Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

St. Bernardus abdijbieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

St. Bernardus

Alle abdijbieren van de St. Bernardus brouwerij uit Watou, België. Deze speciaalbieren worden zeer gewaardeerd door de bierliefhebber.

St. Bernardus
St Bernardus Prior 8 flesje en glas
St Bernardus Tripel glas en flesje

Achtergrond Informatie

St. Bernardus bieren worden gebrouwen door Brouwerij Sint Bernardus in Watou. Er zijn op dit moment 5 biermerken van St. Bernardus bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Alle St. Bernardus merken

 • St. Bernardus Abt 12 - Quadrupel - 10%

  De St. Bernardus Abt 12 is een bier met een goede balans, heel veel smaken komen aan bod. Het heeft een volle evenwichtige balans tussen zoet en bitter. Je proeft een lichte kruidigheid met zelfs een wat romig licht bittere afdronk. De nasmaak is lang met karamel en rozijnen. Het bier blinkt zeker uit door zijn lange bitterzoete afwerking met een hoppige bite.

 • St. Bernardus Pater 6 - Dubbel - 6,7%

  St. Bernardus Pater 6 heeft een volle en licht moutige smaak. 

 • St. Bernardus Prior 8 - Dubbel - 8%

  St.Bernard heeft een perfecte balans tussen zoet en bitter: een moutig-fruitige volle smaak, zoet en karamel met rozijnen en pruimen en een lichte kruidennoot met toetsen van kruidnagel, citrus en gekonfijte vruchten, een beetje rijpe appel en karamel.

 • St. Bernardus Tripel - Tripel - 8%

  St.Bernardus Tripel heeft een vol zoete smaak en een lichtbittere nasmaak met onder andere sinaasappel en grastonen dankzij het hopprofiel.

 • Watou Tripel - Tripel - 7,5%

  Watou Tripel heeft een volle, satijnzachte schuimkraag en valt op door zijn uitgebalanceerde zachte en lange nasmaak. Het bier is door zijn discrete bitterheid zeer geschikt voor recepties of bij een aperitief.  

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over St. Bernardus

 • St. Bernardus wint drie medailles op World Beer Awards

  St. Bernardus brouwerij uit Watou heeft tijdens de World Beer Awards 2022 drie medailles in de wacht gesleept. Zij wonnen goud, zilver en brons met hun bieren.

  26 aug 2022 bij Nieuws

 • St. Bernardus tijdens de World Beer Awards 2021

  De St. Bernardus Brouwerij uit Watou in België heeft gescoord tijdens de World Beer Awards 2021. Naast verschillende awards voor smaak viel ook het design in de smaak.

  29 okt 2021 bij Nieuws

 • St. Bernardus Abt 12 Magnum 2021 gepresenteerd

  St. Bernardus uit Watou heeft de magnumfles Abt 12 voor dit jaar gepresenteerd. Sinds 2012 worden een beperkt aantal Magnum flessen van 1,5 liter afgevuld.

  10 feb 2021 bij Nieuws

 • St. Bernardus Abt 12 Day 2020

  Brouwerij St. Bernardus uit het Belgische Watou viert binnenkort weer de Abt 12 Day. Traditioneel roept de brouwer op om samen te komen om te genieten van het bier.

  10 dec 2020 bij Nieuws

 • St. Bernardus medailles tijdens World Beer Awards 2020

  St. Bernardus uit het Belgische Watou is tijdens de World Beer Awards in de prijzen gevallen. St. Bernardus Tripel, Abt 12 en Prior 8 wonnen een medaille.

  30 sep 2020 bij Nieuws

 • Brouwerij St. Bernardus komt met beperkte oplage nieuw bier

  Brouwerij St. Bernardus heeft hun geliefde bier St. Bernardus Abt 12 jaren laten rijpen op vaten en dit heeft geleid tot een Limited Edition bier. St. Bernardus Abt 12 Barrel Aged Sour is kort geleden op de markt gebracht.

  17 okt 2019 bij Nieuws

 • De Librije in Zwolle komt met bierkaart

  Sterrenrestaurant De Librije*** in Zwolle introduceert een bierkaart. Alle gerechten op de kaart worden voorzien van een biersuggestie.

  15 jun 2016 bij Nieuws

 • Zie alle St. Bernardus nieuwsberichten.

  Cookie instellingen