Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Prael

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Prael

Brouwerij de Prael uit Amsterdam heeft meerdere speciaalbieren zoals Tripel, Blond, Lentebok etc. Ook brouwt de Preal Doe Maar en Tante Leen.

De Prael brouwerij

Achtergrond Informatie

De Prael bieren worden gebrouwen door in . Er zijn op dit moment 8 biermerken van De Prael bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Brouwerij de Prael is een bierbrouwerij uit Amsterdam. De brouwer is gevestigd in het centrum van onze hoofdstad, op de Wallen. De Prael brouwt verschillende bieren, veelal speciaal bieren.

Alle De Prael merken

 • De Prael Barleywine - Gerstewijn - 9,6%

  Straf maar bitterzoet, vanwege het sinaasappel schilletje dat meegegist is. Het bier is wat stroperig en heel vol van smaak. Omdat het een straffe pint is, drink je hem niet snel weg. Het is dus geen doordrinkbier, je zou er ernstig in de olie van geraken.

 • De Prael Bitterblond - Kölsch - 5,7%

  Bitterblond is het doordrinkbier van de Prael naar Duitse stijl. Een bitter blond kenmerkt zich als een neutraal doch stevig bier. Door het gebruik van Tettnang hop komt aan het eind de lichte citrussmaak tot uiting in dit hoppig bittere bier. 

 • De Prael Dortmunder - Dortmunder - 6,4%

  De Prael Dortmunder (voorheen Tante Leen) is een volmoutige, klassieke Dortmunder zoals een Dortmunder bedoeld is.

 • De Prael Herfstbok - Bock - 7,7%

  Een krachtig bier om de eerste herfst stormen te doorstaan. In de traditie van Nederlandse bokbieren valt dit bokbier op door haar stevige smaak. Zeker niet overdreven zoet!

 • De Prael Lentebok - Bock - 6,6%

  Het is een zeer moutig bier dat licht zoetig maar door zijn hop vooral bloemige geuren geeft. Een fris bier voor de lente of maar kan ook prima het hele jaar door gedronken worden. 

 • De Prael Tripel - Tripel - 7,5%

  Het paradepaardje van de Prael. Deze tripel volgens Belgische traditie waarin de koriander een dominante rol heeft gekregen is mild zoet en kruidig. 

 • De Prael Weizen - Weizen - 5,4%

  Weizen van Brouwerij de Prael is een tarwebier (witbier) of zoals de Duitsers zeggen ‘ein hefe weißen’ en is een zeer zacht fruitig bier. Kruidige geuren maar ook een zachte toon van banaan en kruidnagel is herkenbaar in dit type bier. De gist die zij hierin gebruiken is erg belangrijk voor de smaak van hun weizen. 

 • Doe Maar - Ale - 7,7%

  Kruidige en fruitige smaak

Bekijk alle De Prael merken

Nieuws over De Prael

 • De Prael brouwt met regenwater

  De Amsterdamse brouwerij De Prael heeft bier gebrouwen met regenwater. Het biertje heet Hemelswater Code Blond en is een bitter blond bier. 

  11 jul 2016 bij Nieuws

 • Ontwerpwedstrijd Brouwerij De Prael

  Ga los met jouw ontwerp en drink straks in de zomer een biertje met jouw eigen ontworpen etiket!

  7 mrt 2016 bij Nieuws

 • Voordelig bier proeven in brouwerij de Prael

  Altijd al eens een echte brouwerij willen bezoeken? Met deze Groupon actie kan dat! Je brengt een bezoek aan de ambachtelijk brouwerij de Prael. Op de Wallen, in hartje Amsterdam.

  29 nov 2012 bij Nieuws

 • Biertjes voor Doe Maar

  Na een lange tijd zijn de mannen van Doe Maar weer terug! De band heeft een nieuw album uitgebracht. Dit werd gevierd met origineel en uniek Doe Maar Bier.

  25 okt 2012 bij Nieuws

 • Zie alle De Prael nieuwsberichten.

  Cookie instellingen