10e Nederlands Speciaalbier Festival

10e Nederlands Speciaalbier Festival

DatumZondag 5 mei 2013
12:00 - 19:00 uur
EntreeGratis
Subcategorie bierfestival
Het Nederlands Speciaalbier Festival viert haar 10e verjaardag! Op 5 mei vindt voor de tiende keer het Nederlands Speciaalbier Festival plaats. Tijdens dit proeffestival kunnen de bezoekers kennismaken met de vaak bijzondere bieren van de verschillende brouwerijen.


Veel mensen drinken op zijn tijd wel eens een biertje; thuis, in het café of lekker buiten op het terras. En in de meeste gevallen is dit een pilsje van één van de grote Nederlandse brouwerijen. Maar er is zoveel meer te krijgen. Wat dacht u van een witbier, een dubbel, een tripel, een stout of een bokbier. En in tegenstelling tot wat velen denken, heeft ook Nederland een rijke bier"cultuur met vele verschillende bieren. Tijdens het Nederlands Speciaalbier Festival kan men veel van deze bijzondere
bieren proeven. Voor de tiende keer wordt de Markt van ’s"Hertogenbosch omgetoverd tot een 

Bourgondisch festival terrein. Van 12.00 tot 19.00 uur zullen ongeveer 30 kleinere Nederlandse brouwerijen in totaal meer dan 60 verschillende bieren presenteren. Naast bier zullen gerechtjes en kaasplankjes verkrijgbaar zijn die prima te combineren zijn met één van de speciaalbieren.

Vanwege het jubileum jaar zal het festival naast de gebruikelijke activiteiten, zoals muziek optredens, een loterij, een bierquiz en een spring kussen voor kinderen, extra uitpakken. Wat dit precies inhoud wordt nog als verrassing gehouden.

Het concept is het zelfde als voorgaande jaren. De toegang is gratis, maar als een bezoeker wil proeven, dan moet eerst een festival glas en festival munten gekocht worden. Deze zijn voor een kleine bijdrage bij de diverse kassa’s verkrijgbaar. Daarna kan het proeven beginnen! De keuze uit de vele lekkere speciaalbieren is legio. Natuurlijk zijn de brouwers bereid om alles over hun bieren te vertellen.

 

Te drinken bieren & aanwezige brouwerijen

De 7e Hemel uit SevenumStadbierbrouwerij Apeldoorn uit ApeldoornBijdehand bierbrouwerij uit SchiedamBreugems Brouwerij uit ZaandamHet Brouwcafé uit ScheveningenBrouwerij de 3 Horne uit KaatsheuvelGraaf van Heumen uit HeumenBrouwerij de Halve Maan uit TilburgStadsbrouwerij van Kollenburg uit 's-HertogenboschKompaan Bier uit Den HaagBrouwerij Liefde uit NuenenHuisbrouwerij Mieghelm uit Sint-MichielsgestelBierbrouwerij Van der Molen's uit Antwerpen (België)Muifelbrouwerij uit OssBrouwerij de Natte Gijt uit WeertBierbrouwerij Nederlands Openluchtmuseum uit ArnhemStadsbrouwerij de Pelgrim uit RotterdamDorpsbrouwerij de Pimpelmeesch uit ChaamRebels Bierbrouwerij uit 's-HertogenboschReuzenbieren uit MoergestelMuseumbrouwerij De Roos uit HilvarenbeekDe Scheldebrouwerij BV uit Meer (België)Brouwerij Sint Juttemis uit TilburgThe Sisters Brewery uit BreukelenBier Atelier Vijfheerenlanden uit LeerdamWitte Klavervier uit Bad NieuweschansWitte Leeuw de, Brouwerij uit Dendermonde (België)

Locatie

Naam: Café Bar Le Duc
Adres:Korenbrugstraat 5
Postcode:5211 EG
Plaats: 's-Hertogenbosch
Website:www.speciaalbierfestival.nl/
Email:info@speciaalbierfestival.nl
Telefoon:06 - 51 85 27 37

Meer evenementen

3 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Petbierman op 15-04-2013 om 22:00:13

Leuk, ik loop rond met mij boekenleggers om te verkopen. Boekenlegger van het bierboek die ik heb geschreven, het boek heb ik niet bij mij. Maar heb jij hem wel, neem hem dan mee en ik zet er mij handtekening erin. En de boekenlegger kost 1,00 euro en de helft gaat naar KIKA toe.

John Kerstens (gast) op 30-03-2013 om 11:56:33

Ik ben er ook weer bij voor de 6de keer, samen met onze bierclub
't M.A.G. ( Millse Alliantie van Genieten ).
Altijd weer gruwelijk gezellig en geweldig georganiseerd!
Kijk ook eens op onze site : www.t-mag.nl

Petbierman op 25-03-2013 om 19:02:17

IK ben er zeker bij, want ik heb 30 jaar in 's-Hertogenbosch gewoont.