Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Dutch Bargain | Voormalig Marckensteijn / Brouwerslokaal

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Dutch Bargain

Dutch Bargain is een bierbrouwerij uit Groede (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Brouwers Lokaal
Dutch Bargain Glitter Extravaganza logo
Dutch Bargain Glitter Extravaganza fles en glas op feestelijke tafel

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Dutch Bargain

Dutch Bargain heeft 2 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Dutch Bargain!
 • Dutch Bargain Imperial Pale Ale - Pale Ale - 10%

  Dutch Bargain van brouwerij Brouwerslokaal heeft een zuivere, pittige smaak met karamel toetsen van mout.

 • Dutch Bargain Glitter Extravaganza - India Pale Ale - 5,7%

  Dutch Bargain Glitter Extra Vaganza is een New England IPA met fruitige tonen dankzij de complexe aroma’s van citrus, steenfruit en mango. Het bier heeft een lage bitterheid en door het gebruik van havervlokken krijg je een romig, vol en rijk mondgevoel. Kenmerkend voor een NEIPA. Het bier is laag in alchohol(5,7% vol.) en daarmee super toegankelijk voor iedereen.

  Achtergrond informatie

  Brouwerij De Drie Koningen maakt deel uit van Café De Drie Koningen. In 2011 werden de brouwactiviteiten gestaakt, maar in mei 2012 namen Stijn Jordans en Marc Menue de brouwerij over. Brouwerij De Drie Koningen werd omgedoopt in Brouwerij Brouwerslokaal.

  Brouwerij Brouwerslokaal

  1 januari 2016 is de brouwerij omgedoopt tot Brouwerij Brouwerslokaal (www.brouwerslokaal.nl). Dit is op de eerste plaats gedaan, omdat men met een tweede biermerk de markt op wilde. Ten tweede is Thibo Baccarne (de Antwerpse brouwmeester) als mede eigenaar toegetreden en op de derde plaats is dit ook het bedrijf dat het project in de Blekestraat heeft opgepakt.

  Dit laatste is de aankoop van een oud schoolgebouw dat wordt omgedoopt tot lokaal biologisch/streekgebonden restaurant met later nog een uitbreiding van de brouwerij en een Bed & Breakfast.

  Waarom twee biermerken?

  Marckensteijn is een biermerk dat zich enkel en alleen gaat richten op de betere restaurants in de wereld. Hier maken we Private Label bieren voor restaurants en daarnaast zijn we drie standaard bieren aan het ontwikkelen speciaal voor de restaurants die een bier op de wijn/drankenkaart willen hebben ter begeleiding bij het eten.

  Marckensteijn zal daarmee nooit verkrijgbaar zijn in Café of slijterij of supermarkt. Op dit moment is De Drie Koningen "het uithangbord" van het biermerk. (www.marckensteijn.com)

  De gedachte van een tweede biermerk is ontstaan, doordat er veel vraag ontstond om Marckensteijn te verkopen aan Cafés en slijterijen. Dit kon nooit Marckensteijn worden, aangezien het merk daardoor afgebroken zou worden als exclusief (alleen voor de wijn/drankenkaart van de betere restaurants).

  Lees ook

  Dutch Bargain

  Zo is Dutch Bargain in 2015 ontstaan. De eerste biersoort van Dutch Bargain, de Imperial Pale Ale, is direct verkozen als beste van de wereld in haar bierstijl (Pale beer/Belgian style strong).

  Daar bovenop werd het label, de fles zelf, verkozen als Beste design van Nederlandse bieren 2016. Deze prestigieuze wedstrijd vindt eenmaal per jaar plaats en is georganiseerd door de World Drink Awards. Er zijn wereldwijd tussen de 1500 en 2000 bieren beoordeeld in 67 verschillende bierstijlen.

  Voormalig Brouwlokaal

  In 2020 is Brouwlokaal verder gegaan onder de naam Dutch Bargain. 

  Dutch Bargain in het nieuws