Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jopen | Biermerk uit Haarlem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jopen

Jopen is een biermerk afkomstig van brouwerij Jopenkerk dat gevestigd is in Haarlem. Sinds 1996 is de brouwerij officieel vernoemd naar brouwerij Jopenkerk.

Jopen brouwerij
Jopen Oost Indië Porter
Non ipa ginger

Achtergrond Informatie

Jopen bieren worden gebrouwen door Jopen Bier in Haarlem. Er zijn op dit moment 37 biermerken van Jopen bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Jopen is een biermerk afkomstig van brouwerij Jopenkerk dat gevestigd is in Haarlem. Sinds 1996 is de brouwerij officieel vernoemd naar brouwerij Jopenkerk.

Alle Jopen merken

 • Jopen Adriaan Wit - Wit - 5%

  Jopen Adriaan heeft een zachte smaak met frisse en fruitige tonen van sinaasappel.

 • Jopen Bio Blond - Blond - 6,5%

  Jopen Bio Blond (Organic Belgian Blond) heeft een rijke smaakbeleving met een mooie moutigheid en een lage bitterheid. Het heeft lekker fruitige aroma's van vanille en banaan. 

 • Jopen Bitterzoet Verlangen - Blond - 6%

  Jopen Bitterzoet Verlangen is een fruitig blond bier. Het bier is volmoutig met fruitige tonen als citrus, meloen en perzik uit de hop. Tonen van dille en dennenhars uit de hopsoorten Sorachi Ace en Chinook en lichtkruidig dankzij het korianderzaad. 

 • Jopen Blue & Black Eyes - Stout - 4%

  Jopen Blue & Black Eyes zal in de smaak vallen bij liefhebbers van Stout bieren. Deze smaakvolle Milk Stout heeft door de Engelse roastmouten aroma's van koffie en bittere chocolade. De toevoeging van blauwe bessen en bramen zorgt voor fruitigheid en een frisse afdronk.

 • Jopen Blurred Lines - India Pale Ale - 5,3%

  Jopen Blurred Lines is een klassieke New England IPA. Het bier heeft een vrij laag alcoholpercentage voor een IPA, namelijk 5,3%. Het speciaalbier is troebel, fruitig en juicy! Aroma’s van citrus, passievrucht, perzik, ananas en mango. Vol van smaak en troebel door het gebruik van gerst, tarwe en haver. Veel hoppige en tropische fruittonen en een klein bittertje. Hoe verser, hoe beter.

 • Jopen Bokbier - Bock - 6,5%

  Jopen vier granen Bokbier van 6,5% is een seizoensspecialiteit voor de herfst. De hoge gisting zorgt ervoor dat Jopen vier granen Bok een fruitig aroma heeft. De speciale blend van de verschillende bleke en donkere moutsoorten resulteert in een licht moutige smaak en een subtiele gebrandheid. Jopen Bokbier is gebrouwen uit tarwe, gerst, haver en rogge.

 • Jopen Don't tRYE this at home! - Gerstewijn - 12%

  Jopen Don't tRYE this @home!! heeft de smaak van een echte Barley Wine. Waar het hoge percentage alcohol duidelijk te proeven is.

 • Jopen Eenkoorn in de Wei - Blond - 6,5%

  Jopen Eenkoorn in de Wei is een mooi blond bier van 6,5% gebrouwen met diverse granen, fruitige hoppen, eenkoorn en wei (een restproduct van kaasmakerij). De verschillende granen zorgen voor een complexe moutsmaak en de toevoeging van wei geeft een frisse toets aan het bier. De frisse smaak wordt gecombineerd met aroma's van citrus.

 • Jopen Extra Stout - Stout - 5%

  Jopen Extra Stout heeft gebrande smaken als koffie, cacao en drop.

 • Jopen Gerstebier - Blond - 4%

  Jopen Gerstebier is een fris en zuiver gerstebier in de Boheemse traditie met fruitige tonen van citrus, maar een evenwichtig body van hopbitters, zonder het de doordrinkbaarheid in de weg zit.

 • Jopen Gin Trinitas Tripel - Tripel - 9%

  Een stevige tripel met een duidelijke aroma van vanille van de eik, aangevuld met een kruidig aroma van gin. Het zoetige en fruitige basisbier draagt het geheel aan smaken. Een klassieke tripel met een geslaagde twist.

