Gulpener Pilsner

Gulpener Pilsener

Gulpener Pilsner Logo
Brouwerij Gulpener Brouwerij
Land Nederland
Gebrouwen sinds 1825
Soort Pils
Alcohol 5%
Gisting Ondergisting
Kleur Blond
Drink temperatuur 5-7 °Celsius
Stamwortgehalte 11.60
Website gulpener.nl
Meer Gulpener

Gulpener Pilsener kopen

Gulpener Pilsener is online te koop bij:

Smaak & beschrijving

Gulpener heeft een zachte en licht zoetige smaak.

Naam

De naam Gulpener komt van het dorpje Gulpen waar het Gulpener bier wordt gebrouwen. Gulpen is een plaats in het Zuid-Limburgse Heuvelland.

Gulpener brouwerij

De brouwerij werd in1825 opgericht door Laurens Smeets onder de naam Gulpener Bierbrouwerij de Gekroonde Leeuw. Sinds 1995 bezit de Grolsche bierbrouwerij  een belang van 15% in de Gulpener bierbrouwerij. Doordat de nakomelingen geen interesse hadden om het familiebedrijf over te nemen werd vanaf 1 augstus 2003 marketingmanager John Halmans aangesteld als algemeen directeur van de Gulpener bierbrouwerij. De bierbrouwerij tracht haar bier op duurzame wijze te produceren. Gert en hop worden afgenomen van boeren uit de regio, die hun produccten zoveel mogelijk duurzaam telen. De brouwerij doet ook aan recycling van de etiketten en werkt op groene eenrgie. Sinds 2004 voldoen alle door Gulpener egproduceerde bieren aan de Agro Milieukeur om. Het bedrijf probeert het productieproces verder te verduurzamen. 

Biologisch 

Gulpener heeft het assortiment uitgebreid met biologisch bier. Ur-Pilsner, biologisch bier zoals het bedoeld is. Een mild-kuidige hopsmaak en een licht bittertje maken deze Gulpener wel heel bijzonder. Gulpener heeft drie varianten op het biologische bier, namelijk: ur-Amber en ur-Weizen. Amber heeft lichte caramel en honing smaken. Weizen smaakt fris licht en heeft een stevige schuimkraag. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Gulpener Pilsener

Gulpener is een uitdaging
Bij Gulpener werken we alléen met lokale boeren en grondstoffen En samen maken we eerlijk bier dat écht Limburgs is. Dat verhaal... kun je proeven

Meer reclames van Gulpener Pilsener

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!