Grolsch Premium Pilsener

Brouwerij Grolsch Brouwerij
Land Nederland
Gebrouwen sinds 1615
Soort Pils
Alcohol 5%
Gisting Ondergisting
Kleur Goudgeel
Drink temperatuur 6-8 °Celsius
Stamwortgehalte 11.80
Website grolsch.nl
Meer Grolsch

Grolsch Premium Pilsener kopen

Grolsch Premium Pilsener is online te koop bij:

Verpakkingen van Grolsch Premium Pilsener:
Prijzen van Grolsch Premium Pilsener Aanbiedingen van Grolsch Premium Pilsener

Smaak & beschrijving

Grolsch heeft een licht bittere, hoppige en pittige smaak. Dit bier wordt gebrouwen in Enschede. Grolsch Premium Pilsner wordt gebrouwen met twee soorten hop, één voor de bitterheid en één voor het aroma. Dit geeft het bier een uniek karakter. Grolsch pils is vooral gekend om zijn aangename bitterheid en rijke afdronk. 

Groenlo

Grolsch is het bijvoeglijke naamwoord van Grol, de naam van de oorspronkelijke brouwplaats Groenlo.

Historie Grolsch Premium Pilsner

Grolsch bier werd voor het eerst gebrouwen in 1615 door brouwmeester Peter Kuijper. Hij was de schoonzoon van Willem Neerfeldt die in hetzelfde jaar een brouwerij begon in Grolle.

Officieel heet de brouwerij de Grolsche Bierbrouwerij. De brouwerij van Grolsch is wereldwijd bekend vanwege zijn kenmerkende beugelfles die al sinds 1917 in gebruik is. Per jaar worden er hier dan ook meer dan 200 miljoen van gemaakt.

In 1815 werkte er in de brouwerij in Groenlo een Utrechtse brouwer, uit een echte brouwersfamilie. Deze brouwer, genaamd Theo J. de Groen, kocht in 1895 de Grolsche bierbrouwerij 'De Klok' van de familie Harperink. In Groenlo werd, tot aan de opening van de nieuwe brouwerij in Enschede, Grolsch bier gebrouwen. De Familie De Groen is tot op de dag van vandaag actief bij Grolsch.

In 1998 wordt het besluit genomen voor de bouw van een nieuwe brouwerij. In 2001 wordt het officiële startschot gegeven van de bouw van een nieuw brouwerijcomplex op de grens van Enschede en Boekelo. Het nieuwe, ultramoderne complex vervangt in 2004 de beide oude brouwerijen in Enschede en Groenlo. Het is een belangrijke stap voor de gestaag groeiende onderneming. Helaas was er een vuurwerkramp en de brouwerij bleef niet gespaard. Later in 2004 is de nieuwe brouwerij gereed en wordt het eerste Grolsch bier gebrouwen: volgens 400 jaar oude traditie, maar met de aller modernste technologie. 

Motto

In de loop der tijd had de kroonkurkfles de biermarkt grotendeels veroverd. Grolsch-directeur de Groen hield echter vast aan de beugelfles. Zijn motto: 'Ik bepaal zelf waar ik m'n bier in stop'. Tegenwoordig kan de consument natuurlijk kiezen tussen een krat met beugels of een krat met pijpjes

Grolsch is ook te koop in het Hollands bierpakket.
Hollands bierpakket

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Grolsch Premium Pilsener

Wilhemus met beugels
Het aanstekelijke 'plop' geluid en de bekende tonen van neerlands trots: het Wilhelmus.

Meer reclames van Grolsch Premium Pilsener

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!