Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hopwit Brouwerij 't IJ

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hopwit

Hopwit is een Wit met 5,5% alcohol. Hopwit werd gebrouwen door Brouwerij 't IJ in Amsterdam.

Hopwit van brouwerij 't IJ
Hopwit van brouwerij 't IJ

Eigenschappen

Hopwit is een heerlijk witbier met 5,5% alcohol. Hopwit werd in september 2015 verkozen als het ABT bier van de maand

Smaak & Omschrijving

Door gebruik van gist van Brouwerij 't IJ is Hopwit duidelijk herkenbaar als IJbier en door de tarwemout zo fris als een goed witbier betaamt. De citrusachtige Mandarina Bavaria is de enige hop die is toegevoegd, maar dan wel op vijf verschillende momenten, en dat proef je terug in een subtiel maar gelaagd hopkarakter met een opvallende vleug mandarijn. De frisse, droge afdronk maakt hem helemaal af.

Brouwerij 't IJ brouwde dit witbier in opdracht van de Alliantie van Biertapperijen (ABT). De 41 bij dit verbond aangesloten speciaalbiercafes tappen exclusief het ABT-bier van de maand. In september 2015 is dat Hopwit (5.5%) van Brouwerij 't IJ. 

Toen de ABT cafés het bier hadden verkocht tapte 't IJ ook een paar honderd liter weg, maar daarna is het uit productie gehaald. 


 

Het laatste nieuws van Hopwit

Bekijk meer nieuwsberichten.

Reviews

Nog geen reviews voor Hopwit. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Meer merken van 't IJ

 • 't IJ Mosaic Pale Ale - Pale Ale - 5,2%

  De naam verklapt al dat de Mosaic hop een belangrijk aandeel heeft in de hoppigheid maar er ging ook wat Amarillo in de hopmix. Dat zorgt voor een frisbitterig, licht tropisch aroma van gedroogde citrus. Daarnaast heeft de Mosaic Pale Ale een bijna saison-achtige, kruidige droogheid. Lekker om mee in de (na)zomerzon te zitten.

 • Columbus - Ale - 9%

  Columbus is een zwaar bier met een volle smaak. Door de grote hoeveelheden mout en bittere hop wordt deze complexe volle smaak gecreëerd. Met een alcoholpercentage van 9% een zeer zwaar bier.

 • Flink - Blond - 4,7%

  Flink heeft een fijne hoppige en een verfrissend bittere smaak. De smaak van dit blonde bier wordt aangevuld door subtiele fruitige aroma’s van frisse kruiden en rijpe sinaasappel.

 • IJ IPA - India Pale Ale - 6,5%

  Heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen. De smaak van de IPA van 't IJ is heerlijk hoppig. Een speciaalbier met een fruitige bittere afdronk die je lang zult blijven proeven.

 • IJbok - Bock - 6,5%

  IJbok is donker en stevig van smaak, niet te zoet. De mooie lichtbruine schuimkraag blijft lang staan, terwijl het donkere zwartbruine bier zijn aroma’s van de geroosterde mout loslaat: basterdsuiker, karamel, gist en mooi donker fruit. De afdronk van IJbok is prettig droog.

 • IJndejaars - Winter - 9%

  IJndejaars bier van Brouweij 't IJ heeft een kruidige balans tussen caramel, citrus en lichtbittere hop die je tijdens de donkere dagen weer een warm gevoel geeft. IJndejaars wordt elk jaar aan het einde van het jaar gebrouwen. Ieder jaar brouwen ze bij Brouwerij 'IJ het bier ietsjes anders, zodat het elk jaar weer spannend is hoe IJndejaars zal smaken. De smaak van het IJndejaars bier blijft jaren goed. Als je het bier koel en donker (bijvoorbeeld in de kelder) bewaard, is deze na jaren nog goed te drinken. Misschien zelfs nog wel lekkerder en voller van smaak.

 • IJwit - Wit - 7%

  Dit bier is weinig bitter, een beetje fruitig, weinig moutig, beetje zoet, gemiddeld kruidig, weinig zuur.

 • Zomerblond - Blond - 4,8%

  Zomerblond van brouwerij 't IJ heeft een stevige bitterheid en fruitige smaken van de Waimea, Cascade en Chinook hop. Zomerblond is een verfrissend bier dat met 4,8% alcohol ook lekker drinkt in de zon.

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties