Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Muifel | Bier uit Oss

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Muifel Bier

Muifel is een biermerk dat sinds 2006 bestaat. Het bier wordt gebrouwen in het Brabantse Oss. 

muifel
Drie flesjes Brabants hoppenbier liggend op de grond
Muifel Barley Wine flesje en glas

Achtergrond Informatie

Muifel Bier bieren worden gebrouwen door Muifelbrouwerij in Oss. Er zijn op dit moment 8 biermerken van Muifel Bier bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Muifel is een biermerk dat sinds 2006 bestaat. Martin Ostendorf maakte in 2002 zijn eerste hobbybrouwsels. De bieren vielen goed in de smaak bij vrienden en familie en dus besloot hij zijn eigen brouwerij op te richten. Inmiddels is de Muifelbrouwerij uitgegroeid tot een gerenommeerde brouwerij in het Nederlandse speciaalbier landschap. 

Alle Muifel Bier merken

 • Muifel Barley Wine - Gerstewijn - 12%

  Deze Barley Wine van de Muifelbrouwerij is erg rijk van smaak. De smaak wordt vooral door moutigheid bepaalt. Voor dit bier is speciale Engelse mout gebruikt (ras Maris Otter) van een kleine, ambachtelijke Engelse mouterij (Thomas Fawcett). En dat proef je terug in de bijzondere moutsmaken.

 • Muifel BockSki - Bock - 10,6%

  BockSki is een uniek whisky bockbier waarbij net als de Muifel Beerskey gebruik is gemaakt van turf-gerookte (peated) whiskymout tijdens het brouwproces. De subtiele turfrook smaak geeft een heerlijke whiskybeleving.

 • Muifel Brabants Hoppenbier - India Pale Ale - 6%

  Brabants Hoppenbier van de Muifelbrouwerij bulkt echt van de verse, citrus-achtige bitters door het gebruik van verse Brabantse hop. Er zijn flinke hoeveelheden hop (Centennial en Cascade) gebruikt (8kg op 1000 liter) en dit proef je met een stevige, bittere hopsmaak.

 • Muifel Careless Sipper - Alcoholarm - 0,3%

  Careless Sipper is een alcoholarme IPA van de Muifelbrouwerij. Het is een volle, moutige India Pale Ale met subtiele bitters uit de hoppen Sabro, Mosaic en El Dorado.

 • Muifel CraAzy IPA - Alcoholarm - 0,5%

  CraAzy IPA is een alcoholarm bier met een exotiche smaak, met tonen van dennen, grapefruit en tropich fruit. Dit bier heeft een bittere afdronk. 

 • Muifel Nina's Black Metal Black DIPA - India Pale Ale - 8,5%

  Nina's Black Metal Black DIPA is gebrouwen met verschillende donker moutsoorten en stevig gehopt met de Amerkaanse hopsoorten Amarillo, Columbus en Sabro. Een complex bier met gebrande mouttonen en fruitige hoptonen.

 • Muifel Oops we did it: a can - India Pale Ale - 7%

  Oops we did it: a can is een dubbel gehopte (DDH) NEIPA van de Muifelbrouwerij. Het bier kent hoppige fruitsmaken, hele lage bitters en is fluweelzacht in de moutsmaken. 

 • Muifel Weizen - Weizen - 5%

  De Muifel Weizen wordt gebrouwen met veel tawrwemout waardoor het bier een milde en frisse smaak krijgt. Het bier wordt vergist met een Duitse weizen gist. Zo krijgt het bier heerlijke banaan en kruidnagel aroma's 

Bekijk alle Muifel Bier merken

Nieuws over Muifel Bier

 • Nieuw Non-Alcoholic Muifelbier: Careless Sipper

  Muifelbrouwerij uit Oss heeft een nieuw alcoholarm speciaalbier op de markt gebracht: Careless Sipper. Het is hun twee non-alcoholic bier, na CraAzy IPA.

  22 apr 2024 bij Nieuws

 • Muifelbrouwerij lanceert 'Oops we did it: a can'

  Muifelbrouwerij uit Oss heeft voor de eerste keer een bier afgevuld op blik. Het bier 'Oops we did it: a can' is een New England IPA is zacht en fruitig van smaak.

  27 mei 2022 bij Nieuws

 • Nina’s Black Metal Black DIPA wint brons op Dutch Beer Challenge

  Nina’s Black Metal Black DIPA van de Muifelbrouwerij heeft tijdens de Dutch Beer Challenge 2022 een bronzen medaille gewonnen. Een mooie waardering voor het bier dat nog dit jaar werd gelanceerd.

  4 mei 2022 bij Nieuws

 • Muifelbier voor het eerst op blik afgevuld

  Muifelbrouwerij uit Oss gaat mee met de trend van de laatste jaren om bier op blik af te vullen. Het allereerste Muifelbier op blik is een gloednieuw bier: Nina’s Black Metal Black DIPA.

  7 feb 2022 bij Nieuws

 • Barley Wine van Muifelbrouwerij verkozen tot Brabants Lekkerste Zware Bier 2021

  Muifelbrouwerij is tijdens de wedstrijd 'Brabants Lekkerste Bier' opnieuw in de prijzen gevallen. Tijdens de zevende editie won hun Barley Wine de titel 'Brabants Lekkerste Zware Bier'. 

  20 sep 2021 bij Nieuws

 • Brabants Hoppenbier gebrouwen met 100% Brabantse hop

  De Muifelbrouwerij heeft een nieuw speciaalbier geïntroduceerd: Brabants Hoppenbier. Dit bijzondere bier is gebrouwen met verse hop afkomstig uit Brabant.

  24 nov 2020 bij Nieuws

 • Muifelbrouwerij lanceert nieuw bokbier: Bockski

  Bockski van de Muifelbrouwerij uit Oss is een dubbelbock bier met een schitterende whiskytoets. Het bier heeft deze smaak te danken aan de turf-gerookte whiskymout.

  10 sep 2019 bij Nieuws

 • Nieuw bier van de Muifelbrouwerij: Muifel Weizen

  Muifelbrouwerij uit Oss heeft een nieuw biermerk gelanceerd, namelijk Muifel Weizen. Het speciaalbier bevat 5% alcohol en wordt gebrouwen met tarwe en koriander!

  28 mei 2019 bij Nieuws

 • Zie alle Muifel Bier nieuwsberichten.

  Cookie instellingen