Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Sint-Jozef

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Sint-Jozef

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Bierbrouwerij Sint-Jozef.

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Sint-Jozef!

  Achtergrond informatie

  Oprichting door familie Vissers

  Alhoewel de juiste stichtingsdatum niet bekend is, vindt men in de archieven terug dat Brouwerij Sint-Jozef ontstaan is door toedoen van de familie Vissers. Van Thomas Vissers, die in 1807 overleed, weet men dat hij afkomstig was uit de streek van 's-Hertogenbosch en dat zijn echtgenote afstamde van een Engelse Lord. Bovendien staat vast dat zijn zoon Johannes, die lange tijd burgemeester van Opitter was, een groot herenhuis met brouwerij en stallingen bewoonde op het dorpsplein in Opitter. Daar vestigde zich nadien ook zijn dochter, die huwde met Jozef Cornelissen. Het is sinds die tijd dat de naam Cornelissen onafscheidelijk verbonden blijft met de brouwerij.

  Jef Cornelissen

  De drie zonen uit dit huwelijk gingen elk hun eigen weg. Jozef begon een limonadefabriek; Leo nam de bottelarij voor zijn rekening en Jaak brouwde bier. In de jaren 1934–1935 bouwde Jaak een nieuwe brouwerij, waar in 1937 de Pax Pils geboren werd. Naast dit bier, in flessen en vaten verkocht, werd ook het zwaardere Ops-Ale gebrouwen, wat uitsluitend in flessen verkocht werd. Op het einde van de veertiger jaren nam Jaak zowel de bottelarij als de limonadefabriek over. Zijn zonen Jan en Leo namen de zaak over en de eerste exportstappen werden gezet. In 1972 kwam Jef Cornelissen in beeld. Met hem waaide een nieuwe wind door de brouwerij en in 1980 nam hij de brouwerij volledig over na het overlijden van zijn vader. De brouwerij heeft een capaciteit van 10.000 liter per brouwsel. De jaarproductie van de brouwerij bedraagt ongeveer 60.000 hectoliter of 6.000.000 liter.

  Kriek

  Vanaf 1970 komt het Kriekenbier in het assortiment. Het betreft de voortzetting van de Morelle van Brouwerij Thys uit Wellen. De Kriek van Opitter wordt gemaakt op basis van zacht gehopt ondergistend bier en kersensap. Twintig jaar jonger is het Bosbier, op basis van pils en bosbessen.

  Lees ook

  Brouwerij St. Jozef wint voor de 13e keer op rij goud met Ops-Ale

  De brouwerij uit Opitter heeft bij de Monde Selection Stockholm voor de 13e keer op rij een gouden medaille gewonnen met het luxe pils Ops-Ale in de categorie pils. Ieder jaar beoordeelt een nieuwe jury bestaande uit 70 specialisten de vele ingezonden pilzen.

  Cookie instellingen