Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

VandeStreek | Biermerk uit Utrecht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

VandeStreek

VandeStreek is een biermerk afkomstig afkomstig van een brouwerij in Utrecht. Deze brouwerij is sinds 2013 bezig met het brouwen van speciaalbier. 

VandeStreek Bier
vandestreek turf & surf oude logo
vandestreek Turf and surf bier

Achtergrond Informatie

VandeStreek bieren worden gebrouwen door vandeStreek Bier in Utrecht. Er zijn op dit moment 11 biermerken van VandeStreek bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Alle VandeStreek merken

 • VandeStreek Blackbock - Bock - 6%

  Deze herfstbok is een zeer donker en smaakvol bier. Vandestreek brouwerijen hebben hun van de beste kant laten zien met dit bier, gemaakt met donkere Duitse mouten is dit een ware traktatie. Met het lage percentage alcohol wat er in zit kan je dit bier lang blijven drinken zonder dat het snel in de koude kleren gaat zitten. Ideaal op een donkere natte dag wanneer je niks buiten te zoeken hebt.

 • vandeStreek Bourbon BA Barley Wine - Gerstewijn - 11%

  Bourbon BA Barley Wine heeft een krachtige smaak door tonen van rood fruit, krenten en een zoete toon van bourbon. Dit bier heeft een lange afdronk met een verwarmend gevoel in de mond. Ideaal bij een geroosterd stukje vlees.

 • VandeStreek Frisky - India Pale Ale - 4,4%

  Frisky van VandeStreek Bier is een heerlijk bier met een smaakvol profiel. Het is gebrouwen met drie hopsoorten, namelijk Sabro, Taulus en Citra. Het bier biedt een verrukkelijke combinatie van aroma's, met tonen van tropisch fruit en verfrissende citrus.

 • vandeStreek Fun House - India Pale Ale - 0,5%

  vandeStreek Fun House is een alcoholarm bier met fruitige smaken en hints van citrus. Het bier is erg verfrissend met zijn alcoholpercentage dat lager is dan 0,5%.

 • VandeStreek Hazy Weekend - India Pale Ale - 6,6%

  VandeStreek Hazy Weekend is een New England IPA met een alcoholpercentage van 6,6%. Dit zeer fruitige bier is gebrouwen met 50% Amarillo en de andere 50% is elke week weer anders. 

 • Vandestreek Hop Art - India Pale Ale - 5%

  Deze IPA heeft een frisse smaak en is zeer smaakvol. Dit komt door de fruitige hoptonen en in de smaal herken je citrustonen. 

 • VandeStreek Playground Non-Alcoholic IPA - Alcoholarm - 0,5%

  In de Playground serie zijn de brouwers van VandeStreek op zoek naar de juiste smaak en nieuwe ingrediënten voor hun alcoholvrije bier.  Het is een uitdaging om een modern alcoholvrij bier te maken mét een dikke hopsmaak, en dat is goed gelukt al zeggen ze zelf.

 • vandeStreek Quadrupel 4-Barrel Blend - Quadrupel - 10%

  Dit barrel aged bier is een blend van bier uit rode wijn, whisky, peated whisky en bourbon vaten. Het speciaalbier heeft dus een complex smakenpallet met veel diepgang. 

 • vandeStreek Skinny Dippin' - India Pale Ale - 4%

  Bij de brouwerij vandeStreek staat smaak altijd op nummer 1. Skinny Dippin’ is gebrouwen met drie Amerikaanse hopsoorten die het bier tonen van tropisch fruit geven. Het bier kenmerkt zich door de lage hoeveelheid calorieën, dit zijn er namelijk maar 99 per blikje. 

 • Vandestreek Turf 'n Surf - Tripel - 8,5%

  Turf 'n Surf is een tripel waarin je de fruitige smaken van een tripel, met een vleugje turfgerookte whiskymout en een snufje zeezout proeft.

 • vandeStreek Zonnesteek - Lentebier - 6%

  Deze lekkere Zonnesteek van brouwerij vandeStreek is een fris en doordrinkbaar lentebier door zijn fijne moutigheid en citrusgeuren. Dit licht bittere lentebier smaakt goed bij de barbeque of bij salades.

