Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerijen en biermerken tijdens de Coronacrisis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De bierwereld tijdens de Coronacrisis

9 april 2020 door Biernet Redactie 

De coronacrisis raakt iedereen, zo ook de bier-wereld. Zo komt de creativiteit van velen naar boven, zo komen bier-instanties met acties, livestreams en crowdfunding. 

corona virus en bier, brouwerijen en bierevenementen
handalcohol bavaria
coronavirus en corona bier

Coronacrisis en de bierwereld 

Om de verspreiding van het Coronavirus in te dammen zijn er maatregelen genomen om de samenleving te beschermen. Zo moeten we in Nederland 1,5 meter afstand van elkaar houden, zijn alle horecagelegenheden gesloten en zijn alle evenementen en bijeenkomsten tot minimaal 1 juni 2020 verboden. De coronacrisis raakt de hele wereld en dus ook (en misschien wel extra hard) de bierwereld.

Aangezien de bierwereld in directe verbinding staat met veel maatregelen worden er creatieve oplossingen gevonden om toch door te kunnen draaien of de zorg te helpen. Zo worden er proeverijen en rondleidingen georganiseerd via live-streams, is er een landelijk #HelpdeHoreca initiatief' gelanceerd en worden er desinfecterende handgels gemaakt voor ziekenhuizen. Eén ding is zeker: de bierwereld zit niet stil in tijden van nood. 

In dit blog vind je samenvattingen van nieuws en initiatieven in de bierwereld tijdens de Coronacrisis van 2020.

Hertog Jan Brouwerij weer open voor bezoekers

11 juni 2020 - De Hertog Jan Brouwerij werd ten gevolge van de Coronacrisis gesloten voor publiek. De brouwers in Arcen stellen vanaf 13 juni de bierbrouwerij weer open voor bezoekers.

Proeflokaal van Bird Brewery gaat vliegend van start

5 juni 2020 - Op 1 juni opende brouwerij Bird Brewery de deuren van hun nieuwe proeflokaal House of Bird in het Diemerbos. Honderden mensen genoten op het grote terras van hun speciaalbieren, spijzen en de sfeer. Het proeflokaal is dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00 uur.

Corona-scheidsrechter bij nieuwe Twentse Biertuin

3 juni 2020 - Op 1 juni opende de Twentse Bierbrouwerij een grote biertuin met haar eigen corona-scheidsrechter. Een ruim opgezet terras, helemaal corona-proof.

Gebrouwen door Vrouwen geeft bier aan de horeca!

2 juni 2020 - Het Gebrouwen door Vrouwen bier kan sinds 1 juni weer volop gedronken worden in de horeca. Om dit te vieren is Gebrouwen door Vrouwen een winactie gestart!

Baxbier geeft duizend liter gratis bier weg

29 mei 2020 - Baxbier en Studio Plakband zijn in een gulle bui. Ze gaan de horeca in Groningen (stad) ondersteunen door 1000 liter #NOTTODAYCORONA-bier weg te geven!

Koop een Saviour en wordt een Kompaan Verlosser

28 mei 2020 - Kompaan Bier is een actie gestart om de coronacrisis door te komen. Word jij een Kompaan Verlosser en eigenaar van een uniek Kompaan Saviour bier?

Cannabisbier ‘De Groene Buizerd’ gelanceerd

27 mei 2020 - Festival Mañana Mañana, van Feestfabriek Alles Komt Goed BV, introduceert ‘Achterhoeks Junglebier’. Een cannabisbier gebrouwen door Bronckhorster Brewing Company met een alcoholpercentage van 5%.

'Brouwerijen die niet focussen op thuisgebruik worden nu harder geraakt'

26 mei 2020 - Brouwerij Jopen heeft een formule die uit balans bestaat tussen thuisgebruik en horeca. Michel Ordeman verteld over hoe belangrijk dit is in deze coronacrisis.

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%

25 mei 2020 - Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ Superior 0.0% Beer, een nieuw alcoholvrij bier en brengt dit alcoholvrije bier exclusief naar de horeca.

Overlevingspakket voor uitgedroogde burgers

25 mei 2020 Stadsbrouwerij Ravenstein bezorgt overlevingspakketten bij uitgedroogde burgers. De brouwers van Wilskracht bezorgen heerlijk bier waardoor liefhebbers niet langer droog hoeven te staan.

