Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Texels

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Texels

Texels is een biermerk afkomstig van de Texelse bierbrouwerij die is gevestigd in Oudeschild. Sinds 1994 is de bierbrouwerij volop speciaalbier aan het brouwen.

Texelse bierbrouwerij
Texels Zeebries blond flesje en glas
Texels Blond oude logo

Achtergrond Informatie

Texels bieren worden gebrouwen door Texelse Bierbrouwerij in Oudeschild. Er zijn op dit moment 14 biermerken van Texels bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Texels is een biermerk afkomstig van de Texelse bierbrouwerij die is gevestigd in Oudeschild. Sinds 1994 is de bierbrouwerij volop speciaalbier aan het brouwen.

Alle Texels merken

 • Texels Bock - Bock - 7%

  In 2009, 2011 en 2012 verkozen tot het 'lekkerste Bockbier van Nederland'. 

 • Texels Dubbel - Dubbel - 6%

  Krijgt deze mooe robijnrode gloed door het gerstemout donker te roosteren. Heeft een zoetige afdronk en is ideaal voor elk seizoen.

 • Texels Eyerlander - Amber - 5,5%

  Eyerlander is een zacht amber bier met een licht moutige en zacht zoete smaak.

 • Texels Goudkoppe - Blond - 6%

  Dit goudkleurige bier van het eiland Texel heeft een vol romieg smaak en een zacht bittere afdronk door de verfijnde, speciaal geselecteerde hopsoorten. 

 • Texels Seumerfeugel - Wit - 3,9%

  Texels Seumerfeugel is een dorstlessend tarwebier dankzij de combinatie van frisse citrus en zeekraal met een verrassende, lichtzilte afdronk.

 • Texels Skiller Wit - Wit - 5%

  Texels Skiller Wit is ambachtelijk witbier, gebrouwen in de stijl van het Belgische ‘Wit’, met een hint van citrus en kruiden. Met een romige, licht fruitige en kruidige afdronk biedt het ontspanning en verkoeling op een warme dag. Dit bovengistende witbier is ook verkrijgbaar van de tap.

 • Texels Skuumkoppe - Dunkel weizen - 6%

  Texels Skuumkoppe heeft een fruitige smaak met accenten van amandel en karamel.  Dit speciaalbier van Texel is een karaktervolle Dunkel Weizen dat smaakt in ieder jaargetijde.

 • Texels Skuumkoppe 0.0 - Dunkel weizen - 0%

  Skuumkoppe 0.0 is net zo vol van smaak als de reguliere variant, met hints van karamel en abrikoos, en heeft een romige, licht zoete afdronk. Eigenzinnig en toegankelijk, net als Texel zelf.

 • Texels Springtij - Bock - 7,5%

  Zacht en volle smaak van gerstemout. De bijzondere hopsoorten maken dit speciaalbier van hoge gisting extra smaakvol en geven het zijn verrassende bloemige karakter.

 • Texels Stormbock - Bock - 9,5%

  Texels Stormbock heeft een licht zoetige en licht bittere smaak.

 • Texels Tuunwal Tripel - Blond - 8,5%

  Texels Tuunwal Tripel is een echte krachtpatser en met zijn uitgekiende hopbitterheid zal dit uitzonderlijke bier één van de intieme levensgenoegens zijn voor de ware liefhebber.

 • Texels Vuurbaak - Ale - 5,5%

  Texels Vuurbaak heeft een moutige smaak met aroma's van karamel en rood fruit.

 • Texels Zeebries Blond - Blond - 5%

  Texels Zeebries Blond oogt licht van kleur en is troebel. Het is een goed doordrinkbaar blond bier met een verassende, aromatische en zachte kruidige smaak. De nieuw gekozen hopsoorten zorgen voor een fris bier, zoals een blond bier moet zijn . De extra toevoeging van Zeevenkel maakt dat het bier een aromatisch en kruidig accent krijgt, die de juiste karakteristieken uit het blond bier naar boven haalt.

 • Texelse Noorderwiend - Winter - 9%

  Het kleine beetje gist onder in de fles, maakt het bier extra romig van smaak en bevat veel vitamine B. De citrusvruchten geven het bier een fruitig karakter.

