Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Dutch Bargain | Voormalig Marckensteijn / Brouwerslokaal

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Dutch Bargain

Dutch Bargain is een bierbrouwerij uit Groede (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 18 bieren in het assortiment.

Brouwers Lokaal
Dutch Bargain Zuidwester logo
Dutch Bargain Imperial Russian Stout logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Dutch Bargain

Dutch Bargain heeft 18 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Dutch Bargain!
 • Dutch Bargain Mosselbier - Wit - 4,6%

  Dutch Bargain Mosselbier is een heerlijk Zeeuws witbier, gebrouwen met verveine en gember, die perfect te drinken is bij mosselen. De frisse kruidige smaak past goed bij de pure smaak van een mossel, zeker wanneer je deze op klassieke of oosterse wijze hebt klaargemaakt.

 • Dutch Bargain Zuidwester - Tripel - 8,5%

  Zuidwester heeft het smoelwerk van een traditionele tripel, maar dan in de Dutch Bargain-uitvoering. Het bier heeft een tropische toets door de Amarillo hop en het echte fruitige karakter van een klassieke Belgische Tripel.

 • Dutch Bargain Woest - Stout - 10%

  Dutch Bargain Woest is een Imperial Stout met intens geroosterde moutige smaken zoals koffie, cacao, geroosterd brood en karamel. Ook kunnen er smaken van gedroogd fruit in voorkomen. De body is vol en de alcohol verwarmt. De afdronk is bitter en zoet.

 • Dutch Bargain Pacific Haze - India Pale Ale - 8,5%

  Pacific Haze heeft een zijdezacht mondgevoel en uitgesproken aroma’s van mango, steenfruit en kokos.

 • Dutch Bargain Incapablo - Lager - 5%

  Dutch Bargain Incapablo heeft een volle smaak met mooie toetsen van citrus. Het is extra fris en doordrinkbaar, perfect voor een zomerse dag.

 • Dutch Bargain Coastal IPA - India Pale Ale - 5,8%

  De Coastal IPA heeft een lichte body met frisse toetsen van citrus en aroma’s van tropisch fruit en mandarijn. Een juicy mondgevoel en aangenaam bittertje maken van deze Zeeuwse Coastal IPA de perfecte kruising tussen een West Coast en een East Coast IPA. Lees meer over de verschillende IPA stijlen.

 • Dutch Bargain N.A. Pacific Haze - Alcoholarm - 0,5%

  De smaak van N.A. Pacific Haze is heerlijk zoet met fruitige frisheid en subtiele hopbitterheid. Je ruikt de geuren van mango, steenfruit en kokos, die afkomstig zijn van de hopsoorten Talus, Mosaic en Simcoe. Je proeft de zoetheid van de mout, de frisheid van het fruit en de subtiele bitterheid van de hop.

 • Dutch Bargain Glitter Extravaganza - India Pale Ale - 5,7%

  Dutch Bargain Glitter Extra Vaganza is een New England IPA met fruitige tonen dankzij de complexe aroma’s vancitrus, steenfruit en mango. Het bier heeft een lage bitterheid en door het gebruik van havervlokken krijg jeeen romig, vol en rijk mondgevoel. Kenmerkend voor een NEIPA. Het bier is laag in alchohol(5,7% vol.) en daarmee super toegankelijk voor iedereen.

Achtergrond informatie

Brouwerij De Drie Koningen maakt deel uit van Café De Drie Koningen. In 2011 werden de brouwactiviteiten gestaakt, maar in mei 2012 namen Stijn Jordans en Marc Menue de brouwerij over. Brouwerij De Drie Koningen werd omgedoopt in Brouwerij Brouwerslokaal.

Brouwerij Brouwerslokaal

1 januari 2016 is de brouwerij omgedoopt tot Brouwerij Brouwerslokaal (www.brouwerslokaal.nl). Dit is op de eerste plaats gedaan, omdat men met een tweede biermerk de markt op wilde. Ten tweede is Thibo Baccarne (de Antwerpse brouwmeester) als mede eigenaar toegetreden en op de derde plaats is dit ook het bedrijf dat het project in de Blekestraat heeft opgepakt.

Dit laatste is de aankoop van een oud schoolgebouw dat wordt omgedoopt tot lokaal biologisch/streekgebonden restaurant met later nog een uitbreiding van de brouwerij en een Bed & Breakfast.

Waarom twee biermerken?

Marckensteijn is een biermerk dat zich enkel en alleen gaat richten op de betere restaurants in de wereld. Hier maken we Private Label bieren voor restaurants en daarnaast zijn we drie standaard bieren aan het ontwikkelen speciaal voor de restaurants die een bier op de wijn/drankenkaart willen hebben ter begeleiding bij het eten.

Lees ook

Marckensteijn zal daarmee nooit verkrijgbaar zijn in Café of slijterij of supermarkt. Op dit moment is De Drie Koningen "het uithangbord" van het biermerk. (www.marckensteijn.com).

De gedachte van een tweede biermerk is ontstaan, doordat er veel vraag ontstond om Marckensteijn te verkopen aan Cafés en slijterijen. Dit kon nooit Marckensteijn worden, aangezien het merk daardoor afgebroken zou worden als exclusief (alleen voor de wijn/drankenkaart van de betere restaurants).

Dutch Bargain

Zo is Dutch Bargain in 2015 ontstaan. De eerste biersoort van Dutch Bargain, de Imperial Pale Ale, is direct verkozen als beste van de wereld in haar bierstijl (Pale beer/Belgian style strong).

Daar bovenop werd het label, de fles zelf, verkozen als Beste design van Nederlandse bieren 2016. Deze prestigieuze wedstrijd vindt eenmaal per jaar plaats en is georganiseerd door de World Drink Awards. Er zijn wereldwijd tussen de 1500 en 2000 bieren beoordeeld in 67 verschillende bierstijlen.

Brouwerslokaal

Ondanks dat de bieren niet meer onder de naam Brouwerslokaal worden verkocht bestaat het Brouwerslokaal nog wel. 'Brouwerslokaal is het thuishonk van Dutch Bargain. Gedreven door avontuur, beleving en kwaliteit. Dat is terug te vinden in onze bieren. Wij brouwen om een nieuwe dimensie te geven aan de wereldse biercultuur, vanuit het mooie Zeeland. Onze bieren zijn impulsief en ondeugend.

Dutch Bargain in het nieuws

Cookie instellingen