Haagse bierbrouwers slaan de handen ineen

22 mei 2020 - Haagse brouwers hebben speciaal voor de quarantaine tijd de handen ineengeslagen en een exclusieve bierbox samengesteld. De bierbox heet 'Hou je Haags'.

Maximus Brouwerij heeft het terras corona-klaar

20 mei 2020Maximus Brouwerij heeft het terras corona-klaar met 1,5m en ‘Schotten’ tussen de tafels. De bierbrouwerij hoopt dat het alsnog een succesvol terrasseizoen wordt met de genomen maatregelen.

Liever bier met alcohol in deze tijden

20 mei 2020 - We drinken op dit moment liever bier met alcohol, dan alcoholvrij bier. Die conclusie trekt Bierista.nl op basis van marktcijfers en eigen onderzoek onder ruim vijfduizend bierliefhebbers.

Swinkels Family Brewers geeft 'rondje voor jouw zaak'

20 mei 2020 - Royal Swinkels Family Brewers laat consumenten kans maken op een vat bier voor hun favoriete horecazaak. Het platform 'rondje voor jouw zaak' is gelanceerd.

Bierbrouwerij De Leeuw trekt unieke steun aan ondernemers door

19 mei 2020 - Bierbrouwerij de Leeuw verlengt haar verregaande ondersteuningsmaatregelen voor haar Nederlandse horecapartners die sterk getroffen zijn door de coronacrisis.

Corona overweegt naamsverandering

18 mei 2020 - Het Mexicaanse biermerk Corona overweegt de naam te veranderen. Grupo Modelo, de producent van het biermerk Corona wil het bier wellicht omdopen tot Coronita.

Lowlander organiseert uniek pop-up diner aan huis

18 mei 2020 - Lowlander is terug met hun Botanical Brewkitchen pop-up diners; deze keer met ‘The Home Edition’ op vrijdag 29 mei in samenwerking met culinair duo The Holy Kauw Company.

Rigtersbier organiseert het eerste online bierfestival van Nederland

15 mei 2020Rigtersbier organiseert het eerste online bierfestival van Nederland op de eerste Pinksterdag van 2020. In totaal doen 22 brouwers en 44 bieren mee.

Dalende bierverkoop zet door in april: min 32 procent

15 mei 2020 - Veel bierbrouwers zitten door de COVID-19 maatregelen in zwaar weer. De ingezette daling van bierverkoop sinds halverwege maart, zette ook in april verder door.

Eerste BrewDog bar in Nederland: BrewDog Outpost Rotterdam

14 mei 2020 - THOMS Stadsbrouwerij aan het Raamplein is een metamorfose ondergaan in de coronacrisis en is er uitgekomen als BrewDog Outpost Rotterdam!

Steun de Brouwer initiatief gelanceerd

13 mei 2020 - Met het initiatief Steun de brouwer hopen de initiatiefnemers bierbrouwers een steuntje in de rug te geven, aangezien bij velen het water aan de lippen staat.

Bierfestival lanceert bierpakketten om lokale brouwers te steunen

13 mei 2020 - Het bierfestival Hop On Hop Off komt bij jou thuis!! Geniet in het weekend van 12-14 juni van de heerlijke bieren van de deelnemende brouwers en bestel nu het Hop On Hop Off speciaalbier Surprise Pakket.

Duitse brouwer gaf 2600 liter bier weg

12 mei 2020 - Op 7 mei deelde Brouwerij Willinger Brauhaus uit Duitsland 2600 liter bier uit! Al deze heerlijke Duitse bieren waren overtollig geworden in verband met de coronamaatregelen.

Proeflokaal Bird Brewery opent buitendeuren

12 mei 2020 - Proeflokaal House of Bird, het officiële proeflokaal van Bird Brewery, opende afgelopen 5 mei voor het eerst  zijn buitendeuren in het Diemerbos

House of Bird

StiBON niveau 1 nu ook digitaal te volgen

12 mei 2020 - StiBON bieropleidingen biedt eind mei 2020 haar opleiding Bierambassadeur niveau 1 ook digitaal aan. Daarbij houdt StiBON zoveel mogelijk vast aan hun kernwaarden. 