Bekijk alle Texels merken

Nieuws over Texels

 • Beste bier van Nederland 2023 bekendgemaakt

  Het 'Beste bier van Nederland 2023' is gisteren bekendgemaakt in de Grote Kerk in Den Haag. Tijdens de negende editie van de Dutch Beer Challenge vielen in totaal 91 bieren in de prijzen.

  12 mei 2023 bij Nieuws

 • Texelse Bierbrouwerij introduceert Texels Skuumkoppe 0.0

  De Texelse Bierbrouwerij introduceert haar eerste alcoholvrije speciaalbier: Texels Skuumkoppe 0.0. De bekende dunkel weizen van Texel is nu ook alcoholvrij beschikbaar.

  23 feb 2023 bij Nieuws

 • Nieuwe Texelse namen voor Texelse bieren

  De Texelse Bierbrouwerij heeft nieuwe namen toegekend aan hun blond- en tripel bier. De bieren heten voortaan Texels Zeebries Blond en Tuunwal Tripel.

  17 feb 2023 bij Nieuws

 • Terugroepactie voor Texels Skuumkoppe 75cl flessen

  Texelse Bierbrouwerij heeft een veiligheidswaarschuwing gegeven voor een serie met 75cl flessen Texels Skuumkoppe. Consumenten worden gevraagd de flessen te retourneren.

  6 mei 2022 bij Nieuws

 • Texels Bier krijgt nieuwe uitstraling

   Er waait een frisse wind door de Texelse Bierbrouwerij. De speciaalbieren van de eilandse brouwer krijgen een volledig nieuwe look. 

  11 mei 2021 bij Nieuws

 • Texelse Bierbrouwerij introduceert: Texels Skiller Wit

  De Texelse Bierbrouwerij lanceert Texels Skiller Wit. De naam is geïnspireerd op het  vissersdorp Oudeschild, Ouweskil in het Texels, waar de brouwerij is gevestigd.

  11 mei 2020 bij Nieuws

 • Nieuw Texels bier gelanceerd: Texels Blond

  Texelse Bierbrouwerij heeft een dertiende bier gelanceerd, namelijk Texels Blond. Texels Blond is een licht blond bier, met een verrassend accent.

  1 nov 2019 bij Nieuws

 • Uitslag Beste Bockbier van Nederland Competitie 2019

  Vanmiddag werden de winnaars bekendgemaakt van de Beste Bockbier Competitie 2019. In drie categorieën werden drie medailles uitgereikt, goud, zilver en brons.

  29 okt 2019 bij Nieuws

 • Tamesteut wint bierprijs binnen jaar na oprichting

  Brouwerij Tamesteut uit Hoorn heeft binnen een jaar na oprichting een mooie bier award in de wacht gesleept. Zijn bier wist de vakjury te overtuigen tijdens de Bierverkiezing Noord-Holland.

  26 jun 2019 bij Nieuws

 • Uitgeester bier wint belangrijke Noord-Hollandse bierprijs

  De tripel ‘Staal’ van Bier door Mannen uit Uitgeest is in de prijzen gevallen tijdens de Bierverkiezing Noord-Holland. De Uitgeester buurmannen pakten de tweede prijs in de categorie ‘zwaar bier’. 

  17 jun 2019 bij Nieuws

 • Bier in Nederland bevat onkruidverdelger

  Sommige bieren op de Nederlandse markt blijken de onkruidverdelger glyfosaat te bevatten. A Healthy Life deed een laboratoriumonderzoek met 31 bieren. 

  26 nov 2018 bij Nieuws

 • Lekkerste bockbier van Nederland 2018

  Afgelopen zaterdag werd bij Brouwerij Maximus het Lekkerste bokbier 2018 gekozen. Landloper van Maallust en Brok in de Keel van Bronckhorster Brewing Company wonnen in de twee verschillende categorieën. 

  22 okt 2018 bij Nieuws

 • Zie alle Texels nieuwsberichten.

  Producten van Texels

  Zie alle Texels producten.