 • Jopen Heavy Cross Tripel IPA - India Pale Ale - 10%

  In de Jopen Heavy Cross Tripel IPA zitten meloenaroma's afkomstig van de Hüll Melon-hop. De hopsoort Hallertau Blanc zorgt voor een fruitige smaak met witte druiven en zacht fruit. De geur kenmerkt zich door kruidige tonen van kamille en tabak, de fruitigheid van druif, citrus en abrikoos houden het in balans. Het bier blaast je omver met frisse smaken van citrus, ananas en tropisch fruit. Deze explosie van zomers fruit eindigt met een knal stevige bitterheid. Tripel the fruit, tripel the bitterness.

 • Jopen Hop Zij Met Ons - India Pale Ale - 6%

  Hop zij met ons van Jopen is een uitgesproken glutenvrije IPA. Deze variant is gebrouwen met Mosaic hop en heeft een uitgesproken mix van tropical en citrusfruit hoparoma’s. De bitterheid is zoals je van een IPA mag verwachten, erg stevig. Dit bier van Jopen was de eerste glutenvrije India Pale Ale van Nederland.

 • Jopen Hoppen - Blond - 6,8%

  Jopen Hoppenbier heeft een bittere smaak met een lichte toon van kruidnagel en laurier.

 • Jopen Jacobus Rye Pale Ale - Pale Ale - 5,5%

  Jopen Jacobus Rye Pale Ale is een royaal, met de hand gehopt, biertje. Dit zorgt voor een kruidige, droge en pittig gehopte doordrinker. Jopen Jacobus RPA is in 2013 winnaar geworden van de gouden medaille bij de World Beer Awards.

 • Jopen Johannieter - Bock - 9%

  Jopen Johannieter heeft een volle en krachtige smaak met een karakter van geroosterde mout. Het heeft een goede balans tussen bitter en zoet.

 • Jopen Koyt - Gruit - 8%

  Jopen Koyt heeft een moutige smaak, met karameltonen van donkere mout. Jopen Koyt wordt gebrouwen met gruit, een middeleeuws kruidenmengsel waarin ritueel geplukte gagel heel bepalend is. Deze kruidigheid is erg bepalend in de smaakervaring van het bier. 

 • Jopen LaLaLager - Lager - 5,5%

  LaLaLager heeft een licht hoppig en bloemig aroma. Romig met hinten van karamel en brood en een droge afdronk. Dit bier schreeuwt om een tweede slok!

 • Jopen Lentebier - Bock - 7%

  Jopen Lentebier heeft een frisse en fruitige smaak. Het is een bovengistend bier met een ruime dosis Amerikaanse Hop en flink wat korianderzaad. De ingrediënten zorgen voor een forse fruitige bitterheid.

 • Jopen Life's a beach - India Pale Ale - 3,3%

  Fruitig hoppig als een IPA, maar dan veel lichter van smaak. Met name door de Nieuw Zeelandse Wakatu hop tijdens de dry hopping veel zacht tropisch fruit.

 • Jopen Malle Babbe - Dunkel weizen - 5,5%

  Jopen Malle Babbe heeft een fruitige karakter met, met een licht kruidige toon van kruidnagel en laurier. De donkere tarwemouten die zijn gebruikt geven Jopen Malle Babbe meer kleur en een vollere licht karamel achtige smaak. 

 • Jopen Mooie Nel - India Pale Ale - 6,5%

  Het bier heeft een fruitig aroma en de smaak is mooi in balans. De Amerikaanse hop in Jopen Mooie Nel IPA zorgt voor bitterheid met veel fruitige tonen. 

 • Jopen Non IPA - India Pale Ale - 0,3%

  Jopen Nonnetje IPA is het allereerste alcoholarme bier van Jopen uit Haarlem. Deze Non IPA werd in oktober 2018 gelanceerd.  De verschillende hopsoorten die zijn toegevoegd tijdens het brouwproces van Jopen Non IPA zorgen voor tinten van tropisch fruit. Het bier is aromatisch hoppig met een mooie bitterheid.

