • Zie alle Othmar nieuwsberichten.

  Cookie instellingen