Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Bier | Speciaalbieren van Bird Brewery

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Bier

Bird Bieren zijn speciaalbieren van de Bird Brewery die in 2015 is opgericht. De meeste bieren van deze brouwerij hebben namen die verwijzen naar vogels.

Bird Bier visual
Gevuld glas met flesje Lekkerinde Kauw
Bird Vink Heerlijk Fles

Achtergrond Informatie

Bird Bier bieren worden gebrouwen door Bird Brewery in Diemen. Er zijn op dit moment 27 biermerken van Bird Bier bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Bird Brewery werd in 2015 opgericht en inmiddels is de brouwerij een gerenommeerde naam in het Nederlandse speciaalbier landschap. De brouwerij heeft verschillende bieren vast in het assortiment zitten, zoals Non Alk (een alcoholarme White IPA), Zwaanzinnig (witbier) en De Rumoerige Roodborst (Amber IPA). 

De bieren van deze huurbrouwerij uit Diemen zijn geregeld in de prijzen gevallen en het biermerk probeert ook wat terug te geven aan de natuur. Zo hebben zij bijvoorbeeld een actie gelanceerd waarbij bomen geplant worden als er Bird Bier wordt gedronken

Alle Bird Bier merken

 • Barley Bird - Gerstewijn - 10%

  De mout smaak en de fruitige hoppen van de Barley Bird zijn in een mooi balans en laat tijdens de koude dagen de smaak nog meer naar boven komen. 

 • Bird Albatrots - Saison - 6,6%

  Albatrots is een frisse Saison waarin de lichtbittere smaak van de jeneverbes goed naar voren komt. Het bier is doordrinkbaar en heeft een kruidige nasmaak. De droge Saison gist en de kruidigheid van de jeneverbes maken het tot een ideale dorstlesser voor elke bierliefhebber.   

 • Bird Apres Kievit - Winter - 8,6%

  Apres Kievit is een zwaar winterbier met 8,6% alcohol. Het is een donker en kruidig bier dat het goed doet bij lage temperaturen. 

 • Bird Apres Kievit Oak Aged Jägermeister - Winter - 9,2%

  Bird Apres Kievit Oak Aged Jägermeister is een speciale versie van het winterbier Apres Kievit. Door Oak Aging komt er een flinke dosis kruidigheid en warmte van Jägermeister bij, dat maakt dit bier extra bijzonder! Een donker en kruidig bier dat perfect is voor de koude winterdagen. 

 • Bird Brewery Fuut Fieuw - Blond - 4,6%

  De Fuut Fieuw is een fruitige, dorstlessende Session Pale Ale. Met de neus kan onder meer citrus, geel tropisch fruit en lichte karameltonen worden waargenomen. Met zijn lage alcoholgehalte, mooie bitter en fruitige smaak zal het moeilijk zijn om er maar een van te drinken.

 • Bird Brewery Kaketoekomst - Weizen - 7,4%

  Kaketoekomst is een heerlijke volle Dubbel Weizen met een smakelijke dosis hop. Dit troebele biertje is lekker doordrinkbaar en is zowel op een zonnige zomerdag als op een stormachtige winterdag heerlijk te drinken.

 • Bird Brewery Lekkerinde Kauw - Bock - 7%

  Lekkerinde Kauw is een smaakvolle, doordrinkbare herfstbok waarin karamel, donker fruit en licht hopbittere mooi naar voren komen. Het bier heeft een mooie bitter, klein zoetje en een geur en smaak vol herfstfruit.

 • Bird Brewery Nog eendje - Bock - 6%

  Nog Eendje is een fris en fruitig lentebier. Het bier bevat karameltonen en frisse hoppen. Dit bier smaakt perfect in combinatie met kip, gamba's of loempia's  in het lentezonnetje.

 • Bird Datisandere Koekoek - Saison - 5,6%

  Deze Farmhouse Ale is een blonde, frisse knaller met drie fruitige hopsoorten. De funky gist geeft het bier een droge, kruidige smaak. Ideale dorstlesser voor iedere dag! Datisandere Koekoek is een droog, fris bier en is heerlijk te combineren met zilte mosselen, hummus en asperges. Natuurlijk past het kruidige karakter ook goed bij een volle boerenkaas.

 • Bird De Rumoerige Roodborst - India Pale Ale - 5,8%

  De Rumoerige Roodborst is het eerste bier van de Bird Brewery.  Het is een fris, fruitig en licht hoppige American Amber. De geur doet sterk denken aan grapefruit, tropisch fruit en een lichte toon van karamel. Het bier wordt gebrouwen met vier soorten hop en vijf verschillende mouten, waardoor er meer dan genoeg te ontdekken is.