Rondje 0.0% bier op Dag van de Verpleging van AB InBev

12 mei 2020 - Op de Dag van de Verpleging geeft Bierbrouwerij AB InBev een rondje Jupiler 0.0% aan ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland. Met dit gebaar wil de brouwer zorgprofessionals extra bedanken voor hun werk tijdens de COVID-19 crisis.

AB InBev verkoopt minder bier door corona

11 mei 2020 - AB InBev wordt keihard getroffen door de negatieve effecten van het coronavirus. De brouwer is een derde van de omzet kwijtgeraakt in het eerste kwartaal van 2020.

Hoe helpen bierbrouwerijen de horeca?

8 mei 2020 - Tijdens de coronacrisis is het belangrijk dat we elkaar helpen. Zo wordt de horeca zoveel mogelijk geholpen door bierbrouwerijen verspreid door heel Nederland! 

Tweede editie Van Moll Fest Bij Je Thuis

7 mei 2020 - Brouwerij Van Moll uit Eindhoven organiseert zaterdag 16 mei de tweede online editie van het Van Moll Fest. Dit bierfestival kun je dus thuis beleven met bier, muziek en bingo.

Hertog Jan organiseert online bierproeverij

7 mei 2020 Hertog Jan organiseert op 9 mei 2020 een online bierproeverij! Tijdens de proeverij kom je meer te weten over het verhaal van de Hertog Jan speciaalbieren.

De Leckere steunt de horeca

4 mei 2020 - Brouwerij De Leckere uit Utrecht gaat een deel van de omzet van de webshop doneren in de vorm van bier aan de horeca. Zo steunt De Leckere de Utrechtse horeca tijdens de coronacrisis.

Lowlander Bier lanceert tapvaatje voor thuis

4 mei 2020Lowlander Bier uit Amsterdam lanceert vaatjes met 5 liter botanisch speciaalbier. Aangezien de afzet aan de horeca is stilgevallen biedt Lowlander hun bier zo aan om zelf een tapje in huis te halen.

Grolsch gestopt met bezorgservice in Twente

3 mei 2020De Grolsch bezorgservice was maar van korte duur, de brouwerij heeft na drie korte weken zelf de stekker uit de bezorgservice in Twente getrokken. 

Ook Maximus Brouwerij steunt Utrechtse horecasector

3 mei 2020 - Maximus Brouwerij uit Utrecht omarmt het initiatief van brouwerij Van de Streek en De Leckere en gaat eveneens 10% van de inkomsten van haar vandaag geopende webshop in de vorm van bier aan de Utrechtse horeca doneren.

Brabantse stadsbrouwerijen slaan slag in de virtuele bierwereld

1 mei 2020 - Stadsbrouwerij 013 en Stadsbrouwerij Eindhoven koken met dezelfde passie als dat ze bierbrouwen. De brouwerijen slaan hun slag in de virtuele bierwereld!

Gulpener lanceert Craft Bier Kelder

1 mei 2020 - Gulpener Bierbrouwerij roept alle bierliefhebbers op om craftbrouwers te steunen. Zij brengen daarom een uniek bierpakket op de markt met 24 speciaalbieren die ook goed te bewaren zijn.

Hertog Jan doneert opbrengsten van nieuw bier aan horeca

30 april 2020 - Hertog Jan lanceert een nieuw speciaalbier om horecaondernemers te steunen in de coronacrisis. Sinds 29 april 2020 is Grand Prestige Genootschap aan te schaffen, een bijzonder barrel aged bier.

Drone bezorgt bier op het terras

29 april 2020 - De horeca moet creatief worden om hun gasten van bier te kunnen voorzien in de anderhalve meter maatschappij. Café de Veerkes zet een drone in om bier te bezorgen

Slechte verwachtingen voor Royal Swinkels Family Brewers

24 april 2020 - Royal Swinkels Family Brewers verwacht een minder jaar in 2020 ten gevolge van de coronacrisis. Na het succesvolle en feestelijke 2019 verwacht de familiebrouwerij in 2020 een pas op de plaats te moeten maken. 

Virtueel borrelen met Jopen Bier

24 april 2020 - Jopen verkocht op 24 en 25 april speciaalbier uit hun biertanks in unieke blikken. Daarnaast maakten zij het gemakkelijk om virtueel te borrelen met je beste biermaten! 