 • Jopen Non IPA Ginger - Alcoholarm - 0,3%

  Jopen Non IPA is een alcoholarme NON India Pale Ale bier. In de IPA is gember toegevoegd en dat zorgt voor een kruidige en pittige smaak. Ondanks slechts 0,3% alcohol is het een mooi vurig biertje. 

 • Jopen Ongelovige Thomas - Quadrupel - 10%

  Jopen Ongelovige Thomas is een fruitig, bitter bier. Het bevat tonen van zwarte bes en meloen. Jopen Ongelovige Thomas heeft een lange nasmaak van laurier en hopbitter.

 • Jopen Onheilsprofeet - Stout - 11%

  Jopen Onheilsprofeet is beslist geen allemansvriend. Dit limited op vat gerijpte speciaalbier heeft heftige smaken zoals rook en turf. Jopen Onheilsprofeet heeft flink wat diepgang.

 • Jopen Oost Indië Porter - Porter - 6,5%

  Jopen Oost Indië Porter is een moderne versie van het bier dat vroeger met de schepen meeging naar Oost-Indië. Rijk en donker bier met rook- en chocoladetonen.

 • Jopen Spickety Split Lickety - India Pale Ale - 5,5%

  Jopen Spickety Split Lickety is een NEIPA met een super fruitig en zacht karakter. Het bier bevat sinaasappelolie, vanille en kokos in combinatie met room waardoor je de sensatie van een lekker ijsje hebt, maar dan in een blikje. 

 • Jopen Sterrenstof - Saison - 5,5%

  In dit bier vind je zeer kruidige tonen door de Saison gist, maar zorgt de moderne hop voor een extra gelaagdheid in de smaak. Hier komen verschillende fruittonen spectaculair samen als een kosmische explosie. 

 • Jopen Sumatra IPA - India Pale Ale - 6%

  De Sumatra IPA heeft een lage zuurtegraad en een aardse smaak met complexe aroma's. Het bier bestaat uit een mix van fruitige Amerikaanse hop en fruitig-gebrande tonen van de Sumatra Lintong.

 • Jopen Teenage Mutant Ninja Thiols - India Pale Ale - 6,2%

   Teenage Mutant Ninja Thiols bevat een bijzonder fruitige beleving van kokosnoot, passievrucht, papaya en witte druiven. Dit wordt mede veroorzaakt door de vrijgekomen thiolen, die dus zorgen voor de extra fruitige smaakbeleving.

 • Jopen Thrice as Nice - India Pale Ale - 9,5%

  Jopen Thrice as Nice geeft je meteen een zomers gevoel na de eerste slok. Deze boozy fruitmand knalt je glas uit! In dit speciaalbier vind je tonen van tropisch fruit, abrikozen, ananassen, citrus en kokosnoten. Een Triple NEIPA barstensvol van smaak dus!

 • Jopen Trinitas - Tripel - 9%

  Jopen Trinitas Tripel is een vol en krachtig speciaalbier met kruidige tonen als vanille, laurier en karaktervolle hopbitterheid.

 • Jopen Vijgenbock - Vruchtenbock - 6,5%

  Jopen Vijgenbock heeft een volle, zoete, fruitige vijgensmaak met een moutige basis. 

 • Jopen Witte Kerst - Wit - 7,5%

  Jopen Witte Kerst heeft een kruidige afdronk van kruidnagel, sinassappel en korianderzaad. De smaak is zacht en romig met lichte karameltoetsen.

 • Jopen Witte Rook - Rook - 7%

  Witte Rook van Jopen is een Weizenbock met rookmout. Hierdoor ontstaat een mix tussen het volle zachte bananige Weizenbock en het spekkige van de Bamberger rookmout.  

 • Yellow Moon Excl. Blond - Blond - 6,1%

  De aroma’s worden vooral bepaald door de mout. Je ruikt de aangename zoete geur van de granen. Achter deze hoofdrolspeler staan wat groene hopgeuren en een vleugje citrusfruit. Deze drie verschillende geuren maken dit al een bijzonder bier.  De smaak is ook aangenaam zoet. Je proeft duidelijk de smaken van de granen, de mout. Vrij snel wordt de frisse zoetheid omvergeblazen door de karaktervolle bitterheid. Deze bitters bepalen ook de nasmaak, die lang aanhoudt.

