Bierbrouwerij Sint-Jozef

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Itterplein 19
Plaats
Actieve brouwerij
Ja
Opgericht in
Onbekend
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Sint-Jozef

Geen biermerk bekend van Bierbrouwerij Sint-Jozef. Voeg een biermerk toe voor deze brouwerij.

Achtergrond informatie

Oprichting door familie Vissers

Alhoewel de juiste stichtingsdatum niet bekend is, vindt men in de archieven terug dat Brouwerij Sint-Jozef ontstaan is door toedoen van de familie Vissers. Van Thomas Vissers, die in 1807 overleed, weet men dat hij afkomstig was uit de streek van 's-Hertogenbosch en dat zijn echtgenote afstamde van een Engelse Lord. Bovendien staat vast dat zijn zoon Johannes, die lange tijd burgemeester van Opitter was, een groot herenhuis met brouwerij en stallingen bewoonde op het dorpsplein in Opitter. Daar vestigde zich nadien ook zijn dochter, die huwde met Jozef Cornelissen. Het is sinds die tijd dat de naam Cornelissen onafscheidelijk verbonden blijft met de brouwerij.

Jef Cornelissen

De drie zonen uit dit huwelijk gingen elk hun eigen weg. Jozef begon een limonadefabriek; Leo nam de bottelarij voor zijn rekening en Jaak brouwde bier. In de jaren 1934–1935 bouwde Jaak een nieuwe brouwerij, waar in 1937 de Pax Pils geboren werd. Naast dit bier, in flessen en vaten verkocht, werd ook het zwaardere Ops-Ale gebrouwen, wat uitsluitend in flessen verkocht werd. Op het einde van de veertiger jaren nam Jaak zowel de bottelarij als de limonadefabriek over. Zijn zonen Jan en Leo namen de zaak over en de eerste exportstappen werden gezet. In 1972 kwam Jef Cornelissen in beeld. Met hem waaide een nieuwe wind door de brouwerij en in 1980 nam hij de brouwerij volledig over na het overlijden van zijn vader. De brouwerij heeft een capaciteit van 10.000 liter per brouwsel. De jaarproductie van de brouwerij bedraagt ongeveer 60.000 hectoliter of 6.000.000 liter.

Kriek

Vanaf 1970 komt het Kriekenbier in het assortiment. Het betreft de voortzetting van de Morelle van Brouwerij Thys uit Wellen. De Kriek van Opitter wordt gemaakt op basis van zacht gehopt ondergistend bier en kersensap. Twintig jaar jonger is het Bosbier, op basis van pils en bosbessen.

Brouwerij St. Jozef wint voor de 13e keer op rij goud met Ops-Ale

De brouwerij uit Opitter heeft bij de Monde Selection Stockholm voor de 13e keer op rij een gouden medaille gewonnen met het luxe pils Ops-Ale in de categorie pils. Ieder jaar beoordeelt een nieuwe jury bestaande uit 70 specialisten de vele ingezonden pilzen.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.