Bekijk alle VandeStreek merken

Nieuws over VandeStreek

 • Beste bier van Nederland 2023 bekendgemaakt

  Het 'Beste bier van Nederland 2023' is gisteren bekendgemaakt in de Grote Kerk in Den Haag. Tijdens de negende editie van de Dutch Beer Challenge vielen in totaal 91 bieren in de prijzen.

  12 mei 2023 bij Nieuws

 • 3x goud voor vandeStreek tijdens Brussels Beer Challenge

  vandeStreek Bier uit Utrecht heeft mooie successen geboekt tijdens de Brussels Beer Challenge. Zij sleepten maar liefst drie gouden medailles in de wacht.

  21 nov 2022 bij Nieuws

 • vandeStreek bier wint goud met alcoholarme Playground IPA

  Playground IPA van de Utrechtse brouwer vandeStreek is in de prijzen gevallen tijdens de European Beer Star 2022 in München. De alcoholarme India Pale Ale pakte goud op de prestigieuze biercompetitie.

  20 sep 2022 bij Nieuws

 • vandeStreek Bier showt zelf geselecteerde hop in Hop Selection Pack

  vandeStreek Bier lanceert een uniek Hop Selection Pack met in de basis vier identieke bieren, maar gebrouwen met vier verschillende zelf geselecteerde hopsoorten.

  19 jul 2022 bij Nieuws

 • Dutch Beer Challenge bierbox bij Jan Linders

  Jan Linders Supermarkten en Bier&cO brengen de derde Dutch Beer Challenge “Gouden Medaillewinnaars” Box uit die vanaf deze week verkrijgbaar is bij Jan Linders.

  17 mei 2021 bij Nieuws

 • Dutch Beer Challenge 2021 uitslag

  Er zijn 91 Nederlandse bieren in de prijzen gevallen tijdens de Dutch Beer Challenge 2021. Afgelopen woensdag werd bekendgemaakt welke Nederlandse brouwerijen een medaille in de wacht hebben gesleept.

  14 mei 2021 bij Nieuws

 • Fuck Wijn podcast proeft en bespreekt verschillende bierstijlen

  De nieuwe podcast over bier 'Fuck Wijn' gaat de komende weken met bekende gasten verschillende bierstijlen proeven en bespreken. Luister en proef mee met Ronald Giphart en Ronald van de Streek.

  16 mrt 2021 bij Nieuws

 • vandeStreek bier brouwt glutenvrije IPA

  Hop Art IPA stroomt al even uit de tanks van de Utrechtse vandeStreek brouwerij. Deze moderne klassieker wordt vanaf nu glutenvrij gebrouwen. 

  18 feb 2021 bij Nieuws

 • VandeStreek Hazy Weekend: Mitra bier van de maand

  In juni 2020 is VandeStreek Hazy Weekend gekozen als bier van de maand bij Mitra. Dit speciaalbier is daarmee kandidaat voor de titel Mitra bier van het jaar!

  9 jun 2020 bij Nieuws

 • vandeStreek bier lanceert IPA voor bewuste consument

  VandeStreek bier brengt de eerste low-calorie IPA van Nederland op de markt. Het bier Skinny Dippin’, een IPA met 4% alcohol, bevat slechts 99 calorieën per blikje.

  28 apr 2020 bij Nieuws

 • 81 winnende bieren tijdens Dutch Beer Challenge 2020

  Dit jaar stuurden 91 Nederlandse brouwerijen 400 bieren op naar de jury van de Dutch Beer Challenge. 81 van deze Nederlandse speciaalbieren vielen in de prijzen.

  2 apr 2020 bij Nieuws

 • vandeStreek geeft virtuele tour door de brouwerij

  vandeStreek bier geeft zaterdag 21 maar een virtuele rondleiding door de brouwerij. Via een livestream op Facebook laat de Utrechtse brouwer de wekelijkse rondleiding 'gewoon' doorgaan. Ook de aansluitende bierproeverij zal via een livevideo worden begeleid. 

  17 mrt 2020 bij Nieuws

 • Zie alle VandeStreek nieuwsberichten.