Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

IJbier | Speciaalbier van brouwerij 't IJ uit Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

IJbier

Brouwerij 't IJ uit Amsterdam heeft verschillende bieren en bijna alles is ook te proeven bij het proeflokaal van de brouwerij. IJbier wordt gebrouwen sinds 1985.

Brouwerij t ij
Zomerblond brouwerij t ij
Brouwerij het IJ IPA

Achtergrond Informatie

IJbier bieren worden gebrouwen door in . Er zijn op dit moment 6 biermerken van IJbier bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Brouwerij 't IJ heeft verschillende bieren en verschillende soorten bier. Over het algemeen wat zwaardere bieren met meer dan 6% alcohol, maar het verschilt per biermerk. De speciaalbieren van Brouwerij 't IJ worden op twee plekken in Amsterdam gebrouwen. Sinds 1985 werd het Amsterdamse speciaalbier aan de Funenkade gebrouwen en sinds 2013 beschikt de brouwerij over een tweede brouwlocatie aan het Zeeburgerpad.

Alle IJbier merken

 • IJ Columbus - Ale - 9%

  Columbus is een zwaar bier met een volle smaak. Door de grote hoeveelheden mout en bittere hop wordt deze complexe volle smaak gecreëerd. Met een alcoholpercentage van 9% een zeer zwaar bier.

 • IJ Flink - Blond - 4,7%

  Flink heeft een fijne hoppige en een verfrissend bittere smaak. De smaak van dit blonde bier wordt aangevuld door subtiele fruitige aroma’s van frisse kruiden en rijpe sinaasappel.

 • IJ IPA - India Pale Ale - 6,5%

  Heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen. De smaak van de IPA van 't IJ is heerlijk hoppig. Een speciaalbier met een fruitige bittere afdronk die je lang zult blijven proeven.

 • IJbok - Bock - 6,5%

  IJbok is donker en stevig van smaak, niet te zoet. De mooie lichtbruine schuimkraag blijft lang staan, terwijl het donkere zwartbruine bier zijn aroma’s van de geroosterde mout loslaat: basterdsuiker, karamel, gist en mooi donker fruit. De afdronk van IJbok is prettig droog.

 • IJndejaars - Winter - 9%

  IJndejaars bier van Brouweij 't IJ heeft een kruidige balans tussen caramel, citrus en lichtbittere hop die je tijdens de donkere dagen weer een warm gevoel geeft. IJndejaars wordt elk jaar aan het einde van het jaar gebrouwen. Ieder jaar brouwen ze bij Brouwerij 'IJ het bier ietsjes anders, zodat het elk jaar weer spannend is hoe IJndejaars zal smaken. De smaak van het IJndejaars bier blijft jaren goed. Als je het bier koel en donker (bijvoorbeeld in de kelder) bewaard, is deze na jaren nog goed te drinken. Misschien zelfs nog wel lekkerder en voller van smaak.

 • IJwit - Wit - 7%

  Dit bier is weinig bitter, een beetje fruitig, weinig moutig, beetje zoet, gemiddeld kruidig, weinig zuur. Een IJwit is lekker voor op een zomerse dag op het terras!

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over IJbier

 • Kassa test IPA's uit de supermarkt

  Het consumentenprogramma Kassa heeft zes IPA speciaalbieren getest die allemaal in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar zijn. Bekijk welke India Pale Ale het panel het beste vond.

  3 dec 2019 bij Nieuws

 • Mercure lanceert biercocktails samen met lokale brouwerijen

  Mercure lanceert diverse biercocktails in samenwerking met lokale brouwerijen. De biercocktail is een trend in bierland en het is voor de gasten een originele manier om het lokale aspect van de hotels te ontdekken. 

  2 sep 2019 bij Nieuws

 • Prijswinnende bieren Noord-Holland

  Afgelopen weekend werd in de Grote Kerk in Alkmaar de vierde editie van de bierverkiezing van NH Media gehouden. Meerdere speciaalbieren vielen in de prijzen. 

  18 jun 2018 bij Nieuws

 • Allmouth van Pontus beste bier van Amsterdam

  De Allmouth van Pontus is verkozen tot beste bier van Amsterdam. Tijdens de Amsterdamse Bierkaart werden er 43 bieren geproefd afkomstig van 22 Amsterdamse brouwers. 

  19 jan 2018 bij Nieuws

 • Winterbier-verkiezing is strijd Nederland - België

  De 15 finalisten voor Bierista’s Beste Beoordeelde Winterbier verkiezing zijn bekend. Uit een lange lijst bieren zijn vijftien kanshebbers geselecteerd.

  17 nov 2017 bij Nieuws

 • D'n Ossebock: beste bockbier van Nederland

  Het bockbier D’n Ossebock van de Muifelbrouwerij uit Berghem is uitgeroepen tot beste bockbier van Nederland. Dat werd bekendgemaakt op het grootste en oudste bierfestival van Nederland, het PINT bockbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

  31 okt 2016 bij Nieuws

 • ABT Bier van de maand: Hopwit

  Hopwit van Brouwerij 't IJ is verkozen als ABT Bier van de maand. Hopelijk lekker nazomeren met dit heerlijke witbier met 5,5% alcohol.

  4 sep 2015 bij Nieuws

 • Brouwerij 't IJ heeft eigen kalender: Amsterdams Mooiste

  Brouwerij ’t IJ en fotograaf Paul Bellaart brengen een ode aan de mooiste vrouwen van Amsterdam met een kalender waarin puur bier en prachtige vrouwen mooi gecombineerd worden.

  21 dec 2014 bij Nieuws

 • Zie alle IJbier nieuwsberichten.