Brouwerij Brouwerslokaal

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Markt 30
Postcode
4503 AH
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (7 jaar actief)
Opgericht in
2012
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Brouwerslokaal

Brouwerij Brouwerslokaal in het nieuws

Dutch Bargain lanceert 12 nieuwe bieren op vernissage

Lekkerste Huisbieren van Nederland 2016

World Beer Awards resultaten 2016

Achtergrond informatie

Brouwerij De Drie Koningen maakt deel uit van Café De Drie Koningen. In 2011 werden de brouwactiviteiten gestaakt, maar in mei 2012 namen Stijn Jordans en Marc Menue de brouwerij over. Brouwerij De Drie Koningen werd omgedoopt in Brouwerij Brouwerslokaal.

Brouwerij Brouwerslokaal

1 januari 2016 is de brouwerij omgedoopt tot Brouwerij Brouwerslokaal (www.brouwerslokaal.nl). Dit is op de eerste plaats gedaan, omdat men met een tweede biermerk de markt op wilde. Ten tweede is Thibo Baccarne (de Antwerpse brouwmeester) als mede eigenaar toegetreden en op de derde plaats is dit ook het bedrijf dat het project in de Blekestraat heeft opgepakt.

Dit laatste is de aankoop van een oud schoolgebouw dat wordt omgedoopt tot lokaal biologisch/streekgebonden restaurant met later nog een uitbreiding van de brouwerij en een Bed & Breakfast.

Waarom twee biermerken?

Marckensteijn is een biermerk dat zich enkel en alleen gaat richten op de betere restaurants in de wereld. Hier maken we Private Label bieren voor restaurants en daarnaast zijn we drie standaard bieren aan het ontwikkelen speciaal voor de restaurants die een bier op de wijn/drankenkaart willen hebben ter begeleiding bij het eten.

Marckensteijn zal daarmee nooit verkrijgbaar zijn in Café of slijterij of supermarkt. Op dit moment is De Drie Koningen "het uithangbord" van het biermerk. (www.marckensteijn.com)

De gedachte van een tweede biermerk is ontstaan, doordat er veel vraag ontstond om Marckensteijn te verkopen aan Cafés en slijterijen. Dit kon nooit Marckensteijn worden, aangezien het merk daardoor afgebroken zou worden als exclusief (alleen voor de wijn/drankenkaart van de betere restaurants).

Dutch Bargain

Zo is Dutch Bargain in 2015 ontstaan. De eerste biersoort van Dutch Bargain, de Imperial Pale Ale, is direct verkozen als beste van de wereld in haar bierstijl (Pale beer/Belgian style strong).

Daar bovenop werd het label, de fles zelf, verkozen als Beste design van Nederlandse bieren 2016. Deze prestigieuze wedstrijd vindt eenmaal per jaar plaats en is georganiseerd door de World Drink Awards. Er zijn wereldwijd tussen de 1500 en 2000 bieren beoordeeld in 67 verschillende bierstijlen.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.