Virtuele Jopen borrel

Kraftbier geholpen door biercommunity

24 april 2020 - De Tilburgse brouwerij KraftBier wordt tijdens COVID-19 geholpen door een hechte community. De crowdfundingscampagne van de brouwerij behaalde snel het minimale doelbedrag met behulp van bierfans! Ook organiseerde Rob op 24 april een groots proostmoment.

Heineken steunt Help de Horeca met e-Pub Quiz

23 april 2020 - Op 24 april wordt de eerste Heineken e-Pub Quiz georganiseerd om het Help de Horeca platform te ondersteunen. Deelnemers maken kans op een waardebon van hun favoriete horecazaak!

Vier Koningsdag thuis met Poesiat & Kater en Beerwulf

22 april 2020Koningsdag 2020 wordt Woningsdag 2020, daarom heeft Poesiat & kater een nieuw bier geïntroduceerd en staat er een bingo op de planning van webshop Beerwulf. 

Bierbrouwerij AB InBev steunt horeca met huurkortingen

21 april 2020 - AB InBev wil horecaondernemers die een pand bij de brouwer huren steunen met huurkortingen. De brouwer wil een korting van 67% realiseren voor april en mei 2020.

Oktoberfest München 2020 geschrapt

21 april 2020 - Door de coronacrisis gaat het Oktoberfest in München dit jaar niet door. Het is voor het eerst sinds 1948 dat het bierfeest met zijn miljoenen bezoekers niet doorgaat.

Nederlandse brouwerijen niet gesteund door coronaregeling TOGS

20 april 2020 - De branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwerijen, CRAFT, luidt de noodklok voor de brouwerijen in Nederland. De helft van onafhankelijke brouwerijen in Nederland vreest voor banen.

Bierproductie België in maart met 30% gedaald

20 maart 2020 - In maart 2020 is de bierproductie in België 30% lager dan in dezelfde maand het jaar daarvoor. Dit komt voornamelijk door de maatregelen omtrent het coronavirus.

BierTalent lanceert online educatieve bierproeverij voor de horeca

17 april 2020 - Opleider BierTalent helpt horecaondernemers met educatieve bierproeverijen op afstand. Zo kunnen medewerkers thuis online vier bieren uit het eigen assortiment proeven.

Bierfestival Groningen 2020 via livestream

17 april 2020 - Bierfestival Groningen 2020 is na overweging verplaatst naar 2021. Om de klap te verzachten zal er op 18 april 2020 een livestream zijn met side-events.

Utrechtse brouwer deelt omzet met horecasector

17 april 2020 - De Utrechtse brouwerij vandeStreek bier gaat een deel van zijn webshop omzet doneren aan horecazaken. De brouwerij wil cafés en restaurants een vliegende start geven zodra de sluiting van de horeca wordt opgeheven. 

Stone Brewing en Bier&cO gaan samenwerking aan

16 april 2020 - Stone Brewing en Bier&cO, onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers, zijn een samenwerking aangegaan voor het naar Europa brengen van in Amerika gebrouwen Stone bieren.

Koperen Kat Beer Drive Through

16 april 2020 - De Delftse Stadsbrouwerij Koperen Kat heeft een Beer Drive Through gecreëerd voor mensen die toch graag willen genieten van hun speciaalbiertjes. 

Grolsch Live Sessies vandaag van start

15 april 2020 - Grolsch organiseert in het kader van #helpdehoreca live muziek sessies in lege cafés. Vanavond trapt Nielson de sessies af met een liveconcert dat te volgen is via de Instagram van Grolsch. 

Een echte Oranjekater

15 april 2020 - Brouwerij Boegbeeld heeft een witbier gebrouwen speciaal voor Koningsdag: Oranjekater. Maar nu Koningsdag 2020 niet meer doorgaat past de naam beter dan ooit. 

Lees ook

Bierverkoop in Nederland daalt met 36% door maatregelen COVID-19

15 april 2020 - De maatregelen rondom COVID-19 hebben geleid tot een daling van de bierverkoop van 36 procent. Deze daling is gemeten vanaf 15 maart, toen de sluiting van de horeca inging in Nederland.

Grote brouwers steken helpende hand uit naar ziekenhuizen

14 april 2020 De bierwereld zit niet stil tijdens de coronacrisis, duizenden liters alcohol worden uit bier gehaald om desinfecterende spray of handgel te maken. 

