Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwers Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwers Bier

Brouwers Bier is een bierbrouwerij uit Zaandam (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Brouwers Pilsener
Brouwers IPA
AH logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwers Bier

Brouwers Bier heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwers Bier!
 • Brouwers Pilsener - Pils - 5%

  Brouwers Pilsener heeft een uitgesproken en toch frisse smaak. En de bijzondere smaak maakt Brouwers een speciaal pilsener. Brouwers Pilsener werd in eerste instantie in opdracht van Albert Heijn gebrouwen door Bavaria en bevatte het pils 4,8% alcohol. Sinds het voorjaar van 2018 bevat het pils 5% alcohol en wordt het vermoedelijk gebrouwen door de Grolsch Brouwerij.   In de brouwerij wordt gebruik gemaakt van 'dryhopping', een extra stap in het proces dat Brouwers bier een sterker hoparoma geeft. Er is gekozen voor zowel een pilsmout als een donkerder soort mout. Daarmee heeft Brouwers Pilsener een robuuste smaak én het geeft het bier een diepe koperen kleur.

 • Brouwers Pilsener 0.0% - Alcoholvrij - 0%

  Brouwers Pilsener 0.0% is het alcoholvrije huisbier van Albert Heijn. Dit alcoholvrije bier zit boordevol karakter en heeft een robuuste smaak. 

 • Brouwers Radler 0.0% - Radler - 0%

  Brouwers Radler 0.0% heeft een bierige smaak, met behoud van een zomerse, zoete smaak van citroenlimonade. 

Niet meer gebrouwen door Brouwers Bier

Er zijn bij ons 4 bieren bekend van Brouwers Bier die nu niet meer worden gebrouwen.

 • Brouwers Pilsener 2.5 - Light - 2,5%

  Brouwers Pilsener 2.5% is een zogenaamd Session Pilsener. Laag in alcohol, maar wel de uitgesproken robuuste Brouwers Pilsener smaak. 

 • Brouwers Tripel - Tripel - 8,3%

  In Brouwers Tripel zit koriander, kruidnagelen jeneverbes. Dit zorgt voor een kruidig bier. 

 • Brouwers IPA - India Pale Ale - 6%

  Deze AH India Pale Ale bevat 6% alcohol en is een bloemig, fruitig bier. Het bier is mooi in balans en exclusief bij Albert Heijn te koop.

 • Brouwers Weijzen - Weizen - 5%

  Brouwers Weijzen heeft een fruitige, kruidige smaak en een mooie volle, romige schuimkraag. Dit speciaalbier heeft extra hop voor een bijzondere touch. 

Achtergrond informatie

Brouwers bier is een huurbrouwerij die exclusief voor Albert Heijn bier laat brouwen. Deze brouwerij werd in 2016 opgericht en liet in eerste instantie alleen pils brouwen.

In het voorjaar van 2018 maakte AH bekend dat het Brouwers assortiment werd uitgebreid met vier bieren. Door de populariteit van laag alcoholische en alcoholvrije bieren lanceerde men een Brouwers Pils 0.0 en een Brouwers Pils met 2,5% alcohol. Daarnaast werden er twee speciaalbieren op de markt gebracht, namelijk Brouwers IPA en Brouwers Weijzen.

Lees ook

Waar wordt Brouwers Bier gebrouwen? 

Alle bieren van Brouwers Bier worden gebrouwen bij 'een gerenommeerde Nederlandse brouwer'. AH wil er verder niets over loslaten. Het Brouwers pils werd in eerste instantie gebrouwen door Bavaria. Maar Brouwers is inmiddels gestopt bij Bavaria en nu wordt Brouwers Bier door Grolsch gebrouwen. Naast Brouwers Pils worden ook Brouwers Weijzen, IPA, 0.0 en 2.5 in de Grolsch brouwerij gebrouwen.

Brouwers Bier in het nieuws

Deel deze pagina over Brouwers Bier via: