Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwers Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwers Bier

Brouwers Bier is een bierbrouwerij uit Zaandam (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 6 bieren in het assortiment.

Brouwers Pilsener
Brouwers IPA
Brouwers Weizen logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwers Bier

Brouwers Bier heeft 6 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwers Bier!
 • Brouwers Pilsener - Pils - 4,8%

  Brouwers Pilsener heeft een uitgesproken en toch frisse smaak. En de bijzondere smaak maakt Brouwers een speciaal pilsener. Brouwers Pilsener werd in eerste instantie in opdracht van Albert Heijn gebrouwen door Bavaria en bevatte het pils 4,8% alcohol. Sinds het voorjaar van 2018 bevat het pils 5% alcohol en wordt het vermoedelijk gebrouwen door de Grolsch Brouwerij.   In de brouwerij werd gebruikgemaakt van 'dryhopping', een extra stap in het proces dat Brouwers bier een sterker hoparoma geeft. Er is gekozen voor zowel een pilsmout als een donkerder soort mout. Daarmee heeft Brouwers Pilsener een robuuste smaak én het geeft het bier een diepe koperen kleur. Ander recept sinds 2020 In 2020 is het recept van het Brouwers Pils aangepast. Het bier kreeg een ander alcoholpercentage (4,8%) en het is onduidelijk of het hierboven genoemde dryhopping proces nog wordt toegepast.

 • Brouwers Cerveza Fresca - Lager - 5,9%

  Brouwers Cerveza Fresca is een verfrissend lager bier met tonen van tequila. 

 • Brouwers Cerveza Extra - Lager - 4,6%

  Brouwers Cerveza Extra is een lichtzoet lager bier in de Mexicaanse stijl. In tegenstelling tot Corona is er echter geen maïs gebruikt in het brouwproces. 

 • Brouwers Pilsener 0.0% - Alcoholvrij - 0%

  Brouwers Pilsener 0.0% is het alcoholvrije huisbier van Albert Heijn. Dit alcoholvrije bier zit boordevol karakter en heeft een robuuste smaak. 

 • Brouwers Bockbier - Herfstbok - 6,5%

  Brouwers Bockbier is een speciaalbier met 6,5% alcohol. Het is een vol seizoensbier met een zoete smaak. Het bier is heerlijk doordrinkbaar op een herfstige dag. 

 • Brouwers Radler 0.0% - Radler - 0%

  Brouwers Radler 0.0% heeft een bierige smaak, met behoud van een zomerse, zoete smaak van citroenlimonade. 

Niet meer gebrouwen door Brouwers Bier

Er zijn bij ons 4 bieren bekend van Brouwers Bier die nu niet meer worden gebrouwen.

 • Brouwers Pilsener 2.5 - Light - 2,5%

  Brouwers Pilsener 2.5% is een zogenaamd Session Pilsener. Laag in alcohol, maar wel de uitgesproken robuuste Brouwers Pilsener smaak. 

 • Brouwers Tripel - Tripel - 8,3%

  In Brouwers Tripel zit koriander, kruidnagelen jeneverbes. Dit zorgt voor een kruidig bier. 

Achtergrond informatie

Brouwers bier is een huurbrouwerij die exclusief voor Albert Heijn bier laat brouwen. Deze brouwerij werd in 2016 opgericht en liet in eerste instantie alleen pils brouwen.

Lees ook

In het voorjaar van 2018 maakte AH bekend dat het Brouwers assortiment werd uitgebreid met vier bieren. Door de populariteit van laag alcoholische en alcoholvrije bieren lanceerde men een Brouwers Pils 0.0 en een Brouwers Pils met 2,5% alcohol. Daarnaast werden er twee speciaalbieren op de markt gebracht, namelijk Brouwers IPA en Brouwers Weijzen.

Waar wordt Brouwers Bier gebrouwen? 

Alle bieren van Brouwers Bier worden gebrouwen bij 'een gerenommeerde Nederlandse brouwer'. AH wil er verder niets over loslaten. Het Brouwers pils werd in eerste instantie gebrouwen door Bavaria. Maar Brouwers is inmiddels gestopt bij Bavaria en nu wordt Brouwers Bier door Grolsch gebrouwen. Naast Brouwers Pils worden ook Brouwers Weijzen, IPA, 0.0 en 2.5 in de Grolsch brouwerij gebrouwen.

Brouwers Bier in het nieuws

Cookie instellingen