Brouwerij Van Honsebrouck N.V.

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Oostrozebekestraat 43
Actieve brouwerij
Ja (119 jaar actief)
Opgericht in
1900
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Van Honsebrouck N.V.

Brouwerij Van Honsebrouck N.V. in het nieuws

Duvel en Filou zijn te onderscheiden volgens rechter

ABT bier van de maand oktober: Slurfke

ABT bier van de maand: Kasteel Chocolate Quad

Achtergrond informatie

In 1900 kopen Emiel en Louisa van Honsebroeck in Ingelmunster een kleine hoeve en stichten een brouwerij gevestigd pal in het centrum van Ingelmunster waardoor elke vierkante meter nuttig moet gebruikt worden. In 1922 volgen Paul en Ernest hen op en 31 jaar later is het de beurt aan Luc van Honsebrouck. Hij is ingenieur brouwer.

Dankzij zijn vernieuwende en vooruitstrevende ideeën specialiseert de brouwerij zich in bieren van hoge kwaliteit. Ondertussen is de leiding doorgegeven aan Xavier Van Honsebrouck die de familietraditie in dezelfde lijn voort zet.

Het kasteel
In 1986 kocht de brouwersfamilie Van Honsebrouck het kasteel, restaureerde het en stelde het open voor het publiek. Volgens de overlevering werden in dit kasteel rond de 15e eeuw al reeds donkere bieren gebrouwen. De huidige bieren worden echter niet in het kasteel gebrouwen, maar in de nabijgelegen brouwerij.

Moderne installatie
Via brouwketels, met een jaarproductie van ca. 100.000 hectoliter, koelschip en lageringstanks komen we bij het pronkstuk van de brouwerij: de fonkelnieuwe bottellijn geïnstalleerd door de firma Krone, een investering van ettele miljoenen euro's. De bakken met leeggoed gaan er vooraan in en komen er aan het eind van de cyclus netjes gevuld en gepalleteerd uit. Nog slechts 2 mensen komen aan deze arbeidsintensieve job te pas.

Zoete bieren
De brouwerij is bekend om de zoetere bieren die het produceert : Kasteelbier, fruitbieren St. Louis en Bacchus. Uitzondering op die zoetigheid is de Brigand en de recente Brigand IPA. Vooral die laatste kan ons bekoren met zijn droge bitterheid. De Fond Geuze blijkt een aangename dorstlesser te zijn die de concurrentie met de soortgenoten uit het Pajottenland best kan aangaan.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Guido Lampaert (gast) op 07-06-2018 om 10:40:48

Wij hebben al enkele jaren het door u gebrouwen Vieux Bruxelles Framboise met 2,8 % alc. gekocht bij de Aldi in Nederland.
Is dit bier bij jullie of ergens in jullie buurt te verkrijgen?
Wij zouden er graag enkele setjes van kopen.