Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery

Bird Brewery is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 14 bieren in het assortiment.

Bird Brewery Ralph en Rik
Non Alk van Bird Brewery logo
Datisandere koekoek logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bird Brewery

Bird Brewery heeft 14 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bird Brewery!
 • Bird Specht Lekker - Bock - 8%

  Specht Lekker heeft een flinke body door de mix van mouten die zijn gebruikt tijdens het brouwproces. Een smakelijk najaarsbier voor de donkere dagen.

 • Bird Brewery Fuut Fieuw - Blond - 4,6%

  De Fuut Fieuw is een fruitige, dorstlessende Session Pale Ale. Met de neus kan onder meer citrus, geel tropisch fruit en lichte karameltonen worden waargenomen. Met zijn lage alcoholgehalte, mooie bitter en fruitige smaak zal het moeilijk zijn om er maar een van te drinken.

 • Bird Brewery Lekkerinde Kauw - Bock - 7%

  Lekkerinde Kauw is een smaakvolle, doordrinkbare herfstbok waarin karamel, donker fruit en licht hopbittere mooi naar voren komen. Het bier heeft een mooie bitter, klein zoetje en een geur en smaak vol herfstfruit.

 • Bird Non Alk - India Pale Ale - 0,3%

  Non Alk is een alcoholarm speciaalbier gebrouwen door Bird Brewery. Deze White IPA bevat slechts 0,3 procent alcohol. Het is een fris, dorstlessend bier met fruitige tonen en een bittere afdronk. 

 • Datsmaaktnaar Meerkoet - Ale - 6,8%

  Datsmaaktnaar Meerkoet is een volle, donkere Scotch Ale met zeven verschillende mouten. De mix van mouten en Engelse hoppen geven het bier smaken als toffee, chocolade, donker fruit en meer! Deze Scotch Ale is heerlijk in combinatie met een uiensoep, wild of stoofpot. Smaakhaken als karamel, chocolade en donker fruit passen bovendien bij mooie, ietwat rijpere kazen.

 • Datisandere Koekoek - Saison - 5,6%

  Deze Farmhouse Ale is een blonde, frisse knaller met drie fruitige hopsoorten. De funky gist geeft het bier een droge, kruidige smaak. Ideale dorstlesser voor iedere dag! Datisandere Koekoek is een droog, fris bier en is heerlijk te combineren met zilte mosselen, hummus en asperges. Natuurlijk past het kruidige karakter ook goed bij een volle boerenkaas.

 • Three Little Birds - India Pale Ale - 7,1%

  Three Little Birds is een frisse, doordrinkbare Orange IPA. Een mix van lokale sinaasappels, een goede dosis aromahop en de creativiteit van drie brouwerijen maken het tot een prachtige start van de Bird Collab Tour 2019.

 • Bird Brewery Nog eendje - Bock - 6%

  Nog Eendje is een fris en fruitig lentebier. Het bier bevat karameltonen en frisse hoppen. Dit bier smaakt perfect in combinatie met kip, gamba's of loempia's  in het lentezonnetje.

Achtergrond informatie

Bird Brewery is opgericht door Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Beiden met een achtergrond in de bierwereld (o.a. eigenaar BierLab, oud-bestuurslid PINT en gediplomeerd biersommelier) en een duidelijke visie op bier.

Bird Brewery: Ralph en Rik

Verwacht geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. Door de verrassende recepten valt er altijd wat bijzonders te ontdekken, zonder te overdrijven. Wij willen jou het bijzondere in het normale laten ontdekken.

Waarom Bird Brewery?

Overal om je heen vind je de meest prachtige vogels en de mooiste bieren, maar vaak ben je bij beide niet bewust van de echte schoonheid. Door opzienbarende verhalen achter vogels en bier te combineren, hopen we mensen stil te laten staan bij het bijzondere van het alledaagse.

Lees ook

House of Bird

In het Diemerbos is het proeflokaal van Bird Brewery geopend op 1 juni 2020 (toen de horeca weer open mocht na de coronacrisis). Het proeflokaal heet House of Bird en naast de speciaalbieren kun je er genieten van hun speciaalbieren, spijzen en de sfeer. Het proeflokaal is dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00 uur.

House of Bird

Bird Brewery in het nieuws

 • Apres Kievit Oak Aged speciaalbier van Bird brewery

  Bird Brewery lanceert Oak Aged de Aprés Kievit

  De Apres Kievit Oak Aged Jägermeister is een donkere kruidige winterbier (9,2%) die perfect is voor de koude winterdagen. Door Oak Aging is er een flinke dosis kruidigheid en warmte van Jägermeister bijgekomen, wat het bier extra bijzonder maakt.

 • Specht Lekker Weizenbock van Bird Brewery op een boomstam in het bos

  Bird Brewery lanceert Specht Lekker!

  Bird Brewery komt nu in het najaar met de nieuwe special Specht Lekker. Het is een weizenbock met een goede mix van mouten die het tot een goed seizoensbier maakt.

 • Speciaalbier van Bird brewery voor World Cleanup Day

  Bird Brewery lanceert de Flamingooo

  Bird Brewery lanceert de nieuwe special Flamingooo: een porter met tonen van koffie, chocolade en karamel. Dit bier is speciaal gebrouwen voor World Cleanup Day, een wereldwijde opruimactie op 19 september aanstaande.