Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lowlander | Bier uit Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lowlander

Lowlander is een biermerk afkomstig van brouwerij Lowlander die gevestigd is in Amsterdam. Sinds 2015 is de brouwerij begonnen met het brouwen van Lowlander bieren.

Lowlander merk
Lowlander IPA flesje en glas op tafel met ingredienten
Lowlander IPA met bijzondere bitterballen

Achtergrond Informatie

Lowlander bieren worden gebrouwen door Brouwerij Lowlander Beer in Amsterdam. Er zijn op dit moment 9 biermerken van Lowlander bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Jopen is een biermerk afkomstig van brouwerij Lowlander die gevestigd is in Amsterdam. Sinds 2015 is de brouwerij begonnen met het brouwen van Lowlander bieren.

Alle Lowlander merken

 • Lowlander 0.00% Wit - Wit - 0%

  Lowlander 0.00% Wit is botanisch gebrouwen met sinaasappel- en citroenschillen die overblijven in de horeca na het persen van verse jus. Dit proef je terug in dit alcoholvrije witbier.

 • Lowlander 0.3% I.P.A. - Alcoholarm - 0,3%

  Lowlander 0.3% I.P.A. is een India Pale Ale bier met een alcoholpercentage van 0,3%. Het alcoholarme bier is gebrouwen met mango, kardemom en sinaasappelschillen. Door deze combinatie is de smaak van dit bier fris, exotisch en fruitig.

 • Lowlander 0.3% Organic Blonde Ale - Blond - 0,3%

  De Lowlander 0.3% Organic Blonde Ale is een biologische, alcoholarme Ale met rozenbottel en vlierbloesem. De rozenbottel en vlierbloesem zorgen voor een zachte en volle smaak met een bloemige afdronk. Het biologische bier kan goed worden gecombineerd met zoet-zure gerechten met fruit. 

 • Lowlander 4% Organic Blonde Ale - Blond - 4%

  Lowlander 4% Organic Blonde Ale is een zacht en fris biologisch biertje. Gebrouwen met citroenschil en zomerse bloemenhoning. Een smaakvol en verfrissend bier, perfect voor het voorjaar. 

 • Lowlander Ginger & Kaffir Lime - Wit - 2,5%

  Lowlander Ginger & Kaffir Lime heeft een pittige en aromatische smaak met verfrissende citrus tonen. Dit laag alcoholische tarwebier bevat 2,5% alcohol.

 • Lowlander IPA - India Pale Ale - 6%

  De Lowlander IPA is een bier met een hoppige, fruitige, bittere smaak met een verfrissende toets van specerijen zoals. De Lowlander IPA is heerlijk te combineren met Aziatische en pittige gerechten.

 • Lowlander Tropical Ale - Pale Ale - 3,8%

  Lowlander Tropical Ale is een fruitig, verfrissend en doordrinkbaar speciaalbier van Lowlander uit Amsterdam. Precies wat je nodig hebt tijdens de warme zomerdagen. 

 • Lowlander White ale - Wit - 5%

  Dit witbier heeft een fruitige smaak van onder meer Curacao sinaasappel, vlierbloesem en kamille. Het heeft daarom ook een fruitige en bloemige afdronk. Dit bier is goed te combineren met vis en schaaldieren, salades of pittige gerechten.

 • Lowlander Winter IPA - India Pale Ale - 5%

  Lowlander Winter White IPA is een verfrissende India Pale Ale, gebrouwen met spar en jeneverbes.  Dit limited edition winterbier combineert de hoppige en gebalanceerde bitterheid van een traditionele IPA met fris tarwemout van een witbier. De harsachtige spar in combinatie met de citrustonen van de jeneverbes doen meteen denken aan winterse wandelingen en gezellige avonden.   