Maximus en fietskoerier introduceren online bedrijfsborrel thuis

13 april 2020 - Maximus Brouwerij uit Utrecht en De Fietskoerier Utrecht hebben een nieuw initiatief geïntroduceerd voor een thuisbezorgde bedrijfs- of netwerkborrel mét online entertainment uit Utrecht.

Two Chefs Brewing maakt desinfecterend middel

10 april 2020 - Two Chefs Brewing uit Amsterdam heeft besloten om de voedselbank te helpen. Samen met The Stillery produceert de brouwerij een eigen desinfecterend middel.

Bingo door Brouwerij De Eeuwige Jeugd

10 april 2020 - Brouwerij De Eeuwige Jeugd organiseert vanavond om 19.00 uur een online bingo om de Nederlandse Horeca te steunen. Voor 10 euro kun je deelnemen!

Vogelbingo vanuit het nieuwe Bird Brewery proeflokaal 

10 april 2020 - Het proeflokaal House of Bird nadert de opleveringsdatum, maar een grote opening zit er voorlopig niet in. Toch is er al wel een leuk bierevenement gepland: Vogelbingo.

Grote brouwers steken helpende hand uit naar ziekenhuizen

10 april 2020 - De bierwereld zit niet stil tijdens de coronacrisis, duizenden liters alcohol worden uit bier gehaald om desinfecterende spray of handgel te maken. 

Brouwerij Haacht biedt Nederlandse horecapartners verregaande ondersteuning

9 april 2020 - De Leeuw  / Brouwerij Haacht Nederland, de Belgische familiebrouwerij die in Nederland opereert onder de naam Bierbrouwerij de Leeuw, komt met een reeks verregaande ondersteuningsmaatregelen voor haar Nederlandse horecapartners die de producten van Brouwerij Haacht in het assortiment hebben en sterk geraakt zijn door de coronacrisis. 

Help de Horeca groot succes! Het eerste miljoen is binnen voor horecazaken

9 april 2020 Sinds de start van Help de Horeca zijn inmiddels ruim 21.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland.

Anderhalve meter Bierproeverij 

8 april 2020 - Berging Brouwerij uit Purmerend introduceert: Anderhalve Meter Bierproeverij! Houd je aan de regels, houd anderhalve meter afstand! Ook tijdens een bierproeverij met lokale bieren.

Kratfunding actie door Brouwdok

8 april 2020 - Havenbrouwerij Het Brouwdok wordt hard getroffen door de coronacrisis. Daarom heeft de brouwerij een actie opgezet om hen door deze zware tijden heen te helpen. 

Mexicanen stoppen met het brouwen van Corona bier

8 april 2020AB InBev stopt tijdelijk met de productie van Corona bier in Mexico, dit op bevel van de Mexicaanse regering. Het bier zal in andere brouwerijen worden gebrouwen, waaronder in de Jupiler-brouwerij in Jupille (Luik).

Royal Swinkels Family Brewers maakt handalcohol voor ziekenhuizen

7 april 2020 - Het is de brouwafdeling van bierbrouwerij Royal Swinkels Family Brewers gelukt om handalcohol te ontwikkelen door alcohol uit het bier te halen. De desinfecterende handalcohol wordt gedoneerd aan ziekenhuizen. De brouwerij in Lieshout maakt in plaats van bier nu dus handalcohol. 

Bavaria Handalcohol

Alfa Bier helpt de horecaonderneming!

7 april 2020 - Tijdens de coronacrisis is de hulp hard nodig voor de horeca om overeind te kunnen blijven en de Alfa Brouwerij ondersteunt hen daarin.

Bierfestival 24uurs van Maastricht 2020 geannuleerd

6 april 2020 - Gezien alle recente ontwikkelingen mbt de coronacrisis ziet de organisatie zich genoodzaakt het bierfestival: de 24uurs van Maastricht 2020 te annuleren!

Heineken helpt horeca met huurmaatregelen

6 april 2020Heineken Nederland is in actie gekomen voor al hun klanten. Nog voor het moment dat alle preventieve maatregelen in de samenleving van kracht waren had Heineken al tegemoetkomingen. 