 • Bird Eggcited - Blond - 7%

  Eggcited is een blonde, droge saison die is gebrouwen met een flinke schep gerst, tarwe en drie verschillende hoppen. Als bijzondere toevoeging is er een flinke schep vlierbloesem van de Gewone Vlier toegevoegd.  

 • Bird Flamingooo - Porter - 5,2%

  Flamingooo is een porter met tonen van koffie, chocolade en karamel. Door het gebruik van gebrande mout, cacaonibs en vers gebrande koffie, heeft deze porter een mooie volle, donkere en diepe smaak. En toch maar 5,2% alcohol.

 • Bird Gouden Gans - Saison - 6%

  Gouden Gans van Bird Brewery is een klassieke saison met een twist. De Tsjechische Mimosa en Bohemie hop zorgen voor citroengras- en citrusaroma’s, perfect in balans met kruidige gisttonen.

 • Bird Heuvelrug Blond - Blond - 6,5%

  Heuvelrug Blond is een vol streekbier, gebrouwen met een kruidige toon. Aan het bier is veldsalie van de Heuvelrug toegevoegd wat het bier een unieke twist geeft.

 • Bird Hummingbrew - Wit - 5,3%

  Hummingbrew Hoppy White is een ideale dorstlesser voor de mooie dagen. Eén van de hoppen in dit bier is de Styrian Kolibri van Hollands Hophuis. Deze hop geeft het bier een mooie bitterheid en een fruitig karakter.

 • Bird Joehoe - Lentebok - 6,5%

  Bird Joehoe is een fris lentebier. De mix van tarwe, haver en frisse hoppen schreeuwt om gedronken te worden.  

 • Bird Kerstmus - Tripel - 8%

  Bird Kerstmus is een bier met een mooie, volly body en toch lekker doordrinkbaar. Het is een blonde, rijke en kruidige tripel die mooi in balans is.

 • Bird Kolibier - India Pale Ale - 8%

  Bird Kolibier heeft een dubbele dosis hop en dat zorgt voor een heerlijke bitterheid, maar ook voor een mooie dosis fruitigheid.

 • Bird Nognietnaar Huismus - Ale - 6,4%

  De hoppige, kastanjekleurige 'Nognietnaar Huismus' is met zijn frisse, fruitige hopbittersen en tonen van karamel, koffie en noten een lekker 'na zomers' biertje.

 • Bird Non Alk - Alcoholarm - 0,3%

  Non Alk is een alcoholarm speciaalbier gebrouwen door Bird Brewery. Deze White IPA bevat slechts 0,3 procent alcohol. Het is een fris, dorstlessend bier met fruitige tonen en een bittere afdronk. 

 • Bird Specht Lekker - Bock - 8%

  Specht Lekker heeft een flinke body door de mix van mouten die zijn gebruikt tijdens het brouwproces. Een smakelijk najaarsbier voor de donkere dagen.

 • Bird Vink Heerlijk - India Pale Ale - 6,2%

  Bird Vink Heerlijk is een heerlijk fruitig bier met een licht bittere smaak. Deze IPA heeft een volle body, mooie bitterheid en een geur vol tropisch fruit.  

 • Bird Zwaanzinnig - Wit - 4,5%

  Dit witbier van Bird Brewery is relatief laag in alcohol en zeer verfrissend, het is een perfect bier voor de warmere dagen. Dit speciaalbier zit vol tarwemout, fruitige geuren en tropische hoppen. 

 • Brrrandgans Pastry Stout - Stout - 9,5%

  Brrrandgans is een dik winterbier met de smaak van gebrande mouten en tonen van cacao, kokos en vanille. 

 • Datsmaaktnaar Meerkoet - Ale - 6,8%

  Datsmaaktnaar Meerkoet is een volle, donkere Scotch Ale met zeven verschillende mouten. De mix van mouten en Engelse hoppen geven het bier smaken als toffee, chocolade, donker fruit en meer! Deze Scotch Ale is heerlijk in combinatie met een uiensoep, wild of stoofpot. Smaakhaken als karamel, chocolade en donker fruit passen bovendien bij mooie, ietwat rijpere kazen.

 • Mr. Cacaotoe - Porter - 7,5%

  Mr. Cacaotoe is de allereerste special van Bird Brewery en cacao staat centraal.  In combinatie met lactose, een mooie moutbasis en een subtiele hopgift is Mr. Cacaotoe een Choco Porter om de tijd voor te nemen. Dit bier combineert goed met een cheesecake, vanille ijs of oude boerenkaas. Smaakhaken als cacao, chocolade en lactose maken het ook een ideaal bier voor een desert.

