Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Het Veem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Het Veem

Brouwerij Het Veem is een bierbrouwerij uit Eindhoven (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Brouwerij Het Veem
Wet n juicy der verlanghe
Techno Tripel logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Brouwerij Het Veem


Voeg nu een bier toe van Brouwerij Het Veem!
  • Veem Techno Tripel - Tripel - 8%

    Dit speciaalbier van Brouwerij het Veem is fris en fruitig, maar toch zoet. Licht gekruid en met een alcoholpercentage van 8% is deze tripel een plezier voor elke bierliefhebber. 

  • Verlanghe Wet 'n Juicy - India Pale Ale - 7%

    De Wet 'n Juicy is een New England IPA. Het bier is collaboration brew gebrouwen door Brouwerij der Verlanghe uit Heesch en Brouwerij het Veem in Eindhoven. Dit biertje prikkelt de smaakpapillen door de tropische aroma's en fijne balans tussen bitten en zoet, waardoor dit biertje ook voor niet IPA fans toegankelijk is. Een betoverende goudgele kleur die licht troebel is nodigt uit, de aroma's lokken je naar de rand van het glas en voor je het weet zit je aan je tweede biertje. 

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Brouwerij het Veem is gelegen in Vershal het Veem in Eindhoven. De brouwerij is opgericht in 2015.

In de Vershallen draait het om versbeleving. Natuurlijk kunt u daarom deze beleving ook ervaren in onze prachtige Brouwerij! Onze brouwerij staat in het proeflokaal. Hier kunt u te midden van drie grote brouwketels genieten van een biertje.

Lees ook

Met een beetje geluk worden er tijdens uw bezoek in deze ketels onze verschillende speciaal bieren ‘live’ gebrouwen. Op een brouwdag hangt er een heerlijke aroma in de lucht van granen die met water gemaischt worden om de juiste suikers vrij te krijgen. Zodra het maischen klaar is wordt de moutpap overgepompt naar de klaringsketel waar het gescheiden wordt in borstel (vaste bestandsdelen) en wort (suikerrijk water).

De wort gaat terug de kookketel in en op dat moment worden uw reuk zintuigen gestimuleerd door de geuren van hop. Deze wordt namelijk op dat moment toegevoegd. Na het koken belandt de wort in de derde ketel waar we er nog wat hop aan toevoegen. Vervolgens transporteren we dit via de whirlpool door de koeling naar één van de duizend liter gisttanks.

Hier wordt het bier vergist en na een aantal weken kunnen we ook dit lekkere biertje uit de tap laten stromen. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een kijkje nemen in onze brouwerij. Stel je vragen en geniet van al het moois wat onze brouwerij, proeflokaal en winkel te bieden hebben.

Brouwerij Het Veem in het nieuws