Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Chouffe bieren | Belgische speciaalbieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Chouffe

Chouffe bieren worden sinds 1982 gebrouwen door Brasserie d'Achouffe in het Belgische plaatjes Achouffe. Het bekendste bier is La Chouffe Blond, dat ook het eerste bier van deze brouwerij is. 

Chouffe bieren
La Chouffe glas
Chouffe alcoholvrij glas en flesje

Achtergrond Informatie

Chouffe bieren worden gebrouwen door Bierbrouwerij Brasserie d’Achouffe in Wibrin. Er zijn op dit moment 9 biermerken van Chouffe bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Er zijn verschillende Chouffe bieren op de markt, maar veruit het bekendste is de 'normale' La Chouffe. Dat is een Belgisch sterk blond bier met citrustonen en een aangenaam kruidige toets. Naast deze klassieker zijn er echter nog meer Chouffe bieren die allemaal het proberen waard zijn. Zo worden er seizoensbieren gebrouwen (Chouffe Bok, Soleil en N'ice) en is er ook een sterk gehopt bier van deze Belgische brouwerij met de naam Houblon Chouffe. 

Kabouters van Chouffe

Samen met de brouwerij breidde ook de kabouterfamilie uit. Marcel (La Chouffe) en Malcolm (Mc Chouffe) kregen gezelschap van nieuwe vrienden zoals Matthew (Houblon Chouffe) en Micheline (Cherry Chouffe), de jongste telg! Iedere kabouter vertegenwoordigt een bier uit het assortiment, elk met zijn of haar eigen verhaal en kenmerken.

Alle Chouffe merken

 • Chouffe 0.4 - Alcoholarm - 0,4%

  Chouffe Alcoholvrij (ook wel Chouffe 0.4 of Chouffe Sans Alcool genoemd) is lekker verfrissend en heerlijk van smaak. Het bier kenmerkt zich door kruidige toetsen, de typische fruitigheid van Chouffe en een unieke lichtheid. 

 • Chouffe 40 Jaar - Blond - 5,6%

  De volgende smaaknotities gelden voor dit Chouffe jubileumbier van 5,6%: - Smaak - Gebalanceerde bitterheid met een zachte, fruitige toets. Verfrissend doordrinkbaar, en een verfijnd bittere nasmaak. Een aangenaam, fris, subtiel kruidig bier met een genuanceerde fruitigheid.  - Kleur - Goudkleurig met een mooie, lichte troebel. - Aroma - Licht hoppig met subtiel, maar toch duidelijk aanwezig salie-aroma en Provencaalse kruidentoets. 

 • Chouffe Bok - Bock - 6%

  De smaak van Chouffe Bok is zeer vol. Chouffe Bok 6666 onderscheidt zich door een koperkleurige tint, een frisse en fruitige neus en een aangenaam volle smaak die op een bittere toets eindigt.

 • Chouffe Lite - Blond - 4%

  Chouffe Lite 4,0% is een echte Chouffe met slechts 4% alcohol. Dit licht troebele blonde bier zit boordevol frisheid, met kruidige toetsen en heeft een fruitig karakter. Chouffe Lite 4,0% is de perfecte keuze als je wil genieten van een echt speciaalbier... met minder alcohol. 

 • Chouffe Soleil - Blond - 6%

  Chouffe Soleil is een blond speciaalbier met een verfrissende en lichtfruitige smaak.

 • Houblon Chouffe - India Pale Ale - 9%

  Harmonieus evenwicht tussen fruitige smaken en bitterheid door het gebruik van drie verschillende soorten hop.

 • La Chouffe - Blond - 8%

  La Chouffe is een speciaal blond bier met een lichte hopsmaak en toetsen van koriander en fruitige accenten. Het bier brengt citrustonen in de mond, gevolgd door verfrissende, aangenaam kruidige tonen die het geheel lichtheid geven.

 • MC Chouffe - Ale - 8%

  MC Chouffe heeft een zoete en fruitige smaak, met een bittere nasmaak. De heerlijke smaken van anijs, zoethout en toffee prikkelen je smaakpapillen. Het bier heeft een robijnrode sprankeling, zachte bitterheid en een sterk karakter.

 • N'ice Chouffe - Winter - 10%

  N'Ice Chouffe is een sterk bruin bier. N'Ice Chouffe is gekruid en heeft een lichte hopsmaak. 

Bekijk alle Chouffe merken

Nieuws over Chouffe

 • Chouffe innoveert: rijk speciaalbier met 4.0% alcohol

  Brouwerij Chouffe heeft de rijke smaak van speciaalbier weten te vangen in een bier met slechts 4,0% alcohol. Chouffe Lite is binnenkort overal verkrijgbaar.

  29 feb 2024 bij Nieuws

 • Brouwerij Achouffe lanceert alcoholarme Chouffe

  Chouffe 0.4 is de nieuwste creatie van Brouwerij Achouffe. Met het alcoholarme bier speelt de Belgische brouwerij in op de alcoholvrije trend.

  10 jan 2023 bij Nieuws

 • Brouwerij Achouffe bestaat 40 jaar

  Brouwerij Achouffe bestaat dit jaar 40 jaar. Er staan meerdere verjaardagsactiviteiten op de planning en er is een gelimiteerd bier gelanceerd: Chouffe 40 Jaar.

  29 mrt 2022 bij Nieuws

 • Kassa test IPA's uit de supermarkt

  Het consumentenprogramma Kassa heeft zes IPA speciaalbieren getest die allemaal in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar zijn. Bekijk welke India Pale Ale het panel het beste vond.

  3 dec 2019 bij Nieuws

 • Ook La Chouffe verkrijgbaar op blik

  Alle deugnieterij van de Chouffe-kabouters vind je nu ook in een blikje. La Chouffe is een speciaal blond bier met een lichte hopsmaak en toetsen van koriander en fruitige accenten.

  2 apr 2019 bij Nieuws

 • Duvel Moortgat breekt records in 2017

  Duvel Moortgat heeft haar oude records gebroken met de jaarcijfers 2017. Het is voor de derde keer op rij dat de Belgische brouwerij zijn records breekt.

  28 jun 2018 bij Nieuws

 • Winterbier-verkiezing is strijd Nederland - België

  De 15 finalisten voor Bierista’s Beste Beoordeelde Winterbier verkiezing zijn bekend. Uit een lange lijst bieren zijn vijftien kanshebbers geselecteerd.

  17 nov 2017 bij Nieuws

 • Illustratie voor Big Chouffe 2016

  Al meer dan 10 jaar roept Brouwerij Achouffe een tekenaar op om de tekening voor de achterkant van de Big Chouffe te sieren. Dit jaar is het gedaan door striptekenaar Malik. 

  27 okt 2015 bij Nieuws

 • Zie alle Chouffe nieuwsberichten.

  Cookie instellingen