Bekijk alle Jopen merken

Nieuws over Jopen

 • Prijswinnend bier Blurred Lines van Jopen nu ook in blik

  Jopen Blurred Lines is tijdens de European Beer Star 2022 bekroond met brons. De succesvolle NEIPA is vanaf nu ook op blik verkrijgbaar.

  15 sep 2022 bij Nieuws

 • Jopen viert ‘Dag van de IPA’ met nieuw bier

  Jopen Bier lanceert op de 'Dag van de IPA 2022' een nieuwe IPA: Teenage Mutant Ninja Thiols. Het bier bevat vrijgekomen thiolen die zorgen voor extra fruitigheid. 

  4 aug 2022 bij Nieuws

 • Dutch Beer Challenge 2022 uitslag: 96 winnende bieren

  Tijdens de achtste editie van de Dutch Beer Challenge zijn 96 Nederlandse bieren in de prijzen gevallen. Er deden dit jaar een recordaantal van 550 bieren mee aan de belangrijkste Nederlandse biercompetitie. 

  28 apr 2022 bij Nieuws

 • Recordaantal van 550 bieren in 8e Dutch Beer Challenge

  Op woensdag 13 april 2022 vindt voor de achtste keer de Dutch Beer Challenge plaats. Nederlandse brouwerijen hebben een recordaantal van 550 bieren ingeschreven voor de achtste editie van de biercompetitie.

  11 apr 2022 bij Nieuws

 • Inschrijvingen Dutch Beer Challenge 2022 geopend

  Op woensdag 13 april 2022 vindt voor de achtste keer de Dutch Beer Challenge plaats. Deze editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra), de wedstrijd voor Nederlandse brouwerijen en hun bieren, zal opnieuw plaatsvinden in Rotterdam. 

  25 jan 2022 bij Nieuws

 • Chapter 07/12 van Jopen: Spickety Split Lickety

  Jopen heeft het zevende chapter van 2021 uitgebracht. Spickety Split Lickety is een NEIPA die is ontstaan uit de nieuwsgierigheid naar de smaken van zomers citrusijs.

  19 jul 2021 bij Nieuws

 • Winnaars Dutch Beer Challenge via live-stream op 12 mei

  De Dutch Beer Challenge heeft op 22 april in Rotterdam plaatsgevonden en de winnende Nederlandse bieren zullen binnenkort bekendgemaakt worden. Dat zal op 12 mei gebeuren via een een live-stream. 

  6 mei 2021 bij Nieuws

 • Recordaantal bieren in de Dutch Beer Challenge 2021

  Er zijn dit jaar 539 Nederlandse bieren ingeschreven voor de Dutch Beer Challenge. Het is een recordaantal bieren voor de Nederlandse biercompetitie.

  28 apr 2021 bij Nieuws

 • Jopen brengt twee IPA's op blik uit

  Jopen, de grootste onafhankelijke craft brouwerij van Nederland, brengt je een bekende golf van fruitigheid. Hun IPA's Mooie Nel en Nonnetje zijn er nu ook op blik.

  19 mrt 2021 bij Nieuws

 • Jopen lanceert tweede chapter: Thrice as Nice

  Jopen Bier lanceert elke maand van 2021 een uniek bier, een jaar vol verrassingen met de 12 (J)OPEN CHAPTERS. Het tweede bier is een Triple NEIPA: Thrice as Nice.

  11 feb 2021 bij Nieuws

 • Inschrijving Dutch Beer Challenge 2021 geopend

  Nederlandse brouwerijen worden weer uitgenodigd om hun bieren in te schrijven voor de Dutch Beer Challenge 2021. Het is de zevende editie van de bier wedstrijd.

  26 jan 2021 bij Nieuws

 • Jopen hangt slingers op met crafts van het moment

  Dat Jopenbier anything but boring is, bewijst de Haarlemse bierbrouwerij opnieuw met heerlijke crafts van het moment. 2020 was geen feestje, maar Joop hangt deze maand zelf de slingers op!

  10 dec 2020 bij Nieuws

 • Zie alle Jopen nieuwsberichten.