Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

DAVO | Bier uit Deventer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

DAVO

DAVO is een biermerk uit Deventer. Ze bestaan sinds 2016 en hebben inmiddels meerdere vestigingen / proeflokalen en verschillende prijswinnende bieren in het assortiment.

DAVO bieren
Cafe Racer etiket
DAVO Indie IPA

Achtergrond Informatie

DAVO bieren worden gebrouwen door DAVO Bieren in Deventer. Er zijn op dit moment 12 biermerken van DAVO bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

DAVO is een biermerk dat sinds 2016 bestaat. Het biermerk is opgericht door de drie vrienden Arnoud Pijpker, Jos Schmitz en Marijn Kroon. De drie eigenaren kennen elkaar al vanaf hun studententijd en toen zaten ze al vol met ambitie. In 2016 kwam hun droom uit, met behulp van een zeer succesvolle Crowdfunding openden ze DAVO Deventer. In een oude molenfabriek aan de rand van het centrum vonden ze een pand waar ze hun bieren konden maken en direct laten proeven door gasten. Inmiddels heeft DAVO proeflokalen in Arnhem, Zwolle en Twello.

Alle DAVO merken

 • DAVO Bird's Eye - Blond - 5,8%

  DAVO Bird's Eye heeft een moutige, lichtzoete en vriendelijke smaak. Het is een blond bier dat in een mooi blik wordt gepresenteerd, wat beter is voor de smaak en het milieu.

 • Davo Buitenpost - Wit - 6,5%

  Davo Buitenpost is een fris doordrinkbaar witbier met een gele kleur. Het bier is gemaakt met ingrediënten uit eigen omgeving, dit is goed voor de smaak en draagt bij aan de duurzaamheid.

 • DAVO Café Racer - Blond - 5,8%

  DAVO Café Racer is een blond bier dat niet te zwaar is en het heeft een licht zoete smaak. Ook kan je mout terugvinden in de smaak van het bier. Samengevat een fris en fruitig bier.

 • DAVO Darkness - Dubbel - 7,5%

  Met de intense smaak van gebrande mouten en het verfijnde aroma van karamel.

 • DAVO Hang Out - India Pale Ale - 4,7%

  De Simcoe hop in deze Session India Pale Lager zorgt voor fijne hoparoma's (o.a. passievrucht). De smaak is lichtbitter, het is een ideale doordrinker tijdens de warmere dagen van het jaar! 

 • DAVO Indie IPA - India Pale Ale - 7,5%

  Meer hop maakt bier langer houdbaar en bitter. Deze India Pale Ale is dan ook goed bitter. Ooit bedoeld om de lange zeereis van Engeland naar India te overleven. Nu gewoon omdat het lekker is.

 • DAVO Road Trip - Tripel - 8,5%

  Deze friskruidige Tripel is een behoorlijke beuker maar ook gevaarlijk doordrinkbaar.

 • DAVO Surf Ale - Wit - 6,4%

  Deze American Wheat Ale bevat explosieve aroma's van ananas en citrus. Het is Hawaï in een fles!

 • Davo Surf Pro - Alcoholarm - 0,5%

  Surf Pro is de alcoholarme variant van de Surf Ale van DAVO. Het bier is gedryhopped met amarillo hop die zorgt voor ananas en citrus aroma's.

 • DAVO The Don - Stout - 10%

  The Don combineert aroma's van caramel, vanille en chocola met laurier. De smaak is ontzettend rijk en vol, het bier heeft gerijpt op houten vaten en is geïnfuseerd met whisky. Zacht van smaak, maar een rechtse hoek die je even niet zag aankomen.

 • Davo Ventura - Gerstewijn - 10%

  Ventura is een limited edition gerstewijn gebrouwen door Davo. Het bier is krachtig met een subtiele smaak van karamel met moutige afdronk.

 • DAVO Weizenbock - Bock - 8,8%

  Lekker zwaar bockbier, diep robijnrood van kleur, met de frisse smaak van een Weizen. Alles wat je verwacht van een Weizen en een Bock, ineen.

Bekijk alle DAVO merken

Reclames van DAVO

Bekijk alle bierreclames.

