Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Van Honsebrouck N.V.

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Van Honsebrouck N.V.

Brouwerij Van Honsebrouck N.V. is een bierbrouwerij uit Ingelmunster (België) die is opgericht in 1900. Deze brouwerij heeft 16 bieren in het assortiment.

Honsebrouck
Kasteel Passchendaele etiket
Brigan bier

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Van Honsebrouck N.V.


Voeg nu een bier toe van Brouwerij Van Honsebrouck N.V.!
 • Brigand Blond - Blond - 9%

  Brigand Blond heeft een volle, licht bittere smaak. De afdronk is fris en aangenaam. 

 • Brigand India Pale Ale - Ale - 6,5%

  Brigand India Pale Ale heeft een hoppige en zoete smaak.

 • Filou - Tripel - 8,5%

  Filou heeft een frisse en toegankelijke smaak. Dit bier is minder bitter dan de Brigand van de brouwerij.

 • Kasteel blond - Blond - 7%

  Kasteel Blond heeft een frisse en een licht zoetige smaak. Kasteel Blond is mooi in evenwicht, met aroma’s van mout, aangevuld met fruitige toetsen afkomstig van de gist. De smaak is lichtzoet in de aanzet, aangevuld met fruitigheid en hopbitter. Zacht in de afdronk.

 • Kasteel Chocolate Quad - Winter - 11%

  Kasteel Barista Chocolate Quad biedt heldere tonen van karamel, toffee en chocolade. De aroma's van de geroosterde mout, de donkere kleur en de rijke schuimende kop zijn vergelijkbaar met een porter en een stout, twee Britse bierstijlen. Een uniek bier dat elke bierliefhebber moet hebben geproefd. 

 • Kasteel Cuvee Du Chateau - Oud bruin bier - 11%

  Het aroma en de smaak van de Cuvée du Château zijn die van een, tien jaar in de kelders van het kasteel, gerijpte Kasteel Donker, edel en krachtig.

 • Kasteel Donker - Gerstewijn - 11%

  Kasteel Donker is een uitzonderlijk, donker bier, met toetsen van chocolade, banaan, zoethout en rozijntjes. Een vol en romig bier.

 • Kasteel Hoppy - Blond - 6,5%

  Kasteel Hoppy is een blond bier van hoge gisting. Bij het brouwen van Kasteel Hoppy is gebruik gemaakt van streng geselecteerde Belgische hop. De Belgische hop is essentieel voor de hoppige en kruidige smaak. Het bier heeft een zacht bittere nasmaak.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

In 1900 kopen Emiel en Louisa van Honsebroeck in Ingelmunster een kleine hoeve en stichten een brouwerij gevestigd pal in het centrum van Ingelmunster waardoor elke vierkante meter nuttig moet gebruikt worden. In 1922 volgen Paul en Ernest hen op en 31 jaar later is het de beurt aan Luc van Honsebrouck. Hij is ingenieur brouwer.

Dankzij zijn vernieuwende en vooruitstrevende ideeën specialiseert de brouwerij zich in bieren van hoge kwaliteit. Ondertussen is de leiding doorgegeven aan Xavier Van Honsebrouck die de familietraditie in dezelfde lijn voort zet.

Lees ook

Het kasteel
In 1986 kocht de brouwersfamilie Van Honsebrouck het kasteel, restaureerde het en stelde het open voor het publiek. Volgens de overlevering werden in dit kasteel rond de 15e eeuw al reeds donkere bieren gebrouwen. De huidige bieren worden echter niet in het kasteel gebrouwen, maar in de nabijgelegen brouwerij.

Moderne installatie
Via brouwketels, met een jaarproductie van ca. 100.000 hectoliter, koelschip en lageringstanks komen we bij het pronkstuk van de brouwerij: de fonkelnieuwe bottellijn geïnstalleerd door de firma Krone, een investering van ettele miljoenen euro's. De bakken met leeggoed gaan er vooraan in en komen er aan het eind van de cyclus netjes gevuld en gepalleteerd uit. Nog slechts 2 mensen komen aan deze arbeidsintensieve job te pas.

Zoete bieren
De brouwerij is bekend om de zoetere bieren die het produceert : Kasteelbier, fruitbieren St. Louis en Bacchus. Uitzondering op die zoetigheid is de Brigand en de recente Brigand IPA. Vooral die laatste kan ons bekoren met zijn droge bitterheid. De Fond Geuze blijkt een aangename dorstlesser te zijn die de concurrentie met de soortgenoten uit het Pajottenland best kan aangaan.

Brouwerij Van Honsebrouck N.V. in het nieuws

 • Duvel Moortgat verliest rechtszaak van brouwer Filou

  Duvel en Filou zijn te onderscheiden volgens rechter

  Duvel Moortgat heeft de rechtszaak die zij aanspanden tegen Van Honsebrouck Brouwerij verloren. Duvel vond dat het merk Filou van Van Honsebrouck te veel op Duvel leek.

 • ABT bier van de maand oktober

  ABT bier van de maand oktober: Slurfke

  Slurfke van brouwerij Van Honsebrouck uit België is in oktober het ABT bier van de maand.

  Een dubbel bier met 8,5% alcohol. Probeer hem deze maand in één van de ABT cafés.

 • Kasteel chocolate quad

  ABT bier van de maand: Kasteel Chocolate Quad

  Kasteel Chocolate Quad is in januari ABT bier van de maand van Alliantie van Bier Tapperijen.

  Het bier heeft een alcoholpercentage van 11% en is donker van kleur. Kasteel Chocolate Quad kan je de hele maand proeven bij de leden van Alliantie van Bier Tapperijen.

Bier van Brouwerij Van Honsebrouck N.V. is te drinken tijdens