KraftBier crowdfundend door de crisis heen

3 april 2020 - Eigenaar Rob van den Meijdenberg had de plannen al ruim voor de coronacrisisklaar liggen. Crowdfunden in 2020, in het jaar van het eerste lustrum voor de Tilburgse brouwerij.

Rob van Kraftbier

Tijdelijke bierbezorgservice van Grolsch

2 april 2020 - Grolsch gaat vanaf donderdag 2 april tijdelijk bier aan huis bezorgen bij consumenten in de regio Oost-Nederland. Hiermee wordt ingespeeld op de huidige crisistijd, waarin mensen zo veel mogelijk binnen moeten blijven en veel werknemers bovendien hun reguliere werkzaamheden niet uit kunnen voeren. 

Winnaars Dutch Beer Challenge bekendgemaakt via livestream

2 april 2020 - De winnende bieren van de Dutch Beer Challenge zijn dit jaar via een livestream bekendgemaakt. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2020 vielen er 81 Nederlandse bieren in de prijzen. 

Bierbrouwerij AB InBev doneert 5.000 handgels

2 april 2020 - Bierbrouwerij AB InBev doneert eerste partij van 5.000 handgels van alcoholvrij bier aan ziekenhuizen. Handgels gemaakt van restalcohol brouwproces alcoholvrij bier.

Bier Drive Through bij brouwerij VandeOirsprong

1 april 2020VandeOirsprong is een bier-drive through gestart om naast de coronavirus maatregelen toch door te kunnen draaien! Op het terras van het proeflokaal is een afhaalservice ingericht. 

Bier Drive Through

Geen Geniet & Geef bier dit jaar

1 april 2020 - Er zal dit jaar geen Geniet & Geef bier worden gebrouwen. Stichting Geniet & Geef schuift de actie voor 2020 door naar 2021 vanwege het Coronavirus. In 2021 zal er weer een Geniet & Geef bier worden gepresenteerd!

Lowlander Beers brengt tap naar de bartenders

1 april 2020Als de bartender niet naar de tap kan, komt de tap toch gewoon naar de bartender? Botanische brouwer Lowlander steekt bartenders in Nederland een hart onder de riem door hen een Lowlander bier te laten tappen uit Lowlanders mobiele bar.

Lowlander mobiele bar

Veel taptegoed voor biercafé Foeders verkocht

31 maart - De ondernemers van biercafé Foeders openden begin dit jaar de deuren van hun nieuwe gastropub Het Lagerhuys. Aangezien zij nog geen buffer hebben kunnen opbouwen voor deze crisis hebben zij een crowdfunding opgestart en taptegoed verkocht.

Brouwerij Omer Vander Ghinste steekt helpende hand uit

30 maart 2020Bierbrouwerij Omer Vander Ghinste neemt maatregelen rond het coronavirus. De maatregelen worden genomen om hun horeca-uitbaters te ondersteunen in deze moeilijke periode. 

Bierbrouwerij AB InBev helpt horecarelaties

26 maart 2020Bierbrouwerij AB InBev helpt horecarelaties met een extra steunpakket in deze Coronacrisis. De brouwerij geeft uitstel voor betaling van de huren en aangebroken fusten kosteloos vervangen door volle fusten.

AB InBev Bar

Muifelbrouwerij organiseert grootse online rondleiding en proeverij

24 maart 2020 - De Osse Muiffelbrouwerij geeft op 1 april een online rondleiding door de brouwerij gevolgd door een proeverij. De brouwerij doet mee aan het DAT (Drinking Alone Together) initiatief.

Al ruim 3600 horecazaken nemen deel aan 'Help de Horeca' initiatief

23 maart 20203.600 ondernemers hebben zich aangemeld bij het initiatief ‘Help de Horeca’. Het platform is opgestart om horecaondernemers te ondersteunen in deze moeilijke periode. 

'Help de horeca' initiatief gelanceerd

20 maart 2020Help de Horeca is een initiatief om horecaondernemers te ondersteunen in de tijd dat de horeca verplicht is gesloten ten gevolge van het Coronavirus. Horecapartners slaan de handen ineen om de crisis het hoofd te bieden. 

Week van het Nederlandse Bier verplaatst

20 maart 2020 - De stichting Week van het Nederlandse Bier heeft besloten om de Week van het Nederlandse Bier te verzetten. De bierevenementen die plaats zouden vinden van 14 tot 24 mei worden verschoven naar 1 tot 11 oktober 2020.

