Brouwers Pilsener

Brouwers Pilsener

Brouwers Pilsener logo
Brouwerij Brouwers Bier
Land Nederland
Gebrouwen sinds 2016
Soort Pils
Alcohol 5%
Gisting Ondergisting
Kleur goudgeel
Drink temperatuur 4-6 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website Onbekend

Brouwers Pilsener kopen

Brouwers Pilsener is online te koop bij:

Smaak & beschrijving

Brouwers Pilsener heeft een uitgesproken en toch frisse smaak. En de bijzondere smaak maakt Brouwers een speciaal pilsener. Brouwers Pilsener werd in eerste instantie in opdracht van Albert Heijn gebrouwen door Bavaria en bevatte het pils 4,8% alcohol. Sinds het voorjaar van 2018 bevat het pils 5% alcohol en wordt het vermoedelijk gebrouwen door de Grolsch Brouwerij.  

In de brouwerij wordt gebruik gemaakt van 'dryhopping', een extra stap in het proces dat Brouwers bier een sterker hoparoma geeft. Er is gekozen voor zowel een pilsmout als een dongerder soort mout. Daarmee heeft Brouwers Pilsener een robuuste smaak én het geeft het bier een diepe koperen kleur.

Opstelling van Brouwers Pilsener hoe het gebrouwen wordt

Brouwers pilsener vervangt per juli 2016 AH Pilsener. AH Pilsener werd verpakt in 0,30 liter flesjes, Brouwers bier in 0,25 liter flesjes met schroefkurken. Daarnaast is het bier ook te koop in halve liter blikken. Aangezien het bier in opdracht van AH wordt gebrouwen is dit bier ook alleen te koop bij Albert Heijn, zie de website van Albert Heijn.

7 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Leonardo (gast) op 05-11-2018 om 17:53:03

Meneer M,
De Brouwers Pilsener is wel degelijk nog steeds van Bavaria afkomstig. Enkele dagen geleden genuttigd, en het productiestempel is nog steeds die van Bavaria.
Brouwers Weizen en Brouwers I.P.A. daarentegen zijn NIET van Bavaria. Die zouden inderdaad van Grolsch afkomstig kunnen zijn.

Meneer M (gast) op 08-06-2018 om 00:14:51

Brouwers is niet meer Bavaria, maar Grolsch tegenwoordig. 4.8% is 5% geworden. Smaak is Bijna hetzelfde gebleven. Blijft een lekker pilsje!

Leonardo (gast) op 11-03-2018 om 22:06:01

Aan het productiestempel zag ik meteen dat deze van Bavaria afkomstig moest zijn. En ondanks het vooroordeel (Bavaria en Swinckels kunnen me niet echt bekoren) jegens de voor mij lokale brouwer moet ik zeggen dat ik Brouwers Pilsener juist erg geslaagd vind, zeker gezien de prijs, die overigens sterk van de verpakkingsvorm afhangt (van € 1,30/l voor een 0,5 l blik tot €2/l voor een 6-pack flesjes). Minimaal een keer proberen.

Simon (gast) op 10-12-2017 om 12:39:39

Flesjes geprobeerd. Smaakt prima. Iets bittere ondertoon, maar smaakt heel fris. Goed pils voor een goede prijs. Ik ben normaliter geen fan van supermarkt merk bier, maar deze doet niet onder voor de gerenommeerde merken.

Meneer M (gast) op 04-12-2017 om 01:20:13

Ik was eerder kritisch over dit bier/pilsener, maar moet zeggen dat een koud flesje prima mijn keel in ging. Een blikje van dit merk, wat ik eerder probeerde smaakte me niet.Als dit merk in de aanbieding is, is het een aanrader. De flesjes dan.

Christiaan (gast) op 17-10-2017 om 17:35:34

ima bier voor zn prijs 65c voor 50cl beetje fris en hoppig smaakt als 1 van de weinige nederlandse brouwsels in de goedkope prijsrange niet overdreven naar blik

Joost (gast) op 01-06-2017 om 00:06:57

ima bier, regelmatig in de bonus, dan is het ook betaalbaar voor haar kwaliteit.Enig minpuntje is dat de blikken soms niet open gaan (het lipje breekt geregeld af)

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!