Nieuws over DAVO

 • Winnaar 'Mitra Bier van het Jaar' bekendgemaakt

  Het Mitra bier van het jaar 2022 is The Don van DAVO Bier uit Deventer. Het bier haalde een score van 94% en versloeg daarmee de overige 11 'bieren van de maand'.

  10 jan 2023 bij Nieuws

 • DAVO lanceert Thuisproeverij met bijzondere ervaring

  DAVO Bieren uit Deventer lanceert een bijzonder nieuw product: de Thuisproeverij. Dit bierpakket laat je de bieren van DAVO beleven als nooit tevoren.

  15 dec 2022 bij Nieuws

 • DAVO opnieuw beste Nederlandse bier tijdens Brussels Beer Challenge

  DAVO Bieren uit Deventer heeft opnieuw groot succes geboekt tijdens de Brussels Beer Challenge. Net als vorig jaar werd een bier van de brouwer verkozen tot het 'Beste Nederlandse bier van de competitie'.

  24 nov 2022 bij Nieuws

 • DAVO lanceert humoristische campagne over Weizenbock

  Klaar met de zomer? DAVO Bieren ook. Daarom lanceert de Deventer speciaalbierbrouwerij deze herfst een grote campagne, waarin alles draait om hun prijswinnende herfstbier de Weizenbock.  

  7 okt 2022 bij Nieuws

 • Populus 6921 DubbelZinnig: Mitra bier van de maand

  Populus 6921 DubbelZinnig by vandeStreek is het bier van de maand april bij Mitra. Elke maand selecteert de slijterij een bier dat kans maakt om de titel het bier van het jaar te winnen.

  26 apr 2022 bij Nieuws

 • DAVO pakt goud en landenprijs op Brussels Beer Challenge

  DAVO Bier uit Deventer heeft tijdens de prestigieuze Brussels Beer Challenge prijzen in de wacht gesleept. Tijdens de editie van 2021 scoorden zij met twee bieren een medaille en werd één van die bieren verkozen tot ‘beste Nederlandse bier van de competitie’.

  25 nov 2021 bij Nieuws

 • DAVO Hang Out is het Mitra bier van de maand juni

  Hang Out van DAVO Bieren is in juni 2021 het Mitra Bier van de Maand. Met de uitverkiezing dingt deze India Pale Lager mee naar de titel 'Bier van het Jaar'.

  29 jun 2021 bij Nieuws

 • Dutch Beer Challenge bierbox bij Jan Linders

  Jan Linders Supermarkten en Bier&cO brengen de derde Dutch Beer Challenge “Gouden Medaillewinnaars” Box uit die vanaf deze week verkrijgbaar is bij Jan Linders.

  17 mei 2021 bij Nieuws

 • Dutch Beer Challenge 2021 uitslag

  Er zijn 91 Nederlandse bieren in de prijzen gevallen tijdens de Dutch Beer Challenge 2021. Afgelopen woensdag werd bekendgemaakt welke Nederlandse brouwerijen een medaille in de wacht hebben gesleept.

  14 mei 2021 bij Nieuws

 • DAVO Bieren opent proeflokaal in Zwolle

  DAVO Bieren uit Deventer opent binnenkort een tweede proeflokaal buiten hun thuisstad, namelijk in Zwolle. Eind 2018 opende de speciaalbierbrouwerij al een vestiging in Arnhem.

  29 mei 2020 bij Nieuws

 • Bier van het jaar 2019 bekendgemaakt

  De winnaar van de ‘Bier van het jaar 2019 verkiezing’ door Mitra is bekend! In totaal streden 12 bieren om deze titel en de IPA van Kompaan genaamd Joey Greenhorn ging met de eer strijken.

  9 jan 2020 bij Nieuws

 • ABT Bier van de maand: The Don van DAVO

  The Don van DAVO is in december 2019 verkozen tot ABT bier van de maand.  De alliantie van biertapperijen kiest elke maand één speciaalbier uit en deze maand is het de Russian Imperial Stout: St. Dmitri Ivanovitsj Donskoj.

  12 dec 2019 bij Nieuws

 • Zie alle DAVO nieuwsberichten.

  Cookie instellingen