Bekijk alle Lowlander merken

Nieuws over Lowlander

 • Lowlander brouwt bier van afgedankte kerstbomen

  Lowlander geeft ook dit jaar een tweede leven aan kerstbomen die de huiskamers verlaten. De botanisch brouwer brouwt bier met de afgedankte kerstbomen.

  4 jan 2022 bij Nieuws

 • Lowlander lanceert I.P.A. jenever van verspild bier uit de horeca

  Botanisch brouwer Lowlander uit Amsterdam geeft met hun I.P.A Re-Genever nieuw leven aan bier uit de horeca dat vanwege de lockdown niet verkocht kon worden.

  8 jun 2021 bij Nieuws

 • Lowlander maakt jenever van verspild bier uit de horeca

  De horeca lijkt miljoenen liters bier te gaan verspillen ten gevolge van de aanhoudende lockdown. De Amsterdamse brouwerij Lowlander heeft plannen met dit bier.

  17 mrt 2021 bij Nieuws

 • Valentijnsboeket van Lowlander Beers om op te eten

  Brouwerij Lowlander Beers uit Amsterdam (w)eet wat liefde is. De botanisch brouwer brengt een limited edition Valentijnsboeket uit om op te eten en creëert hiermee een ware match made in heaven: bier, bloemen en botanicals.

  21 jan 2021 bij Nieuws

 • Lowlander lanceert Autumn Ale en unieke ketchup

  Lowlander heeft het herfstbier Autumn Ale in september gelanceerd. Een belangrijk ingrediënt was de Terschellinger cranberry, waarmee de brouwer een unieke ketchup heeft gemaakt. 

  8 okt 2020 bij Nieuws

 • Zonder de bij en vlinder geen Lowlander bier

  Lowlander Beers uit Amsterdam heeft twee nieuwe bieren geïntroduceerd: Lowlander Organic Blonde Ale en 0.3% Organic Blonde Ale. De Amsterdamse brouwer doet met deze bieren iets terug voor de natuur.

  17 jul 2020 bij Nieuws

 • Lowlander Bier lanceert tapvaatje voor thuis

  Lowlander Bier uit Amsterdam lanceert vaatjes met 5 liter botanisch speciaalbier. Aangezien de afzet aan de horeca is stilgevallen biedt Lowlander hun bier zo aan om zelf een tapje in huis te halen.

  4 mei 2020 bij Nieuws

 • Lowlander Botanical Beers plant duurzaam kerstbomenbos

  Lowlander Botanical Beers is van plan om de jaarlijkse verspilling op kerstbomen te verkomen. Zij doneren daarom bij elk verkochte Winter I.P.A €0,05.

  6 dec 2019 bij Nieuws

 • Nederlands bier scoort tijdens Brussels Beer Challenge 2019

  Afgelopen maand zijn in Gent de winnaars bekendgemaakt van de 8e editie van Brussels Beer Challenge. Nederland wist met 21 bieren een medaille of certificaat te bemachtigen. 

  2 dec 2019 bij Nieuws

 • Lowlander bier gemaakt van bomen

  De dagen worden weer korter en kouder; tijd om binnen de warmte op te zoeken. Dat kan met donkere, zware en vaak zoete bieren maar dat zijn meestal geen toegankelijke doordrinkers. Lowlander Winter I.P.A. is echter een smaakvol maar goed doordrinkbaar bier.

  8 okt 2019 bij Nieuws

 • Nederlandse winnende bieren tijdens de World Beer Awards 2019

  Verschillende Nederlandse brouwerijen zijn in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Awards 2019. Naast de gouden medailles vind je ook het beste Nederlandse bier per categorie.

  9 aug 2019 bij Nieuws

 • Drink jij binnenkort een Islander op Curaçao?

  Drink jij binnenkort een Islander op Curaçao? De Amsterdamse botanisch brouwer Lowlander is in vakantiemodus en geeft een trip voor twee weg naar Curaçao!

  7 aug 2019 bij Nieuws

 • Zie alle Lowlander nieuwsberichten.