Fruit bier

Fruitbieren hebben een aangename zoet-zurige, frisse smaak, waarin het gebruikte fruit of vruchten extract duidelijk herkenbaar is. De bittere hopsmaak of zure smaak is minder sterk dan bij andere bieren.

Bij traditionele bieren wordt aan het einde van het brouwproces, vlak voor het gisten, fruit toegevoegd, waarbij de suikers van de vruchten volledig worden vergist. Hier worden steenvruchten, zoals kersen en perziken voor gebruikt, maar ook appels, bananen en aardbeien kunnen worden toegevoegd. De vruchten leveren een subtiele, fruitige, niet zoete bijdrage aan de smaak.

In moderne brouwerijen wordt vaak alleen sap toegevoegd aan het bier: vruchtensappen, vruchtencoulis of vruchtenextracten. Vaak worden deze bieren ook nog gezoet.

De meeste fruitbieren hebben een alcoholpercentage van tussen 2.5 en 5.5% vol. alcohol. 

Fruit bier in de aanbieding

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Hans Worst (gast) op 28-03-2014 om 11:17:15

Joost mag het weten - Een wetenschapper

Laatste reacties