Week van het Nederlandse bier is verplaatst

BrewDog maakt desinfecterende handgel

19 maart 2020 - De Schotse Craft brouwerij BrewDog heeft een desinfecterende handgel gelanceerd. Het product heet Punk Sanitiser, vernoemd naar hun Punk IPA speciaalbier. 

Virtuele proeverij met Grutte Pier brouwerij

19 maart 2020BierTroubadour Jan Nota geeft een virtuele bierproeverij van speciaalbieren van de Grutte Pier Brouwerij. Aanstaande zaterdag kun je via een livestream meeproeven.

Vrijwilligers lanceren landelijk initiatief steundehoreca.nl

18 maart 2020 - De sluiting van de horeca komt hard aan bij ondernemers. Er is daarom een landelijk initiatief opgezet om de Nederlandse horeca in deze uitdagende tijden een helpende hand te bieden. Het idee van het initiatief is om consumenten waardebonnen te verkopen die zij kunnen verzilveren als hun favoriete horecagelegenheden weer zijn geopend.

Utrechtse brouwerij organiseert grootste online live bierproeverij

17 maart 2020 - Ruim driehonderd Nederlanders nemen zaterdag 21 maart deel aan een online brouwerijrondleiding en bierproeverij. Ondanks dat de Utrechtse brouwerij vandeStreek bier de deuren dicht moet houden voor gasten, gaat de wekelijkse rondleiding op zaterdagmiddag ‘gewoon’ door; live via Facebook en Instagram.

Online meer bier verkocht door Coronavirus

17 maart 2020 - Iedereen in Nederland wordt getroffen door de maatregelen rondom het Coronavirus. Bij de meeste bedrijven gaat de verkoop omlaag maar bij de bierwinkels juist omhoog.

Brouwerij Pronck lanceert survivalpakket inclusief wc-rol

17 maart 2020 - In de eerste week dat er maatregelen werden afgekondigd om verspreiding van het virus te beperken gingen mensen massaal hamsteren en vooral het wc-papier werd flink ingeslagen. Brouwerij Pronck speelde hierop in door een survivalpakket samen te stellen om de dagen ondanks het coronavirus goed door te komen. Je kunt kunt de kroeg niet meer in, maar met dit pakket wel genieten van speciaalbier van Brouwerij Pronck.

Survival bierpakket met WC-rol

Guinness maakt filmpje voor 'andere' St. Patrick's Day

17 maart 2020 - St. Patrick's Day van 2020 was heel anders dan in andere jaren en daarom maakte het Ierse Guinness een filmpje hoe de feestdag dit jaar te vieren. het nodig om  De viering van deze dag zal dit jaar anders zijn door het Coronavirus. Guinness heeft een reclame uitgebracht waarin wordt opgeroepen om het feest veilig te vieren.

Nederlandse Brouwers: 'we stellen ons flexibel op richting horeca'

16 maart 2020 - Het Coronavirus zorgt voor roerige tijden in ons land. Er gebeurt iets wat we niet eerder hebben meegemaakt en het raakt ons allemaal. Nederlandse Brouwers over hoe brouwers en horeca deze lastige tijden door kunnen komen?

Bierfestivals verplaatst of afgelast vanwege Coronavirus

13 maart 2020 - Verschillende bierfestivals zijn verplaatst of afgelast vanwege het Corona virus. Het RIVM raadt het af om evenementen met meer dan 100 bezoekers door te laten gaan.

Corona bier lijdt onder het coronavirus

2 maart 2020 - Het moederbedrijf van het biermerk Corona ondervindt negatieve gevolgen van het coronavirus. De uitbraak van het virus heeft voor de brouwer tot een verlies in de eerste twee maanden van 2020 geleid.???????

Inhakers op het Coronavirus en Corona Bier

30 januari 2020 - Toen het allemaal nog grappig was en er verschillende     memes werden gemaakt over het Coronavirus in combinatie met het Mexicaanse Corona bier. De wereldbevolking werd vanaf januari 2020 in zijn greep gehouden door het Coronavirus dat uitbrak in China. Sommige mensen denken dat Corona bier er iets mee te maken heeft. 

Corona bier met limoentjes