Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oedipus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oedipus

Oedipus is een biermerk afkomstig van Oedipus Brewing dat is gevestigd in Amsterdam Noord. Sinds 2012 is Oedipus Brewing volop speciaalbier aan het brouwen.

Oedipus Brewing
Drie flesjes Chateau Akkerman
Oedipus Vogelen

Achtergrond Informatie

Oedipus bieren worden gebrouwen door Oedipus Brewing in Amsterdam. Er zijn op dit moment 15 biermerken van Oedipus bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Oedipus is een biermerk afkomstig van Oedipus Brewing die gevestigd is in Amsterdam. Sinds 2012 is Oedipus Brewing volop speciaalbier aan het brouwen. In 2019 werd bekendgemaakt dat Heineken een aandeel in het Amsterdamse biermerk had genomen. 

Alle Oedipus merken

 • Flitspopper - Eisbock - 7,5%

  Flitspopper heeft een frisse, fruitige, funky smaak. Dit bier is gebrouwen met water, gerstemout, tarwemout, havermout, hop en gist. Flitspopper is een zuur maar fruitig bier.

 • Mata Hari - Saison - 7,5%

  Het plan was om een IPA te brouwen maar dit pakte iets anders uit en eindigde met een iets sterkere saison. 

 • Oedipus & BrewDog Neverland - Lager - 5,5%

  Neverland heeft een palet van grasachtige, dennenachtige tonen met toetsen van limoen en zwarte bessen in de mond, allemaal rustend op een geroosterde, karamel ruggengraat.

 • Oedipus Avatar - Lager - 4,5%

  Deze Lager is een smaakvol ondergistend bier. Bij het drinken van de Oedipus Avatar proef je de fruitige aroma's dankzij de hop in het bier. De fruitige aroma's die je proeft bestaan voornamelijk uit citrus fruit, maar ook proef je toetsen van zoete tropische vruchten en steenfruit. 

 • Oedipus Gaia - India Pale Ale - 7%

  Gaia IPA van Oedipus Brewing heeft een fruitige geur. Zodra je aan het bier ruikt, ruik je citrusvruchten, een vleugje perzik en een lichte bloemengeur. De perzik en de citrusvruchten komen ook terug in de smaak. Naast de perzik en citrusvruchten proef je ook wat mandarijn en abrikoos.

 • Oedipus Madeleine - Bock - 6,5%

  Madeleine is een ondergistend bockbier van Oedipus Brewing met 6,5% alcohol. Het bier heeft een moutig karakter en bevat aroma's van toast, biscuit, karamel en chocolade. Door subtiele toevoeging van hop heeft het bier ook bloemige en kruidige tonen. 

 • Oedipus Mama - Pale Ale - 5%

  Oedipus Mama is een American Pale Ale van Oedipus Brewing uit Amsterdam. Het is een hoppig en fris bitter bier met een alcoholpercentage van 5%.

 • Oedipus Mannenliefde - Saison - 6,5%

  Mannenliefde heeft de volgende smaken: bitter, fruitig, karamel, citrus en kruidig. Mannenliefde wordt gebrouwen met o.a. Szechuan peper, citroengras, Sorachi ace hops (drooghop).

 • Oedipus Pais Tropical - India Pale Ale - 4,3%

  De Oedipus Pais Tropical is een Session IPA, laag in alcohol en vol van smaak. Met Simcoe, Citra, Moaïc en Manderina Bavaria erg lekker tropisch in geur en smaak.

 • Oedipus Panty Stout - Stout - 6%

  Panty van Oedipus Brewing heeft krachtige smaken van gerstemout, roggehout, hop en gist. Het is een stevig bier met geroosterde chocoladesmaken, maar is niet zoet. Er is gebruikgemaakt van American Cascade-hop en roggemout wat zorgt voor dropachtige aroma's en het bier is gefermenteerd met een American Ale-giststam, waardoor de smaak clean en droog is.

 • Oedipus Pilsner - Lager - 5%

  Deze Pilsner heeft subtiele grassige en citrusachtige aroma's. Doordat het bier ondergistend is, krijgt het bier een mooie en stevige 'body'.

 • Oedipus Polyamorie - Pale Ale - 5%

  Dit speciaalbier van Oedipus Brewing is een blend van een Berliner Weisse en American Pale Ale. Licht zurig en een tropisch fruit smaak door de Citra en Amarillo hop.

 • Oedipus Slomo - Blond - 3,5%

  Slomo heeft een hoppig, fruitig aroma en heeft een spicy, droge smaak met tinten van hop. De brouwers hebben de body van deze lichte droge saison. Dit bier is late- & dryhopped met Saaz en East Kent Golding-hop.