 • Three Little Birds - India Pale Ale - 7,1%

  Three Little Birds is een frisse, doordrinkbare Orange IPA. Een mix van lokale sinaasappels, een goede dosis aromahop en de creativiteit van drie brouwerijen maken het tot een prachtige start van de Bird Collab Tour 2019.

Bekijk alle Bird Bier merken

Nieuws over Bird Bier

 • Bird Brewery lanceert Gouden Gans: eerste bier uit 'Vogelcollectie'

  Bird Brewery heeft de saison Gouden Gans gelanceerd. Het is het eerste bier in een unieke serie collector’s items, waarbij de brouwerij een eerbetoon doet aan de schitterende vogels die Nederland rijk is.

  28 mrt 2024 bij Nieuws

 • Bird Brewery lanceert nieuw streekbier: Heuvelrug Blond

  Bird Brewery en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug brouwen een nieuw streekbier: Heuvelrug Blond. Het bier is met biologische ingrediënten en veldsalie van de Heuvelrug gebrouwen.

  12 mrt 2024 bij Nieuws

 • Bird Brewery koopt 62.500m2 natuurgebied dankzij opbrengst bier Hummingbrew

  Bird Brewery lanceert aanstaande donderdag een nieuw, exclusief bier: Hummingbrew Hoppy White. Met de opbrengsten van het bier wordt 62.500m2 natuurgebied in Colombia aangekocht.

  24 mei 2023 bij Nieuws

 • Apres Kievit Oak Aged Jägermeister vliegt weer uit

  Bird Brewery lanceert ook dit jaar hun speciale versie van het winterbier Apres Kievit. Apres Kievit Oak Aged Jägermeister bevat kruidige tonen van Jägermeister.

  7 dec 2021 bij Nieuws

 • Bird Brewery proost met Albatrots op 70.000 bomen

  Bird Brewery heeft het bijzondere bier Albatrots gelanceerd om stil te staan bij de 70.000 bomen die de brouwerij in de afgelopen twee jaar heeft geplant.

  4 mrt 2021 bij Nieuws

 • Met het nieuwe bier van Bird Brewery zit je er warmpjes bij tijdens Warmetruidendag

  Bird Brewery lanceert speciaal voor Warmetruiendag op 5 februari een nieuw bier: Brrrandgans. Heerlijk bier waardoor je weet dat je er warmpjes bij zit!

  28 jan 2021 bij Nieuws

 • Bird Brewery lanceert Specht Lekker!

  Bird Brewery komt nu in het najaar met de nieuwe special Specht Lekker. Het is een weizenbock met een goede mix van mouten die het tot een goed seizoensbier maakt.

  5 nov 2020 bij Nieuws

 • Bird Brewery lanceert de Flamingooo

  Bird Brewery lanceert de nieuwe special Flamingooo: een porter met tonen van koffie, chocolade en karamel. Dit bier is speciaal gebrouwen voor World Cleanup Day, een wereldwijde opruimactie op 19 september aanstaande.

  4 sep 2020 bij Nieuws

 • Nieuw Bird Brewery bier: Eggcited voor Pasen

  Eggcited voor Pasen dit jaar? Dat kan zeker met dit nieuwe speciaalbier van Bird Brewery. Eggcited is een elderflower saison met 7% alcohol van de Amsterdamse brouwerij.

  31 mrt 2020 bij Nieuws

 • Bird Brewery lanceert bier Non Alk

  Bird Brewery lanceert deze week het bier Non Alk: een frisse, dorstlessende White IPA met slechts 0,3% alcohol. De mix van gerst, tarwe en havermouten, flinke dosis hop en een nieuwe gist geven het bier een heerlijke strakke en frisse smaak. Een bier om op elk moment te verschalken!

  9 mrt 2020 bij Nieuws

 • Nederlandse winnende bieren tijdens de World Beer Awards 2019

  Verschillende Nederlandse brouwerijen zijn in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Awards 2019. Naast de gouden medailles vind je ook het beste Nederlandse bier per categorie.

  9 aug 2019 bij Nieuws

 • Bird Brewery 7x goud tijdens World Beer Awards 2019

  Bird Brewery is maar liefst zeven keer in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze World Beer Awards 2019. Het is daarmee één van de grote winnaars van ‘s werelds grootste bierverkiezing. 

  9 aug 2019 bij Nieuws

 • Zie alle Bird Bier nieuwsberichten.

  Cookie instellingen