 • Oedipus Swingers - Gose - 4%

  De Oedipus Swingers is extreem fris en fruitig. Het meest opvallende aan dit bier is de zoutige smaak die goed naar voren komt.

 • Offline - Wit - 4,5%

  Offline is de Oedipus-versie van een witbier. Dit bier combineert smaken van verschillende granen, Belgische gist en Europese hop. Deze combinatie zorgt voor een citrus, fruitig, licht kruidig en verfrissende smaak.

Bekijk alle Oedipus merken

Reclames van Oedipus

Bekijk alle bierreclames.

Nieuws over Oedipus

 • Fuck Wijn podcast proeft en bespreekt verschillende bierstijlen

  De nieuwe podcast over bier 'Fuck Wijn' gaat de komende weken met bekende gasten verschillende bierstijlen proeven en bespreken. Luister en proef mee met Ronald Giphart en Ronald van de Streek.

  16 mrt 2021 bij Nieuws

 • Brussels Beer Challenge 2020: 'De Covid-editie'

  Verschillende speciaalbieren wisten afgelopen week de jury te overtuigen tijdens de Brussels Beer Challenge 2020. Brasserie Dupont werd verkozen als beste brouwerij en 'Vriend of vijand' van Browar Rockmill was het beste bier van de competitie.

  2 dec 2020 bij Nieuws

 • Winnaars Dutch Beer Challenge 2019

  De winnende bieren van de Dutch Beer Challenge 2019 zijn bekendgemaakt. In totaal vielen er 76 (speciaal)bieren in de prijzen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland.

  19 apr 2019 bij Nieuws

 • Lekkerste bockbier van Nederland 2018

  Afgelopen zaterdag werd bij Brouwerij Maximus het Lekkerste bokbier 2018 gekozen. Landloper van Maallust en Brok in de Keel van Bronckhorster Brewing Company wonnen in de twee verschillende categorieën. 

  22 okt 2018 bij Nieuws

 • Oedipus lanceert nostalgisch bockbier: Madeleine

  Oedipus Brewing lanceert vandaag een het bockbier Madeleine. Bock herinnert Oedipus aan vroeger, toen traditionele bierstijlen de dienst uitmaakten in bierland.

  5 okt 2018 bij Nieuws

 • O O O bier van Oedipus met Pepijn Lanen

  Oedipus komt met een nieuw speciaalbier. O O O bier is geïnspireerd op het bier dat wordt gedronken in eerste graphic novel van Pepijn Lanen en Floor van het Nederend: Hotel Dorado. Het is een lager bier met 5% alcohol.

  7 jun 2018 bij Nieuws

 • Nederlands succes op World Beer Cup 2018

  Er is succes geboekt door Nederlandse brouwers tijdens de World Beer Cup 2018. Er was een gouden award voor Hertog Jan en zilver voor Lindeboom en Oedipus.

  4 mei 2018 bij Nieuws

 • Winnaars Dutch Beer Challenge 2018

  Op woensdag 21 maart 2018 werd in Rotterdam de vierde editie van de Dutch Beer Challenge georganiseerd. Er werden 397 verschillende bieren ingestuurd en de winnaars zijn nu bekendgemaakt.

  5 apr 2018 bij Nieuws

 • Oedipus & BrewDog collab

  Oedipus Brewing uit Amsterdam zal op 16 maart een samenwerkingsbier lanceren met BrewDog. In het proeflokaal van Oedipus wordt op die 'Fresh Beer Friday' het collab speciaalbier gelanceerd. 

  2 mrt 2018 bij Nieuws

 • Allmouth van Pontus beste bier van Amsterdam

  De Allmouth van Pontus is verkozen tot beste bier van Amsterdam. Tijdens de Amsterdamse Bierkaart werden er 43 bieren geproefd afkomstig van 22 Amsterdamse brouwers. 

  19 jan 2018 bij Nieuws

 • Munchies: bier van Oedipus en Foodhallen

  De Amsterdamse brouwerij Oedipus Brewing en de eerste indoor foodmarket van Nederland lanceren een bijzonder biertje: Munchies. Een hoppige amber lager met een alcoholpercentage van 5%.

  24 feb 2017 bij Nieuws

 • Oedipus Mata Hari

  Het Oedipus speciaalbier Mata Hari is vanaf nu in de winkels te vinden. Het is een saison met gin kruiden en het draagt het meest spraakmakende label tot nu toe van Oedipus Brewing.

  21 feb 2017 bij Nieuws

 • Zie alle Oedipus nieuwsberichten.